[]

Sandviçe ne koyayım?

Birkaç gün yurtdışına çıkacağım, sandviç hazırlayıp yanıma alayım diyorum en azından ilk gün idare etsin. Bozulmayacak, akmayacak ne koyabilirim. Salam kaşardan standart sandviç yapıyırum ama biraz değişiklik olsun. Muz ve elma alabilirim ama çantada çok da ağırlık olsun istemiyorum. Tok tutacak tavsiyelerinizi bekliyorum kısaca.




 
jambon, krem peynir, sosis, kurutulmuş et hatta pastırma koy görsünler Türk'ün kokusunu... :)


  • mhm  (03.03.16 10:33:41) 
muz ve fıstık ezmesi çok yakışıyor birbirine, diğerlerinden daha tok tutucu.


  • baba jo  (03.03.16 10:34:33) 
Mayonez, kivircik, jambon, peynir

Ajvar ya da domates sosu, beyaz peynir

Hardal, mayonez, kofte (ya da antrikot vb) (peynir opsiyonel, pismis domates-biber de olur buna)
  • kuehles blondes  (03.03.16 10:44:58) 
ilk gün için kıvırcık ve hindi salam olabilir. kıvırcık ikinci günden itibaren formunu kaybedip pek hoş olmayan bir görüntüye bürünecektir.

içinde salam/jambon olanları ilk bir iki gün içinde bitirmek lazım, dışarda durudukça bozulabilir. pastırma dayanır, sıkıntı olmaz.

beyaz peynir - domates - salatalık birkaç gün dayanır, lezzetlidir de. krem peynir bir süre sonra yok oluyor, pek sevmiyorum o yüzden.

şeker ihtiyacı için şokella da sürebilirsin, hatta fiskobirlik'in fındık ezmesi de olur.
  • fakyoras  (03.03.16 10:52:08) 
Ben meyve tasiyamadigim durumlarda kuruyemis tercih ediyorum. Tuzsuz badem, kavrulmamis findik vs. Hem tok tutuyor hem seker dusmelerimi onluyor.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (03.03.16 11:42:34) 
Yerfıstığı ezmesi - nutella, uzun da dayanır, lezzetlidir de, besleyici de.


  • Haldamir  (03.03.16 12:19:37) 
domates peynir en sevdiğim kombinasyondur. ketcap peynir de çok güzel oluyor.


  • advest  (03.03.16 12:25:48) 
Mayonez hardal vs sürmek yerine humus tercih edebilirsiniz. Hem sandviçe çok yakışıyor hem de tok tutma konusunda baya iyi.


  • kitipiyoz  (03.03.16 12:47:00) 
bir kere pişmiş veya pişmemiş, kesinlikle domates koymayın. bozulmayacak, akmayacak dediğinize göre yenmeden birkaç saat çantada gezecek o sandviç. domates koyarsanız ekmek domatesin suyunu bir güzel emer, açdığınızda iğrenç ıslak bir ekmek olur elinizde. hemen yenmeyecek sandviçe domates koymayın.

ketçap, mayonez, hardal, domates sosu, ajvar gibi akışkanlığı yüksek ve yine ekmek tarafından emilip ekmeği ıslatacak şeylerden de kaçının. ekmek arasına süreceğiniz en cıvık şey nutella kıvamında olsun. eğdirince akmasın, bekleyince eppek tarafından emilmesin.
  • kibritsuyu  (03.03.16 14:27:49 ~ 14:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.