[]

Macbook Late-Macbook Pro Farkı

sa gençler ikinci el almayı düşünüyorum şimdi sahibinde dolaşıp ölücülüğün dibine vururken yaklaşık 1000-1200 tl lik bişey arıyorum pro arıyordum ama bu late ilanlarıda var özellikleri aynı gibi ram işlemci açısından ama bu lateler biraz daha ucuz görünüşleride aynı nerdeyse bunların arasında ki fark nedir




 
macbook late diye bir şey yok. late yıl ile birlikte kullanılıp, ürünün o yılın başına mı sonuna mı ait olduğunu belirtir. late = yılın sonları.

macbook pro late 2015, macbook pro early 2015, macbook pro early 2014, macbook air late 2014 vs. olur. tarih ne kadar geriye giderse fiyat da o kadar düşer tabi.

late ya da herhangi bir yıl yazmayan ürün güncel üründür büyük ihtimalle. o yüzden late yazan daha ucuzdur.

nesli anlamanın bir diğer yolu da işlemci modeline bakmak. hepsi i5 olabilir ama sallıyorum mesela i5 4200 mü, 5200 mü yoksa 6200 mü? 6 ile başlayanlar altıncı nesil i5 işlemciler ve en yenileri. 6'dan aşağıya düştükçe bir nesil geriye gidiyor.
  • king lizard  (03.03.16 11:33:18 ~ 11:47:45) 
cahilliğimi fena aldın eyvallah ama bunlar prolara göre 200-300 tl daha ucuz neden öyle pro late diye de yazmamışlar ki sadece late yazıyor


  • zibidigonzalez16  (03.03.16 11:43:46) 
yanlis yazmislardir. macbook pro mid 2009 kullaniyorum mesela ben su anda.

donanimdaki farklara biraz bak, lizard islemciden bahsetmis mesela, o bir. fiyati asil oynatan faktorlerden ikisi ekran ve disk. icinde hdd mi var ssd mi var, o onemli. ne olursa olsun ssd almaya bak. 256 GB iyidir, hatta 128 bile yeter. yetmez diyenlere kulak asma. sistem icin kullanacaksin, icine kurdugun programlar, uzerinde calistigin dokumanlar, biraz da yaninda tasimayi sectigin muzik vs. artik filmleri, butun muzik arsivini falan bilgisayardaki tek diskin uzerinde saklama devri gecti. o is icin external drive + cloud ve streaming servisleri kullan. aman 500 GB olsun diye tutup hdd alma, performansindan kaybedersin, iki yil sonra atil olur makine.
  • whoami  (03.03.16 11:54:56 ~ 12:05:14) 
buldum ben bı tane 8gb ram 500 gb disk diyor 2.26 ghz işlemcisi var macbook pro ıs gorur dıye dusunuyorum


  • zibidigonzalez16  (03.03.16 12:19:16) 
fikir sormak icin mi yazdin bunu yoksa ben boyle yapiyorum zaten demek icin mi? ssd kilit komponent, sistemler en yavas bilesenlerinin hizinda calisir, hdd alacagin butun verimi oldurur, ayrica sisteme daha fazla yuklenir. iki yil sonra "hani bu mac'ler uzun omurluydu? hep yalanmis" diyeceksin. artik hdd'ler ucuz depolama secenegi olmaktan oteye gidemeyecek cihazlar. sistemin kurulu oldugu disk mutlaka ssd olmali. neden ucuz oldugunu saniyorsun 500 gb olan mbp'nun?


  • whoami  (03.03.16 12:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.