[]

Devsirme ispanak corbasi

Elimde dun aksam lazanyaya kullanmak icin yaptığım ve fazla gelen besamel sos var.
Bir demet ispanak.
Buzlukta et suyu kupleri

Bunu ispanak corbasina çevirmek istiyorum. Güzel olur mu?
Nasıl yapabilirim?

 
beşamel biraz koyu kaçabilir. Yani kremalı ıspanak çorbası gibi değil de daha koyu olabilir ama neden olmasın sonuçta? Ben olsam fırında beşamelli ıspanak gibi yapardım.


  • whoosie  (02.03.16 15:21:23) 
Besameli suyla acamaz miyim???


  • balik kraker  (02.03.16 15:28:18) 
kıvamı koyuysa 2-3 çorba kaşığı beşamelle bir tencere çorba çıkar. Hepsini yapayım deme, yoksa kazanla çorba yapmak zorunda kalırsın. ama en mantıklısı beşamelli ispanak yapmak.


  • curukturpkokusu  (02.03.16 15:41:26) 
Açarsınız da bulamaç gibi olur, sulu sütle falan açın derim.


  • whoosie  (02.03.16 15:41:26) 
Dün besamelli lazanya bugun besameli ispanak cok tekrar olacak.

O zaman yöntem su besamel sosu biraz daha şu ve sütle açayım, topaklanirsa blenderden gecireyim.

Ispanaklari çorbaya nasıl dahil edeceğim?
Kavurarak, çiğden, haslayip...
Başka ne ekleyebilirim çorbaya?
  • balik kraker  (02.03.16 15:49:10) 
tel çırpıcı ile sürekli çırparak açılır. ama dendiği gibi fazla kullanmayın. 2 kaşık yeter.


  • kakao  (02.03.16 15:59:36) 
Biraz soğan kavurun, sonra ıspanağı atın kavurun, ıspanak sönünce biraz beşameli de atıp az kavurun, sonra su süt vs ile inceltip pişirin, blenderdan geçirin. Karabiber güzel gider, varsa biraz muskat da rendeleyebilirsiniz.


  • whoosie  (02.03.16 16:29:47 ~ 17:25:27) 
bu saat olmuş ıspanağı yapmışsındır heralde, çorba kaynamaya yakın eklesen olur. bi tane de bulyon eklersen daha lezzetli olur diyorum ama corba çoktan bitmiştir. hatta afiyet bile olmuştur heralde :)


  • curukturpkokusu  (02.03.16 21:19:20) 
Bugün yapmadım. Yarın yapacağım. Tarif ve tavsiyeler için tesekkur ederim.


  • balik kraker  (02.03.16 22:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.