[]

Ezanı Çok Kötü Okumak

Kardeşlerim; ezan çok yakınımda ve çok kötü okunuyor. Bunu bir yere ben şikayet etsem mimlenirim. Keşke Türkçe okunsaydı, biraz daha çekilirdi bu ezan

www.youtube.com

Ne yapabilirim?

 
Mümkün değil


  • Frederick Co  (02.03.16 18:27:03) 
sesten rahatsız oluyorum gibi değil de kötü okunmasından rahatsız oluyorum, bu dinimize göre çok yanlış bak ben 5 vakit namaz kılıyorum ama bu adam yüzünden camiye gidemiyorum evimde kılmak zorunda kalıyorum gibi adamların hoşuna gidecek şeyler ile müftülüğe şikayet edersen belki bişeyler yapabilirler.


  • Kovacic  (02.03.16 18:28:41) 
@Frederik co
cidden okunma şeklinde sorun varsa ve uygun bir dille iletirsen mim olacagini sanmam.
Ama klasik olduğu üzere, sabahlari uyuyamiyorum, rahatsiz oluyorum tarzi bir şeyse o da ayrı dert zaten.
Kaldı ki türkçe okunmasini istemen meseleyi/maksadı daha net açıklıyor.
Başta Allah celle celaluh, resulü (sallallahu aleyhi ve sellem), eshab-ı kiram, tabiin, tabe-i tabiin ve diğer alimler arapçadan başka bir dilde okunabilir diye demektikten/bahsi edilmedikten sonra bizim sırf -canımız istedi- diye
arapçadan başka bir dilde okunmasini düşünmek ve istemek büyük yanlış.
Bunu düşünenlerin din için düşündükleri başka modifiye, kombin seçenekleri de muhakkak vardır.
Dikkat et kutsal kitabımızın diğer dillere çevirisi/tercümeside tam olarak mümkün olamadigindan - meal - deniyor.
(ekşide, meal yaz son entrylere bak)
Dinin yayılması arabistandan başladı ama bu din araplara has/özgü değil.
  • 1adam  (02.03.16 19:26:35) 
bizim burda böyle
www.youtube.com

  • difdiringi  (02.03.16 19:46:41) 
@1adam feyizli bir abiye benziyorsun, benim anlamadığım Muhammed'in yazdığı kitapta ezanın Nasıl hangi dilde okunacağı yazıyor mu? Yazmıyorsa nerden bilinir hangi dilde Nasıl ne Zaman okunacağı ?


  • lifeframe  (02.03.16 19:48:14) 
@lifeframe
aman, feyzli ya da çok farklı bir yanim yok. basit biriyim der geçelim.

soruna gelirsek,
Hazreti Muhammed aleyhisselam kitap yazmadı. Ona vahiy indirildi.
diğer üç kutsal kitabı da kendisine indirilen peygaberler yazmadı.
ayrica dinen yapilan her şeyin yazılı olmaması değiştirilebilir olduğu anlamına gelmiyorki. burada asıl olan uygulama olarak peygamber efendimizin de sünnetleri ile ilk yapilan neyse o. ehli sünnet vel cemaat imam ve alimleri de bunu açıklar ve o şekilde amel edilmesini (hareket edilmesini) isterler.

mesela namazla ilgili her şey kitabımızda ayrintili geçmiyor.
buna rağmen bir vakit namazı camiye gidenler ya da evde kılanlar namaz için bir birinden çok farklı hal, hareketler sergile(ye)mezler. her şey başından beri belli ve sistemlidir.
nerden mi bilinir?
bunlar hep (aynı şekilde) sonraki nesle aktarılır, öğretilir. Bu konularda bir çok fıkıh ve ilmihal kitabı mevcut.
din, akılla değil, nakille olur.
dinde şu zamanda çıkan ihtilafların bir kismini da herşeye, aklen bir açiklama getirme, bir şeyler ekleme, çıkarma hissi sebep olmuyor mu zaten?
emredilen ne ise hata yanlişlarımız, günahlarimiz da olsa bize aynen uymak, uygulamak düşer.

internette dosya gibi bir şeyler yüklendiginde indirmek isteyenler veri güvenliğine/bütünlüğüne dikkat edenler için md5 gibisi yoktur.

ve ya hastalanmamak, sağlıklı yaşam için fabrikasyon, katkı madde içeren şeylerden uzak duranlar organik köy üretimi ürünler konusunda hassastır. bunlardan alır, kullanır.
dinde de nakili (asılı) birakip bana göre, şuna göre öyleymiş dememek, sorun yaşamamak, bozulmamak için verilen ne ise aynen alınır, uygulanır.
  • 1adam  (02.03.16 20:36:47) 
Anladım yani genel olarak bir spekülasyon?


  • lifeframe  (02.03.16 20:53:58) 
Bu arada cevap için teşekkür ederim @1adam


  • lifeframe  (02.03.16 20:54:23) 
su bana cok huzur veriyor
www.youtube.com

  • exlibris  (02.03.16 23:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.