[]

Pikap işlerinden anlayanlar bakar mı bi?

Selam,

şu pikaplar nasıl, önemli olan 33,45,78 hepsini çalabileyim, baktığım kadarıyla bunlar uyumlu. Yine bu fiyat aralıklarında öneri de alabilirim, hatta süper olur.

www.dr.com.tr

www.dr.com.tr

 
Ion Max LP benim de almak istedigim model. cok arastirmadim, cok anlamiyorum da bu islerden ama baslangic icin hoparloru olan bu tarz birsey sectim.
goruntusu de hosuma gitti tabi.

  • ekyil  (03.03.16 17:07:32) 
@ekyil sesi digitalize etmesi, plak, nostalji atmosferini bozar gibime geliyor; ama tam çalışma mekanizmasını ben de anlamadım.


  • arkburak  (03.03.16 17:14:53) 
acaba kendi hoparlorunden cikartirken de dijital mi cikiyor ses yoksa sadece arkadaki cikislar mi dijital onu bilemiyorum. ancak nostalji icin tek kriter plak calar degil, plak da onemli. ayrica nostalji degil de guncel plaklardan calmak icin de gurultusunun falan olmamasi gerekiyor diye dusunuyorum.


  • ekyil  (03.03.16 17:40:12) 
Biz pioneer olanını aldık, yaklaşık bir senedir kullanıyoruz, cok da seviyoruz. Pioneer'ı markasından ve hız ayarı yapılabiliyor olmasından dolayı tercih etmiştik. Arastirdigimizda bu fiyat aralığındaki en iyi 3 pikaptan biri buydu.


  • fraise  (03.03.16 18:55:52) 
Abi sen bu duyuruyu daha önce açmıştın da ben sana cevap vermiştim diye hatırlıyorum. Ama tekrar yazayım...

Öncelikle 78 artık çok rastlanmayan bir format. O yüzden onu bir kenara bırak bir kere. 33 ve 45 yeterli.

D&R'daki aletler dijital pikaplar. İçlerinde kendi amfileri var ve herhagi bir ekstra ihtiyaç olmadan direkt hoparlöre bağlayarak ya da kendi üzerindeki dahili hoparlöründen ses almak mümkün. Bunlar dışında kalan analog modeller PHONO çıkışlı bir amfi ya da preamp yardımı ile ses verebilir, çünkü üzerlerinde dahili yükseltici yoktur.

"ancak nostalji icin tek kriter plak calar degil, plak da onemli. ayrica nostalji degil de guncel plaklardan calmak icin de gurultusunun falan olmamasi gerekiyor diye dusunuyorum." kısmı için de şöyle yazayım; The Beatles alacaksan D&R'dan 110 TL'ye yeni baskı almak yerine, plakçılarda 45-70 TL aralığında eski baskıları bulabilirsin. Yeni baskılar Remastered olduğu için ses kayıpları olur, fakat eski baskılarda bu olmaz. Özellikle İngiliz ve Alman baskılarını tercih edin. Paranız varsa Japon'a da girebilirsiniz. Yani şöyle ki plak dinlemiş olmak için gidip eski plakların yeni baskılarına para vermek saçma, gidip onun o zamanlarda basılmış olanını bulmak lazım ki gerçek nostaljiyi yaşayabilesin.

Soruların doğrultusunda başlangıç seviyesinde bir alet aradığını düşünüyorum ve ION'un dahili hoparlörlüsünün senin için en iyi seçim olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin.
  • polifonik osuruk  (04.03.16 08:32:32) 
@polifonik osuruk cevabın için çok sağol; ama karıştırdın herhalde ilk kez açtım bu duyuruyu:)


  • arkburak  (04.03.16 16:01:19) 
yurtdışından alabiliyorsan şunu al. www.amazon.com
plaklarına yazık etme bunları alarak.

  • sckxyss  (04.03.16 16:26:15) 
Aynı soruyu soran o kadar çok kişi var ki, muhtemelen onlardan birisi sandım o zaman.


  • polifonik osuruk  (07.03.16 09:02:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.