[]

bir kişiye hangi kitabı okumamışsa oha dersiniz?

sb
herkes birkaç tane yazsa yeter.



 
cin ali
ayşegül serisi

  • komsu komsunun nickine muhtactir  (02.03.16 23:36:52) 
Sefiller, Oha demem de okusan iyi olur derim.


  • turuncu tonlarda  (02.03.16 23:37:01) 
tek kitap seç deseler, suç ve ceza.

kişisel olaraksa, kara kitap.
  • mermize  (02.03.16 23:39:59) 
türkçe biliyorsa nutuk. bilmiyorsa küçük prens.


  • shenergy  (02.03.16 23:42:35) 
kaşağı, bir dönemim çocukluk travması.


  • kuzey li  (02.03.16 23:43:12) 
ben de oha demem, turuncu+1

1984, fareler ve insanlar, ailenin devletin özel mülkiyetin kökeni, insan nedir?, ücret emek sermaye, yeraltından notlar, sahip olmak ya da olmak, insandaki yıkıcılığın kökenleri, zeno'nun bilinci, aylaklığa övgü
  • godoşu beklerken  (02.03.16 23:43:29 ~ 03.03.16 00:08:05) 
Dönüşüm.


  • pikrua  (02.03.16 23:51:54) 
öyle bir şey demem asla. o da bana mala vurmayı bilmiyor musun senin gibilerin evlerini biz yapmasak ne bok yiyeceksiniz şeklinde oha diyebilir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.03.16 23:54:07) 
Şeker portakalı okunmadan gelen bir yetişkinliği kabul edemiyorum.


  • huzurolsun  (03.03.16 00:00:51) 
Kurk mantolu madonna .
Popüler kültüre ragmen hala okumamissa oha derdim.

  • cabiday  (03.03.16 00:05:00) 
Bu yaklasim gayet gerizekalica ve bizde aydin denen kesimin halkin uzerinde kitaplari gereksiz yere yuceltmesinin sonucudur.

Ustelik yukarida sayilan dunya ve turk klasikleri dahil, gerizekali yetistirmeye yarayan romantizm asilayan romanlar icin asla demem. (Sabahattin ali'nin eserleri de buna dahil,hepsini okudum bu arada)


Kitap okumak matah bir sey degil, uzun suren bir film gibi dusun, icerik ayni sadece yontem farkli. Ellerinin altinda twitter, televizyon, internet vs. Gunumuz iletisim araclari olmadigi icin herkes kitaba yumuluyormus.


Yani," hangi diziyi, filmi, internet sitesini, twitter kullanicisini takip etmezsem bana oha derler " demiyorsan, kitap icin de bunu soylemelisin. kitaplari okuyun ama fazla deger ve anlam yuklemeyin, tipki filmlere ve diger icerik saglayan iletisim kanallarina yaptiginiz gibi.


Bu yazdigimi ciddiye almayip "ne sacmaliyor bu?" diyorsan da, bunu bir kitapta okudugunj farzet, artik simdi daha makul ve inandirici gelmis olmali.
  • scars dont fade  (03.03.16 00:44:10 ~ 00:49:21) 
pal sokağı çocukları

yani oha denmez böyle bir durumda ama her çocuğun okuması gereken bir kitap olduğunu düşündüğüm için şaşırırım.
  • icim urperiyor  (03.03.16 01:15:25 ~ 01:16:24) 
hiçbiri için oha demem. edebi eserlerin özünde hikaye kitabı olduğunu düşünüyorum (ve biliyorum), insanların üzerinde bu konuda baskı uygulanmasını da saçma buluyorum. klasikler tabii ki bilinse iyi olur, dünyayı kavramaya, genel kültüre yardımcı olur ama kurgu hikaye okumaktan sıkılan ve romanın kurgusuna alışana kadar sıkılıp dikkati dağılan, "öff ne zaman başlayacak bu roman, yetti senin betimlemen de haa" diyen biri olarak tarih, yaşanmış olaylar, sıcağı sıcağına gibi programlar, gazete haberleri, gazete arşivleri, wikipedia, akademik makaleler, belgeseller daha fazla ilgimi çekiyor. kurgu, senaryo, hikaye okuyana saygım sonsuz, ama hikaye kitabı okumuyor diye de kimseyi yargılamam. bir sürü ağlak zırlak, aşklı savaşlı kitap bitirmiş tanıdıklarım var, genel kültürüm onlara fark atar. narratology'yi de iyi bilirim. çok güzel anlatı analizi yaparım :) ama sıkılıyorum işte, söylemek tabuysa da tabu, umurumda değil :)


  • i ve been mistreated  (03.03.16 01:23:56) 
hiçbir kitabı.

herkes ilgisini çeken neyse onu okumalı
  • shedracon  (03.03.16 01:25:26) 
Demem. Hic kitap okumamissa biraz oha diyebilirim belki.


  • rayde  (03.03.16 06:48:19) 
Müslüman olduğunu söyleyip Kuran'ın meaili hiç okumamışsa derim.


  • animalman  (03.03.16 07:14:57) 
kuran okumayan mümini çok fena rencide ediyorum ben, soruna cevap olabilir gibi geldi.


  • kargn  (03.03.16 08:37:50) 
meslektasim ise belli kitaplar olabilir ama onun disinda genel olarak duzenli okuma aliskanligi olmayan veya bunu degistiremeye calismayan insanin benim icin fazla bir onemi yoktur zaten.
kitap okuma becerisini, internette gezinerek biraz oradan biraz buradan boluk porcuk bilgileri bir araya getiren hicbir onamdan gecmemis yazilarla karsilastirmak abesle istigaldir. edebiyati kucumsemek buyuk bir hata, ama en buyuk hata kurgu veya degil duzenli kitap okuyan insanlarda gorulen farkliliklara saygi duymamaktir. kitap okumak dizi izlemek veya televizyonda tartisma programi izlemekle ayni sey degildir. en bastan beyine dusen gorev miktari farklidir. siz bir kitap okudugunuzda daha cok mental yuk kaldirirsiniz, hayal gucunuze yaraticiliginiza faydasi vardir, zira hikayenin kurgusu disinda sizin icin bir goruntu yonetmeni degil siz kendiniz elinizdeki verileri kullanarak bir dunya insa edersiniz, zaten bu yuzden de her zaman bir hikayenin kitabi filminden daha iyidir, cunku kimse sizin kendi beyninizin yarattigi dunya ile yarisamaz. ayrica kitap okumak bir sebat edebilme gostergesidir. bir yolculuktur, yolun yarisinda bu hayal dunyasinda cikanlar biraz da hayata karsi kaybedenlerdir, yarin obur gun en basit engelde hayatta devam etmemeyi tercih edebilirler. lutfen kitap okumayi ironik bir sekilde romantiklestirip, internet uzerinden okunan cumlesi dusuk noktalamasi yanlis kisa kisa metinler ile kiyaslamayiniz. hatadir.

  • mavicorap  (03.03.16 09:14:52) 
yelpaze çok geniş. "kitap" için böyle bir şey söylemek imkansız. adam belki 3 bin kitap okumuştur ama suç ve ceza'yı okumamıştır. ne diyebilirsin ki?

aynı doğrultuda görüş sunan arkadaşların çoğuna katılmakla birlikte, "kitap okumak abartılıdır" fikrine şiddetle karşı çıkıyorum. insanların canları sıkıldığı veya yapacak işleri olmadığı için kitap okuduğu fikri bence hastalıklı sayılabilecek kadar tehlikeli ve anlamsız. okumayan insan bunu zaten fark etmez ama düzenli olarak kitap (özellikle roman) okuyanlara soruyorum: bir ay kitaba el sürmeseniz, zeka seviyenizin ve kendinizi ifade etme kabiliyetinizin ciddi ölçüde azaldığını, adeta kısıtlandığınızı hissetmiyor musunuz? açıkçası ben hissediyorum. evet belki kimse için bir numaralı iş değildir roman okumak ama kesinlikle önemlidir. sen 500 kelimeyle hayatını sürdürebilirsin ama bazen bundan çok daha fazlasına ihtiyaç olur; hah o zaman bu işi ustalarından öğrenmen gerekir. iletişim temel ihtiyaçtır, sıva yapmaya benzemez. ben mala kullanmayı da, tuğla örmeyi de bilmem. bilmeme gerek yok çünkü, bunu ücreti mukabilinde yapacak, bu alanda uzmanlaşmış insanlar var. buna karşılık, kimse benim yerime iletişim kuramaz. kimse, benim söylemek veya üretmek istediklerimi benim yerime gerçekleştiremez.

işte bu yüzden hayvan herifler, daima okumak ve hem zihninizi hem de seviyenizi yüksek tutmak zorundasınız. yoksa hem cahil hem de sürekli EÖÖÖÖ diyen, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, beynini neredeyse hiçbir eylem için kullanmayan hamur kekolardan olursunuz.

olum kitaplar, romanlar falan bunlar büyülü şeyler lan. al bi oğullar ve sevgililer miydi adını da unuttum şimdi lawrence'ın romanı yok mu, oku mesela onu, hooop sheffield'da nottingham'da yaşamış ol. bunlar süper şeyler.

dediğim gibi; kimseye herhangi bir kitabı okumadığı için "oha" demem, asla. yalnız bunu yaparken kitap okumayı değersizleştirmek de olmaz. ben kitap konusunda yargılayıcı bir insan değilim. hiç kitap okumayan birine "aa kodumun cahili" demem. yalnız kendim kitap okumuyorsam o zaman "pü gerizekalı" derim kendime. çünkü ben bunu ihtiyaç olarak addediyorum en başta. kitap okumazsanız güzel cümleler kuramaz, insanları manipüle edemez ve seks yapamazsınız.
  • der meister  (03.03.16 09:47:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.