[]

Hangi işi seçmeli?

Bir yerde deneme süresindeyim.

Önce kısaca bahsedeyim, bilgisayar mühendisliğindeyim, tek tez kaldı. hazirnda bitersem ezuniyet var. uzatmalı biraz durum.

Bir yer buldum, ataşehirde. deneme süresindeyim. bju sebeple maaş dşük ve yol yemek yok ve 3 gün zaten. ben 2 gün olmasını konultum hatta, uzak diye. Olabilir dedi. Bitirme rtezim var ve fazla çalışmayı sevmyorum ve uzak diye.

1 ay sonunda resmi çalışan olursam eve çıkacaktım. ailemleyim şu an b.düzünde. çalışmaya başladığımdan beri gitmedim eve. arkdaşlarda sağda solda kalıyorum.

Bu paragraf birz teknik olacak. burda spring boot nodejs angularjs tomcat gibi şeyler var. bayğaı tekonmlojiler va.r çoğunu bilmiuorum. Burda öğreniyorum. diğer yerse inşaat firması. erp ve crm. burda sanırım sadece development yapacağım. ordaysa test uyarlama müşteri desteği gibi şeyler de var.

Öbür yergayrettepe. şu anki yer ataşehir. g.tepedeki 2 haftada bir cumartesi çağırıyor ve 5 gün. ateşhirdeki ise 3 gün, 2 gün bile gidebilirim. tabi daha az para alırım da belki de evden de çalışabilirim.

g.tepe öbür yerde deneme süresindeyken aradığı için aklım iyice karıştı şu an. Para önemli değil.Naısl olsa mzun değilim. fiyatlar belli az çok 2000 3000 arası ama şu an ataşehrdeki yer biraz daha düşük, sömürüyor biraz amaortamı sevdim. TEknolojiler iyi gibi. 4 tane parttime başladı benim gibi. g.tepedekinse sadece ben başlyacğaım başlarsam. 2sinde de 15 civarı çalışan var. g.tepedekinde sadece inşaat üzerine, inşaat şirketlerine. öbürü ise ataşehirdeki ise h.burada mdmarket gibi yerlere filan da yapıyorlar.

5 günlülk girersem evime ykaın olaak belki taksim gibi bit yerde de erahat eve çıkabileceğim ama 5 gün olacağı için vakit kalmayacak teze ve cjumartesi 2 haftada bir 9-13 arası var. Diğer yerde 3gün geleceğim sonra boşum. mezun olunca belki 5 gün de gelirim. acıbademde filan eve çıksam işe de yakın olur.

1 ay işte sıkıntı olacak git gel.

ve tabi ki g.tepedekinin maaşı 2 katı cşvarı a.şehirin çünkü o beş gün ve direk deneme süresiz alıyor. gerçi yasal olarak 2 ay var öyle bir şey de.

Çok karışık oldu belli ki, işteyim. yazamıyorum. görüşleriniz neler

 
çok paraya yönelik düşünmemek lazım. eğer ataşehirdeki yerin kullandığı geliştirdiği teknolojileri seviyorsan yani java üzerine yoğunlaşma hoşuna gidiyorsa orada kal. orası daha fazla geliştirici rolü gibi duruyor. diğer taraf daha çok hazır iş yazılımlarını kullanıyor anladığım kadarıyla erp ve crm ise. dolayısıyla senden beklenen hazır yazılımları öğrenmen uyarlamaları nasıl yapacağını öğrenmek olacaktır. çok fazla geliştirme kod falan olmayabilir belki. şu aşamada parayı boşver neyi sevdiğini bulmaya çalış çünkü eğer yanlış bir yerden başlarsa orda geçirdiğin vakit senin için kayıp gibi bişey oluyor iş değiştirmeye kalktığında biraz.


  • quamos  (03.03.16 14:28:13) 
ataşehirdekini seç derim ben. sonrasında daha çok işine yarar. diğer taraftan inşaat sektörü dengesiz bir sektördür ve yakın zamanda oluşacak bir sorunda işten çıkarılman da çok olası. ataşehirde ise iş öğrenmiş olursun ki gelecekte daha çok işine yarar.

diğer taraftan acıbademde falan eve çıksam demişsin ama bahsettiğin maaş hiç oralarda eve çıkmanı sağlayacak bir maaş olmayabilir. planlarını bir daha gözden geçir derim.
  • re noreno  (03.03.16 14:35:00) 
istanbudaki uzakliklara hakim degilim ama teknik yonden bakacak olursak atasehiri sec. he parasi az demissin sanirim bu durumda eger bi 6 ay 1 sene idare edebilirsen atasehiri sec. bu sureci senin hizlandirici bisey gibi dusun, tamamen ogrenmeye dayali. alacagini alirsin sonra da seni daha az somuren bi yere gecmeye bakarsin teknik donanim kazanarak.

insaat sirketi pek iyi durmuyor
  • jedilance  (03.03.16 15:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.