[]

Lab. Test. Sonuçları Hakkında Yardım...

Merhaba Ekşi Duyuru doktorları,

Doktorlardan kastım gerçekten doktor diploması olan hipokrat yemini etmiş kişiler. Yoksa biliyoruz ki Türk Milleti olarak hepimiz birer Doktor House'uz : )

Hastanın kendi doktoru zaten yorumlayacak, ayrıca bende şirket doktorumuza göstereceğim ama ekstra yorum almak istedim.

Daha öncede bu platformdan doktor arkadaşların yorumlarına başvurmuştum, mümkünse yine doktor arkadaşların yardımlarını rica edeceğim.

Eklediğim fotoğrafta kırmızı kalem ile yazılan değerleri ben yazdım. O değerler bir önceki sonuçları ifade ediyor.

Eski tahlillerin sonucunu 08-12-2015 tarihinde almıştık. Yeni yaptırdığımız tahlilde 27-02-2016 tarihinde.

2015 yılının Aralık ayında aldığımız sonuçlar sonrasında 5 ampul venofer ampul 3’er gün ara verilerek tek doz uygulandı. Yani 3 günde bir 1 ampul verildi hastaya. En son venofer uygulaması 30 ya da 31 -Aralık-2015 tarihinde yapıldı.

Bu bilgiler dahilinde ekte bulunan tahlil ile ilgili yorumlarınızı rica edebilir miyim?

Mesela Demir değeri artarken Ferritin değeri niçin düşmüş? Lökosit değeri neden artmış? Trombosit değeri neden düşmüş?

Hastanın şikayeti Kansızlık. Yaşı: 32, Cinsiyeti: Kadın

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

 
kansizlik hala devam ediyor ama daha iyi olmus. degerler yükselmis. demir depolari henuz daha dolmamis. agizdan ilac kullanimina devam edecek.


  • fayfim  (02.03.16 14:04:14 ~ 14:04:24) 
@fayfim - Merhaba,
değerlerin Türkiye ortalamasına yaklaştığını düşünüyorum, genel olarak Türkiye'de aşağı yukarı bu değerlerde sanırım.

Yalnız anlayamadığım bir kaç nokta var. o konularda yardımcı olabilir misin? mesela;
Trombosit değeri 405'den 293'e düşmüş,
Demir değeri henüz ortalama değerlere yakın değil 16'dan 29'a yükselmiş 70-80 olsa iyi gibi midir?

Ferritin değeri 3'den 2'ye düşmüş. Bunun sebebi nedir? Hemoglobin değerinin artışı ile mi ilgilidir?
Ferritin şu anda çok düşük değil mi? Bunu arttırmak için ne yapmak gerekir?

Venofer ampul uygulaması yapılmasına rağmen, demir artışı var, hemoglobin ve hemokratit artışı var, ferritin düşmüş. bu iyi bi anlama mı geliyor? yani şu anda vücudta kan hücresi yapıldığı için mi bu değer düşmüş durumda? yoksa venofer uuygulaması etkisiz mi kalmış?

Venofer gibi serum uygulamasına gerek var mı? yoksa iğne ya da hap tarzı bir yol mu daha mantıklı? ya da hiç dışarıdan takviyeye gerek yok mu?

Kırmızı et tüketimi arttırılarak normal değerlere yaklaşmak mümkün mü? mümkünse ne kadar süre alır?

İğne ya da hap ile normal değerlere ne kadar sürede ulaşılır?

Teşekkür ederim.
  • draconas  (02.03.16 16:40:23 ~ 16:43:15) 
dedigim gibi biraz daha iyi olmus ama hala eksik.

trombosit önemli degil. demirin tek basina dusuklugu bir sey ifade etmez. ferritin demir depolarini gosterir, depolar hala bos cünkü hala kansizlik devam ediyor. önce kansizlik gececek, ondan sonra depolar dolmaya, ferritin artmaya baslayacak. suanda igne vermek icin ben endikasyon gormuyorum dedigim gibi midede bir sikinti yoksa agizdan ilac tedavisi vermek lazim. ne Kadar sürede normal degere ulasilira verecek bir cevabim yok. kisa surede degil. 3-4 ay belki.
  • fayfim  (02.03.16 16:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.