[]

sesten şikayet eden komşu

bu sefer şikayet edilen benim..

günlerden bir gün apartman panosuna isimsiz bir not bırakılıyor. çok ses oluyor biraz dikkat. başkası da buna cevap yazıyor müteahhit malzemeden çalmış bizim bi suçumuz yok apartmanda aslında gürültülü bi aile yok diye..

bi kaç hafta sonra doğum günüm evde 6 kişiyiz. müzik falan gürültü yaptık doğru. alt kat yöneticiyi arıyo anam çostu bunlar git sustur diye. saat aksam 10,45 yönetici geliyor abi kusura bakmayın alt kat rahatsız olmus falan. tabi abi diyoruz.

daha sonra apartman toplantısı yapılma kararı alınıyor ama programımız olduğu için katılamıyoruz. yöneticiyi arıyoruz abi bizim program var gelemeyeceğiz. tüm komşulara selam kelam bizim bi şikayetimiz yok. bi de panoya o yazıları biz yazmadık diye..

toplantıdan bir gün sonra arıyoruz abi neler konuşuldu bizden şikayeti olan var mı diye. yok dedi genel olarak ses konuşuldu ama anlayışlı olunması gerektiğini bugün bana gelen misafirin yarın sana geleceğini bazı seyleri tolere etmemiz gerektiğini söyledik falan dedi.

toplantı yapılalı 2 hafta geçti. dün yönetici aradı bizim banyo alt kata akıyormuş. hemen müteahhiti aradık gidip bakıcaz dedi. yöneticiye dedik abi aradık hemen gelip bakcaklar.

neyse dün aksam arkadaşlar geldi film izliyoruz. film de sakin ha gürültülü bi film diil. saat 11 kapı çaldı alt komşu. çok sesiniz çıkıyor ne konuşursanız ne yaparsanız hepsini duyuyoruz. ayrıca banyonuz akıtıyor haber verdiniz mi birilerine. eşim diyo ki bugun aradık geleceklerini soylediler gelmediler mi. hayır kımse gelmedi ilgilenin bu işle. ama öyle bir dayı dayı konustu ki misafir var evde donduk kaldık.

savunmam: ben sabahın korunde kalktığım için hafta içi en geç 11de uyuyorum. hafta içi çok nadir böyle şeyler oluyor onda da film izledik yahu. ee bi kere gürültü yaptık özür diledik sustuk. artık bu adam her çıt sesine kapımıza mı dayanacak. her sesi duyuyoruzdan kastı sevişmek sanırım ama ne öyle hergün sevisiyoruz ne de bağrış çağrış bişi yapmıyoruz. lan hiç mi komşuluk kalmadı hiç mi anlayış yok. bugün arayıp yönetici ile konuşacağım ama bu komşu için ne yapayım. artık hiç mi misafir çağırmayalım? hiç mi sevişmeyelim?

ikidir sesimi çıkarmıyoruz diye tepemize çıkacak sonunda. ayrıca evsahibi ile aramız iyi ona da bilgi vermek istiyorum ama ne desem?

 
Taşının.


  • Tutesh  (03.03.16 07:59:25) 
gürültüye devam. en sevmediğim insan modeli. sınırını bildikten sonra yapacaksın tabi ki. duvarların ince olması senin suçunmu. sen de pısma arkadaşım sesini yükselt. git nereye şikayet ediyorsan et de. üzerine yürü.


  • pinman  (03.03.16 08:05:26) 
Sevişirken onları da çağırın


  • Frederick Co  (03.03.16 08:13:31) 
bu çıkarımdan şevişmeden önce de haber vermek lazım. abi birazdan pompa başlıcaz sesi size gelir de canınız cekerse buyrun siz de mi gelin diyelim.


  • polypropylene  (03.03.16 08:28:37) 
adam her sesinizi duyuyoruz ve rahatsızız demiş ya.. bundan kastı sevişme sesidir ondan dediydim


  • polypropylene  (03.03.16 08:32:16) 
Taşının abi bu dert biter mi böyle, yok osurucam şok sevişicem, aman filmin sesini kıs, evin içinde bağırmadan konuş, misafire ses yapma mı dicen.... paranoyak olursun bir yerden sonra.


  • Tutesh  (03.03.16 08:38:44) 
oo açılın bu konuyla ilgili efso bi hikayem var kısaca anlatıyım.

hocam sanırım bizim eski alt komşu senin altına taşınmış zira birebir aynı adamı anlatıyorsun :)) arkadaş yeni eve taşındı şu an ben kalıyorum orda daha ilk akşam kapıya geldi adam sessiz olun diye ki bir şey yapmıyoruz. sonra defalarca, terlikten ses geliyor, banyodan ses geliyor, sesiniz geliyor sizin yüzünüzden karımla kavga ediyorum, çocuğun psikolojisi bozuldu gibi birbirinden bağımsız ve acayip şeylerle kapıya geldi. 1-2 defa da karısı geldi hatta ki birisi gece 11:30 kadın gelmiş boşanacağız falan diyor jksdfhsjkdaf. o dönem ben arkadaşta zaman zaman kalıyorum ama konuya hakimim. kendisi dünya kibarı bir insan olduğu için de hep alttan alıyor. 2-3 kez de kapıya polis geldi tabii bu arada. en son bu polise gitti komiser buna siz de parti düzenleyin evde diyor falan neyse :))

en son bi gün ikea'dan iki parça mobilya aldık onları monte ediyoruz pazar günü saat akşam altı falan. mobilyayı monte ettik en son arkasına çiviyle sunta çakılacak. ha bu arada arkadaş bütün sandalyelerin altına şu plastik dalgalardan falan yapıştırdı ses çıkarmasın diye. bu sefer de karton kutuları serelim altına ses gitmesin uğraşmayalım diye ekstradan onları da serdirdi bize üç kişiyiz. sonra 3-5 çivi çakmışken alttan dan dan dan diye biri tavana vurdu. sonra bir bağırtı sesi ve ses içerden pencereye doğru yaklaşıyor. ben en yakınım diye pencereye çıktım adam bağırıyor ben ona. detayları hatırlamıyorum ama baya bağrıştık biz adamla. vay halınız yok da o yüzden ses çıkıyor ki halı var. geçen gece sabah 4 de geldiniz, cumartesi gecesinden bahsediyor. ona bana ben ona bağırıyoruz. ben ki ağzım bozuktur adama lan bile dememişken ibne bana yarak kafası dedi. ben de ne diyon lan sen amcık ağızlı dedim orda kayış koptu. taşınacam lan burdan falan dedi, dedim siktir git bize uzak ol nereye gidiyorsan git ruh hastası.

gel zaman git zaman ben arkadaşta kaldığım bi gün o dönem çalışmıyorum alttan bir gürültü geliyor kapıyı açtım merdivedende adamlar falan. lan cama koştum koca bi kamyon var adam taşınıyor ahahaha. bir de ev sahibiydi bu manyak.

ve emin ol dostum arkadaşım sandalyelerin altına plastik yapıştıracak kadar, bize beyler biraz sessiz olun diyecek kadar kibar bir adamdı ve dediğim gibi alttaki manyak sifonun sesi çok çıkıyor diye kapıya gelen bi adamdı. bu adamlar hasta normal değil sakın alttan alma. kapına gelirse suratına kapat işine bak falan de normal hayatına devam et. bu arsızlar başka türlüsünden anlamıyor zira.
  • bay b  (03.03.16 08:43:04) 
Öğrenci evimde bizim de vardı böyle bir komşu tipi.. Zaten ev arkadaşım da ben de eve gelip odalarımıza geçiyorduk. Hafta sonları ancak salonda birbirimizi görüp konuşabiliyorduk onda da hoop tak tak duvara vurmalar..İnsan gibi gelip söylemiyor da ki bu komşudan önce 2 komşu daha değiştirdik kimseden şikayet gelmedi. Taa ki onlar taşınıp normal birileri taşınana kadar böyleydi.. Biri gelse film izlesek vs diken üstünde oluyorduk.
Sabır diliyorum

  • cücegezegen  (03.03.16 09:20:06) 
eziklik psikolojisi neden oluyor bunlara.

on dakikalık gürültüye katlanamıyor insanlar. aslında o gürültünün on dakika sonra biteceğini biliyorlar. yaptıkları işe müdahale edecek bir gürültü olmamasına rağmen, sırf o sesi duyuyor oldukları ve eşi ya da iç sesi tarafından "neden buna ses çıkarmıyorsun basiretsiz" laflarını işittikleri için kendi kendilerini galeyana getiriyorlar. teoride gelip seninle güzel güzel konuşmak yerine, kafalarında senin hayaletinle tartışıp bu tartışmayı gerçekte gelip seninle kavgaya dönüştürerek sonuçlandırıyorlar.

yapılanlara ses çıkarma eşikleri kendi kendilerini kandırma sınırıyla örtüşüyor. "yiyor ama çalışıyor" lafındaki "çalışıyor" kısmı buradaki kendi kendini kandırma ve olayın üstüne gitmeme durumunu anlatıyor.

buradan bu vesile ile bir kez daha ortadoğuya hakim olmak isteyen dış güçlere sesleniyorum. bombalayın artık, yok edin bizi.
  • m murphy  (03.03.16 09:25:28) 
adam 2 kere geldi ikisinde de gayet kibarca peki dedik. duyuyorum oradan eşim peki dedikçe adamın kabalığı arttı bu benim zoruma gitti. insan gibi yaşayamaz mıyız? evimi seviyorum kesinlikle taşınma gibi bi niyetim yok. ama adam da albay mı ne pırpırlı silahı olan biriymiş. korkuyom da komşuları bize düşman edecek diye :(


  • polypropylene  (03.03.16 09:35:30) 
benzer sorunla ben de boğuşuyorum benimki üst kat komşusu. evde 3 arkadaş gelip konuşulduğunda bile şikayet ediyor. kız kardeşim geldi yataktan yatağa konuşuyoruz. alt kata indi. bir de her indiğinde gençler alkolde almışız biliyoruz vs. diyor lan dingil biz senin gibi içki mi içiyoruz hep. ilk başlarda kibar davranıyordum. artık kötü davranıyorum bildiğin o bana mesaj atıyorsa ben de geri mesaj atıyorum. hiç umrumda değil.
Gece gündüz iddaa bayisinde ya da köşedeki cafemsi yerde takılan 40 yaşında adam, saçını yıkamaktan aciz. ben o adama bu kadar zamandır fazla düzgün davrandım o yüzden oldu bunlar. şimdi atara atar gidere gider davranıyorum. isterse polis çağırsın. evde 3 kişi konuştu diye kimse kimsee bir şey söyleyemez.

  • fasulyek  (03.03.16 09:37:13) 
Bu ses manyağı komşular her yerde var. Şu an oturduğumuz binaya 2000 yılında taşındık ben 7 yaşındaydım. Terliklerimle merdivenden inerken bi komşu azarlamıştı terliklerin ses yapıyo diye. Bildiğin üzülmüştüm insanları rahatsız ediyorum diye nasıl yaparım da ses çıkarmadan aşağı inerim diye kafayı yemiştim çocuk halimle :)

Alt kattaki komşumuz sürekli sesten şikayet ediyodu eve ilk taşındığımız yıllarda. Canı sıkıldıkça tavana vuruyodu suçlu gibi pısıyoduk evde. Abimle ben de hiç gürültücü çocuklar değildik pek misafirimiz de olmazdı annemle babam en sonunda çıldırmıştı. Kadın kafasında hikaye kurup geliyodu kızın ağladı oğlun bağırdı sen banyoda yerde tüp sürükledin (oha) vs vs. Sabahın 7sinde kapıya gelip annemler kahvaltı yaparken ses yaptınız diye bağırmaya başlıyodu bi seferinde babam napalım çayın şekerini mi karıştırmayalım diye isyan etmişti :)

Sonra babam kadının kocasını çağırdı eve kardeşim derdiniz ne ne sesi duyuyosunuz hangi saatte duyuyosunuz bilelim de dikkat edelim demişti. Adam yok kardeş benim hanım sorunlu biraz deyip gitmişti. Kadın bir daha gelmedi kapıya cidden.

Siz de eve davet edin ailelerinden birini, adam çok zorbaysa. Konuşun ne oluyo anlamıyoruz üzülüyoruz kimseyle aramız bozulsun istemiyoruz vs diye.
  • apartman teyze  (03.03.16 10:01:38) 
bu tipler babadan oğula nesil oluyor. ben de biriyle uğraşıyorum şu anda. benim taktiğim "ne şeytanı gör ne besmele getir" geliyor, tabi ağam paşam diye yarım ağızla geçiştiriyorum ve aynen devam ediyorum. 1,5 yıldır aynı evdeyim, geçen gece gelen misafirlerim bunların ziline basmış yanlışlıkla, vay efendim böyle şey mi olur diyor. ev sahibine haber verin bence artık, sonra da adamı dövün :)


  • re noreno  (03.03.16 10:55:21) 
sesten rahatsiz olanin tasinmasi lazim ya da tavanina ses yalitimi yaptirmasi. cunku siz gitseniz yerinize gelen kisiyi de terorize edecek.
sese karsi bir insanin takintili olmasini anlarim. bazi insanlar arka planda muzik calarken bile calisamazlar. insanlari yargilamayin. sizin gibi hissetmek zorunda degil herkes. asil sorun, o evi kiralayan kisi bir yillik sozlesme yapip giriyor, sesten rahatsiz olunca cikip gidemiyor yok kaporasi yancak yok sozlesme bitimine kadar kirayi odemek zorunda vs. cidden herkes icin berbat bir durum.

  • bir varmis bir yokmus  (03.03.16 11:10:35) 
bir ara durum yüzünden evde topuklarıma basmadan yürümeye özen gösteriyordum. evde toplanıp kuğu balesi yapıyorduk her gün. taşındım başka türlü çözülemeyecek gibiydi.yoksa black swan olacaktım amna koyım


  • darksdantes  (03.03.16 11:47:52 ~ 11:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.