[]

Odamda alerjik nezle oluyorum, neden olabilir?-zor durum sorusu-

Arkadaşlar merhaba,
2 gün önce gece uykumdan uyandım, uyandığımda hapşurmaya başladım ve boğazım dolmuştu, burnum da akıyordu. Hapsurmaya başladığımda arka arkaya abartmıyorum 10 kere hapşırıyorum. Bu durum evin diğer köşelerinde olmuyor, sadece kendi odamda oluyor. Odaya girince sanki yıllarca havasız kalmış gibi bir hava var, çok çok çok hafif geniz yakıyor hava, biber gazı etkisi gibi.
Odamda küçük biber gazı sıpreyi vardı, onu çıkardım acaba hava kaçırıyor olabilir mi diye, odamı havalandırdım hala aynı şey devam ediyor. Öyle yıllarca süpürülmemiş bir ev de değil hani, çok temiz değilim ama tozlandığında siler sürürüm odamı. Silmeme rağmen geçmiyor, odada durunca hapşurmaya başlıyorum, genzime bir sürü toz doluyor sanki. Rutubet yok ama nemli bir ortamda evimiz, bir de bu durum 1 hafta önce falan başladı galiba, ben yeni fark ediyorum.

Sorun ne olabilir sizce?
Odamdan nefret etmeye başladım, bir yardım görüşü uzatsanız?

Teşekkürler

 
%95 küf alerjiniz var ve odanız kuzey cephesinde. Küf için illa ki duvarların şıpır şıpır nemlenmesine veya kara noktacıklar oluşmasına gerek yoktur, o nemliliğin etkileri gözle görülmeyebilir seviyede az da olabilir. Güneşin az girdiği, duvarların az ısındığı odalarda daha çok olur. Eski ve ahşap evlerde de sıktır. Rokfor peyniri yediniz mi hiç, ondan iki kubrit kutusu yeseniz yirmi dakikaya kaşınmaya kızarmaya başlarsınız büyük ihtimalle. Tabii ki bir öngörü bu, en sağlıklısı tıbbi test söylememe gerek yok sanıyorum.


  • testis agrisi  (03.03.16 14:54:39) 
1. küf olabilir.
2. dolabin üzeri yatagin alti tozlanmis olabilir.
3. hali varsa 1 numarali düşman olabilir.
4. giydiniz bir kiyafetten veya sacinizdan içeri polen vs. tasimis olabilirsiniz. yatak takimini yikamyi deneyebilirsiniz.
  • helenart  (03.03.16 15:34:17) 
sorun battaniyeden kaynaklanıyor olabilir. benim bi ev arkadaşı vardı, 9-10 kere hapşırıp combo yapardı. adama anlatamadık bi türlü battaniyeden diye.
bu yüzden muhtemel olarak odadaki battaniyeden kaynaklanıyor olabilir diyorum.

  • Improbable  (03.03.16 15:42:54) 
çarşafınızı yastk kılıfınızı yıkadığınız deterjana da alerji olabilir sadece yattığınızda oluyorsa.


  • animalman  (03.03.16 15:43:31) 
aynı rahatsızlığı yaşamış ve çözümünü bulmuş biri olarak diyorum.. yatak eski ise hemen değiştir.


  • poyrazl  (03.03.16 15:55:57) 
Arkadaşlar odayı sildim, yatağın altı tozluydu hakikaten, dolabın üstünü vs sildim, nevresimleri 60 derecede yıkadım, pikemi yıkadım.
Hala hapşırıyorum, yatak 4 senelik, bir de sentetik yorgan var, yorgandan mı şüphelenmeliyim?

Yatak 4 senelik, eski değil bence değil mi?
  • damba  (03.03.16 16:04:11) 
bir hastaneye gidip solunum alerjenleri testi yaptırın. kolunuza minik minik sıvılar damlatıp kısa bir süre bekleyip hangi maddeye ne ölçüde alerjiniz var belirliyorlar. sonra da alerjiniz olan maddelerden nasıl korunursunuz bunları anlatan bir broşür verip gönderiyorlar. ben de aynı sorunu yaşayıp ev ve iş ortamımı ona göre tekrar dizayn ettim çok işime yaradı. tavsiye ederim.


  • loch ness  (03.03.16 16:11:33) 
Pelus hayvan, hali falan da varsa yapar


  • la noix  (03.03.16 16:13:15) 
Odamda bilinmeyen cisim var orası belli, fakat ev arkadaşlarım da odaya girince genizlerinin hafif yandığını iddia ediyorlar, yani özellikle benim alerjim yok bence o şey her neyse, o nesneyi de bulamıyorum. Biber gazı dağıtıcısı var sanki odada, eser miktarda gönderiyor havaya çok ilginç.
Yine de alerji testi fena olmazdı, teşekkür ederim loch ness.

  • damba  (03.03.16 16:14:22) 
Halıyı çıkardım, bakalım işe yaracak mı, teşekkürler.


  • damba  (03.03.16 16:15:13) 
Yalnız bu geniz yanması olayı biraz ilginç bir semptom. Elektrik tesisatında bir pürüz olabilir mi? Eski evse kaçak akım rölesi (faal) olmayabilir. Bir gece odayı havalandırıp şalterleri de kapayarak uyuyabilir misiniz? Buzdolabına dikkat.


  • testis agrisi  (03.03.16 17:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.