[]

Sizce ahlaksızca bir durum mu?

Ben 3. tarafım, ama karar veremiyorum.

Bir arkadaşım (erkek) uzun bir süredir bana sevgili bul falan diye ricada bulunuyordu. Biraz farklı bir tip, iyi eğitimli vs ama mizah anlayışı her kıza uyacak cinsten değil. Neyse ben buna ilkokul arkadaşımı yapmak istedim. Kız türkiyenin en yüksek puanlı bölümlerinden birinde okuyor. Bizimkinin fotoğraflarını falan beğendi. Kız da tip olarak standart biri; huyu harikadır. Neyse bizimki de kızı beğendi fotoğraflardan; üçümüz buluşacaktık gün belirlemek için vs bu beni bir türlü aramadı. Ben aradım sordum niye aramıyorsun oğlum diye; kızı stalklamış bu; sosyoekonomik olarak alt bir aileden geliyormuş, ben kendi seviyemde ailesi vs olan birini istiyorum kusura bakma dedi.

Sizce bu tercihe saygı duyulur mu yoksa bunu yapan birine "pislik" diyebilir miyiz?

 
pislik olmasa bile biraz görgüsüz ve avam biriymiş arkadaşın.


  • vecihi ile fikret  (04.03.16 09:26:33) 
"pislik" çok hafif bir ifade olur.


  • Kovacic  (04.03.16 09:28:06) 
onunla ilişkimi gözden geçirir, bir daha da kimseyi ayarlamazdım.


  • fakyoras  (04.03.16 09:30:03) 
Arkadasin bayagi “got”mus.


  • jimicik  (04.03.16 09:35:34) 
Biraz hakli. bu diyecek cihangirde kahvalti, kiz diyecek " ne gerek var ben sana yumurta kirarim" Bu şaka tabi, ama uzun vadede ekonomik farklılıklar çok fark yaratıyor. Çocukken nasıl yetiştiğin bile biraz ailenin maddiyatına bağlı.

Zaten isin icinde ask yok, mantik var. Adam hayır işlemiyor, sevgili arıyor. Birak da adam sevgili olacağı kızda kendi kriterlerini arayabilsin.
  • littlejack  (04.03.16 09:38:06) 
kendi tercihidir.

benim değerlendirmem bu kişinin son derece yüzeysel biri olduğu. eğitim ve olanaklara rağmen buralarda takılı kalmış biriyle benim işim olmaz. geçerli bir sebebi olabilir; ağzı çok yanmıştır, işini garantiye almak istiyordur, önyargılarını verim adına kullanmak istiyordur, bilemem. ama görücüye çıkar gibi kız beğenen birinin oralara kadar ilerleyebileceğini de sanmıyorum açıkçası dolayısıyla bu ihtimaller bana konu dışında gibi geliyor.

bunlar bizle değil seninle alakalı. senin değer yargılarını ben bilemem. şahsen, etrafımda her telden çalan insan oldu ve ben bunun böyle olmasını çoğu zaman tercih ettim. bu kimselerden kısa bir süre sonra suratına bakmak bile istemediklerim her ekonomik durumdan da çıktı.

sosyoekonomik olarak alt tabakada yer alan bir kimse mecburen lümpen bir kültürde yetiştiği için, okuyarak veya deneyimle kendisini geliştirmediği sürece lümpen kalabiliyor; okuduğunda bambaşka hasretleri içerisinden canavar gibi çıkıp kişiyi yutabiliyor öyle ki çıktığı kabuğu beğenmez oluyor hatta inkar ediyor, vs...ya da bunların hiçbiri olmuyor, oluyorsa da dengeyi bulmadan önceki kısa dönemli ifrat-tefrit aşamaları olarak kalıyorlar ve başarılı bir hazım gerçekleşmiş oluyor.

sosyoekonomik olarak şanslı bir kesimden gelen kişi için de bir sürü olası durum sayabiliriz, açıkçası üşendim şu an.

ancak varmak istediğim yer şu: böyle durumlarda, kişinin özel hayatına ilişkin ve genellenemeyecek şartlar varsa, belki bunların bir kısmı erkek arkadaşının resimdeki konumunu da açıklar. ancak bunun ciddi bir açıklaması yoksa, bana göre, vurguluyorum bana göre, bu insandan hiçbir halt olmaz, ileride olacaksa da ben bekleyemem şahsen. arkadaş dediğin sana tümden uymayabilir ama önemli konularda, prensiplerde uyumlu olmayı beklerim ben, öteki türlü dünyadaki 3.5 milyar yetişkinle arkadaş olma potansiyelim olurdu.
  • godoşu beklerken  (04.03.16 09:40:50 ~ 09:43:34) 
eh, sonradan cızırtı çıkartacağına baştan belirtmesi iyi olmuş diyebilirim.


  • rayde  (04.03.16 09:50:33) 
Benim yapacağım bir şey değil ama kendi tercihidir. Atıyorum, birisi çirkin bir kızla buluşmak istemez, diğeri parasız olmaz değer, başka bir diğeri "Şu şarkıyı dinleyen biri ile birlikte olmam" der.

Buradaki tek pislik, stalk'laması değil ama stalk'ladıktan sonra kararı verip bu kararı sana bildirmemesi. Doğrudan "Ben bu kızı istemiyorum" dese sorun olmamalı bence. Bulduğunu beğenecek diye bir şey yok.
  • aychovsky  (04.03.16 09:54:08 ~ 09:54:41) 
kız bul diye abazalık yaparken kriterlerini de belirtseymiş. görgüsüz bir arkadaşın var.


  • cekilmis gayfe  (04.03.16 10:02:52) 
Bence de yanlış ve sana saygısızlık, yaptığı temel olarak yanlış olmayabilir yukarda belirtildiği gibi böyle kriterler doğal. Ama senin emek harcamana rağmen böyle iptal etmesi kötü olan. Hiç olmazsa bi kere de olsa ayarladığın buluşmaya gidip bu kararı sonra verebilirdi.


  • Haldamir  (04.03.16 10:06:50) 
pislik diyebilirsin. adam kiz boyle olsugu icin bulusmam dediginden degil. bu kadar takiksa boyle seylere, sana bastan abi bu ayar bir kiz olsun bana su konuda uyumlu olsun diyecekti. olay kiza gittikten sonra boyle diyorsa hayvanligin onde gideni, kiza nasil aciklanir bir de.


  • ta leukippos  (04.03.16 10:13:34) 
arkadaşın tercihine saygı duyarım.
kendim de saygı duyulacak bir tercih yapıp o arkadaşla muhtemel bütün iletişim yollarımı keserdim. sonuçta seveceği kişide önce maddiyat arayan birinin benimle neden iletişim kurduğu da az çok belli olur.

  • rakicandir  (04.03.16 10:28:53) 
bence görgüsüzlük değil. pislik hiç değil. tercihi öyle, saygı duymak lazım.


  • dafuq  (04.03.16 10:40:03) 
Haklı olabilir. O ekonomik fark gerçekten uzun süreçte kişilik oluşumuna, zevklere ve tercihlere etki edebileceği gibi ilişki içerisinde gidecekleri yerden yapacakları aktiviteye kadar sorun oluşturma potansiyeline sahip bir konu.

Asıl sıkıntılı olan konu "stalk" sonrası bunu konuşmak yerine kaçması, konuşmaması.
  • nawar  (04.03.16 10:49:32) 
Bence kızı sonradan beğenmemiş yani kızı fiziksel olarak beğenmediği için böyle bir şey yaptığını düşünüyorum, tabii yaptığı çok ayıp kız kim bilir kendini ne kadar kötü hissedecek. Eğer gerçekten sunduğu neden doğruysa da en başta sen kızı gösterdiğinde bu durumu düşünüp kızın olaydan haberi olmadan bitirmeliydi, o zaman gayet normal olurdu, kimse kimseyi beğenmek zorunda değil.

Bencil bir insanmış, bir daha zaten birisini ayarlamazsın da uzun vadede pek güven veren birisi değil.
  • elikası  (04.03.16 11:20:58) 
Bu çocuğa uygun bir kız arkadaşım var bence tanıştıralım sonra bizde onlardan kurtulalım!


  • geçerkenugradım  (04.03.16 11:29:24) 
Eleman kızı beğenmemiş. Kızdan olumlu geri dönüş alınca bir tarafları havalandı muhtemelen.


  • turkuaz  (04.03.16 11:38:57) 
arkadaşın yavşağın teki kusura bakma. pislik diyip kibarlaşamam, insanları ekonomik durumlarıyla yargılamak yavşaklıktır, daha da istediği hiç birşeyi dikkate almam o insanın, kendisi ahlaki olarak en alt seviyededir.


  • masa penisi  (04.03.16 11:40:03 ~ 11:41:23) 
Sosyoekonomik durum ve aile kişinin yetişmesini, zevklerini, hayata bakışını, hatta kullandığı kelimeleri şekillendiren başlıca şey. Adam kıza bakıp muhtemelen "bu kızla uyum sağlayamayız" diye düşündü. Buraya kadar normal. Ama sana söylememesi ve kızdan söz aldıktan sonra yapması ayıp. Kız kırılabilir. Ama çok da kırılmasın. Bunlar hayatın gerçekleri. Erkekler bin tane sebepten en iğrenç şekillerde reddediliyor. Bir kız da yaftalanarak reddedildiğini açıkça hissetse karma buna kızmaz :)


  • i ve been mistreated  (04.03.16 11:47:20) 
Kızdan uzak tut. Kıza iyilik etmiş olursun.


  • kalemdefter  (04.03.16 12:03:21) 
insanları sosyoekonomik durumuna göre yargılamak ve "ben bununla anlaşamam" diye kestirip atmak hoş değil, güzel bir davranış biçimi değil. böyle insanlarla arkadaş olmak istemem. bunun dışında kendi tercihi tabii ki. tercihine saygı duyarım ama arkadaşlığımı bitiririm.


  • peggy  (04.03.16 12:14:00) 
bu kadar kendini begenmis artistin tekiyse iki zahmet gotunu kaldirsin da kendi ayarlasin o zaman, niye sana soruyor ki? pazardan karpuz aliyor sanki yarram.


  • baldur2  (04.03.16 12:38:24) 
Ahlaksızca değil ama yüzeysel. İki tarafı da kırmaya gerek yok, ilkokul arkadaşımın gönlünü alırdım. Ama bir daha da bu yavşağa arkadaş ayarlamazdım. Yüzüne de "yüzeyselsin oğlum, git kendine kendin gibi birini bul" derdim.


  • SiyamkedisiZorro  (04.03.16 13:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.