[]

Geçmişteki arkadaşlarınızla ne sıklıkla görüşüyorsunuz?

Lise,ortaokul,dershaneler,kurslar vs... Bir zamanlar sadece aynı yerde olduğunuz insanlarla ne kadar samimisiniz?
Mesela ben sosyal mesyayı pek kullanmam(kendim çevremi takip etmek için kullanmıyorum yoksa tüm hepsinde aktifim) geçenlerde swarm açtım.3 yıl önce dershanede arkadaş oldugum gruptan 3 kişi hala görüşüyormuş.biraz şaşırdım ve garip geldi.şahsen benim 2 ortaokul ve 2 lise arkadaşımla düzenli görüşüyorum.şuan ünidekileri saymıyorum muhtemelen üni bitince max 3üyle aynı şekilde görüşürüm.
Gerçi ben az insan çok huzur dediğim ve sosyal medya hesaplarında aktif degilim diye böyle oluyor sanırım.
Bu tip biribirine bağlanan kız-erkek grupları genellikle sap olduğu için arkadaşlarına bağlanıyorlar deyip mini bir genelleme yapıyorum.(tabii herkes buna dahil değil çoğunluğu öyle yani benim gördğklermin çoğu)

 
Üniversite okuduğum şehirde, mezun olduktan sonra 3 yıl çalıştım. Genellikle üniversiteden arkadaşlarla görüşüyordum çoğunlukla. Yani samimi arkadaşlarım onlardı.

Geçtiğimiz yıl memlekete geri taşındım. Liseden 3 arkadaş şu an en yakınım olan insanlar. Zaten tatillerde geldikçe görüşüyorduk ama uzaktan çok iletişimimiz yoktu. Şimdi aramızdan su sızmıyor.

Yani 3-5 kişi oluyor tabii ki çok samimi olduğumuz. Onun dışında da denk geldikçe işte... Sen geçmiştekilerle görüşmüyorsun da yeniler mi girip çıkıyor hayatına devamlı? O saçma olurdu biraz...
  • long live rock n roll  (04.03.16 13:10:13) 
arkadaşlıklar zaten zamanla eskiyor, insanları tanıdıkça beğenmediğin özellikler daha da çoğalmaya başlar, bu durumda benim için uzun vadeli arkadaşlık pek mümkün olmuyor maks 5 yıllık arkadaşım oluyor.


  • gezegen olan pluton  (04.03.16 13:44:33 ~ 13:46:08) 
Ben görüşmem, zira paylaşacak şeyler kısıtlı oluyor. Arkadaşlar kendi dönemlerinde kaldıkları zaman güzel. Ortaokul arkadaşı ortaokulda, lise arkadaşı lisede, üniversite arkadaşı üniversitede. Ben liseyi bitireli 150 sene falan oldu, lise arkadaşımla görüşüp ne yapacağım bilmiyorum ki. Şöyle okuldan kaçtık böyle kopya çektik deyince muhabbet otomatik olarak bitiyor. Hepimiz değişmiş oluyoruz, paylaşacak şeyler de kısıtlı oluyor. Arkadaşlıklar dönem dönem edinilen bir şey olduğunda daha sağlıklı geliyor bana.


  • angelus  (04.03.16 13:49:30) 
İlkokuldan bir tane, ara ara konuşuyoruz. Ortaokuldan iki tane, sık sık konuşuyoruz zaten biriyle üniversiteyi de aynı şehirde okuyoruz. Liseden yok.


  • i was made for you  (04.03.16 13:52:26 ~ 14:03:20) 
hicbiriyle görüsmüyorum.


  • kucukharfler  (04.03.16 14:13:16) 
ilkokuldan beri samimi oldugum her arkadaşımla görüşüyorum, üni'den 1 tane ama. Epi topu 10 tane gerçekten samimi oldugum insan var, min. 10 senelik. Her hafta görüşürüz


  • mirty  (04.03.16 14:24:56) 
her arkadaşlığın kendine özgü bir dönemi, vakti var. hiçbiriyle görüşmüyorum. angelus + bir milyon.


  • hypathia  (04.03.16 15:15:04) 
ilkokuldan 1, liseden 3, dersaneden 4, üniversiteden 10+ arkadaşla gorusurum. çoğundan uzakta olduğum icin haftada 1, 2 haftada 1 ya da gün aşırı telefonda görüşüyorum. saplıkla alakası olabilir kopamama ve görüşme sikliginin. bu güruhun hepsi sap çünkü.


  • fallopian  (04.03.16 15:18:55) 
ilk ve ortayı beraber okuduğum 3 arkadaşımla en azından ayda 1 görüşüyordum. biri amerika'ya yerleşti ama diğer ikisiyle devam.
hatta bazen birbirimizin diğer arkadaşlarıyla da kalabalık grup olarak vakit geçiriyoruz, seyahat ediyoruz.
lise, üniversite, kurslar ve dershanelerden de kimseyle görüşmüyorum. facebook'ta doğum günü kutlamak, tebrik etmek dışında bi iletişimim yok.
tanıştığın ortam ve geçirdiğin zamandan çok paylaştıkların bağlıyor sanırım.
  • dijalli  (04.03.16 15:24:23) 
Bir kaç sene önce lise arkadaşlarımla buluştuk, yakın olanlarla. Lisedeyken ağır rockçı olan abla, saçlarının tepesinde kocaman bir fiyonkla sevgilisine "aşkooomm" diyen tipe dönüşmüş. Biri zaten mıymıyın tekiydi, diğeri de garip garip hareketler. Sıkıntıdan patladım, kafalar lisede kalmış. Bana laf atmalar falan, sen de hala okuyorsunlar, bilmemneler ki master yapıyordum.
Bildiğin, hayatlar falan değişiyor. Bu nedenle buluşmuyorum artık, sosyal medyadan laf atan olursa ancak öyle.
Yakın zamanda başka sebeplerden diğer arkadaşlarımın da çoğunu hayatımdan çıkardım. Çok da iyi oldu, çok da güzel oldu ^^
  • evrim halkasi  (05.03.16 11:52:27) 
İki liseye gittim. Birincisinden 6 kişilik bir grubuz. Birbirimizin ailesiyiz. Her gün konuşuruz, her hafta mutlaka boş olan bir kaç kişi buluşur. Ayda bir de toplu buluşma yaparız. Sevmediğimiz yönlerimiz var tabi ama takmıyoruz birbirimizi böyle kabul ettik. Sürekli konuştuğumuz hayatamızdaki her şeyi anlattığımız için paylaşacak şey bitmiyor. Birbirimizin 8-9 yıllık dostuyuz benim 7 yıllık bir ilişkim vardı onların da sevgilileri oldu hep ama değişmedi bu durum. Şu an sapız o ayrı :D

Diğer lliseden 2 kişiyle ayda yılda bir buluşuyoruz. Hayata bakışımız ve görüşlerimiz çok farklı. Ben biraz rahat insanım. Bu ikisi çok stresli ve modumu düşürüyor daralıyorum paylaşacak ortak bir şey bulamıyorum.

Ünide uzatmalı okuyorum bitince de görüşeceğim 3-4 kişi var ileride ne olur bilemem tabi.

İlkokula kadar başka bir şehirdeydim. Yılda bir ordaki arkadaşlarımla buluşurum hepsi aile dostumuz. Hep beraber yemeğe çıkıyoruz paylaşacak bir şeyler çıkıyor illa.

Bu arada tanıdığım bir kız var sürekli ilkokul, ortaokul, lise, dershane, yazlık, üniversite arkadaşlarıyla buluşuyor. Anaokulu kankileriim diye fotoğraflarını gördükçe şaşırıyorum.
  • jazzabel  (05.03.16 12:19:16) 
Görüşmüyorum kafam rahat. Yaşasın asosyalizm!


  • rakicandir  (06.03.16 20:06:59) 
almost never.


  • her gece aç  (06.03.16 20:08:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.