[]

magic mouse / magic mouse 2 kullanan var mı?

macbook air'e bağladığım 17 inç monitörüm var, çalışma ortamım bu şekilde. yazılım geliştiriyorum, fareyle işim çok. her şeyi klavyeden yapmak istemiyorum, fare benim için çok önemli.

şu an kullandığım faredeki çift tıklama olayı beni huzursuz ettiği için mükemmel bir fare almam gerekiyor, o yüzden razer'a burada tamam deyip yeni bir fare aramaya başladım, ama solağım. o yüzden piyasadaki farelerin çoğu bana uymuyor.

magic mouse 2 almayı düşünüyorum.

şu an kullandığım fare resimdekinin tuşları sağda olanı (solaklar için yapılmış versiyonu), yanında da magic mouse var.

www.pindelski.org

resimde çok küçük gözükmüyor ama ellerim büyük olduğu için alışmak zor olur mu bilmiyorum (tümseği yok sonuçta), onu sormak istedim. çift tıklama sorunu beni kanser ettiği için "bu sefer direk apple'dan alayım, bi daha uğraşmam" diye düşündüm çünkü 3. parti bir ürün almak istemiyorum artık.

bunun gibi bir fareden magic mouse'a geçenlerin yorumları benim için çok önemli.

 
kullanmadım ama o kadar alçak düz fare hiç ergonomik ve rahat durmuyor açıkçası. touchpad özellikleri kullanabilmek dışında bir artısı yok sanırım ve zaten touchpad sevmeyen biri olarak bana kalırsa kötü bir mouse. ha olayı zaten mouse olup mouse olmaması daha farklı bir şey aslında...

switch değiştir kullan işte memnunsan ve rahatsan. ilkini kırdıysan bunu yaparsın belki zaten kullanılmaz haldeyse ne kaybedeceksin switche vereceğin ufak bi miktardan başka?

hatta bunu alacağına 10 liralık tam simetrik farelerden 20-30 tane filan alsan ortalama 8-10 ay sorunsuz kullansan yıllarca yetecek fare stoğun olur ve bu apple şeysinden daha rahat olur.
  • ucan spagetticanavari  (02.03.16 22:32:52) 
trackball mouse dene


  • masa penisi  (02.03.16 22:38:53) 
@ucan spagetticanavari

bak death adder'ı windows makineye taktım mesela şimdi, canavar gibi çalışıyor. diğerlerinde sorun donanımsaldı, bunda değil mesela.

bu çift tıklama olayı son apple güncellemesinden mi geldi, razer'ın synapse sürücüsü mü bozuk, bunlarla uğraşmaktan bıktım artık, o yüzden alacağım. şimdi çok pahalı başka bir mouse alsam, 1-2 güncelleme sonra o da böyle olsa, o da çöp olacak.

@masa penisi

estetik durmuyor, ben solağım, bana olmaz hem.
  • hayirsiz  (02.03.16 22:49:00 ~ 22:49:57) 
kensington trackball mouse sağ sol farketmiyor yine de siz bilirsiniz. pahalı mouse almayayım diyorsunuz da magic mouse pek ucuz değil :)


  • masa penisi  (02.03.16 22:51:54) 
fiyatı neredeyse çok iyi bir oyuncu faresine eşit, orası öyle ama gecenin köründe birden bu sorun olunca sinir oldum, motivasyonum düştü.

şimdi herhangi bir başka fare alsam, iki üç ay sonra aynı sorunu yaşama ihtimalim var. hop, değiştir yine, yeni fareye alış. obsesif biri olduğum için dört tane aynı fareden aldım bozuldukça ama bu seferki çok erken sıkıntı yarattı, hem şu an sorun fareden bile kaynaklanmıyor.

zaten aşağı yukarı yılda iki kere razer death adder alıyorum, o da 140 lira olmuş zaten. 270 de buna veririm, napayım.
  • hayirsiz  (02.03.16 22:56:31 ~ 22:57:05) 
Ellerim buyuk ve ha alıştım alışıyorum derken 15 gunde canımı okudu. Dayanilmaz agrilar verdi. Ben de sattım.


  • fever  (03.03.16 07:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.