[]

elden cv vermek için firmaya gitmek

bir firma var. daha doğrusu kafamda bir kaç firma var. hepsi bu tanıma benzer.
uluslararası firma, kurumsal üstelik. ama çok aşırı bir kurumsallıktan da söz edemeyiz yani. öyle tahmin ediyorum en azından çalışma ofislerini. çünkü telefonda da konuştum. (iyi bir anlatım olmadı farkındayım ama beni anlamışsınızdır bence)

bu tarz bir firmaya diyelim, ben böyle "merhaba ben iş başvurusu yapmak için gelmiştim" diye gitsem, bu iyi mi olur kötü mü olur? telefondan denedim, özgeçmişinizi mail atın dışında bir şey denmedi. (attım maili). ben de ikinci yol olarak bunu düşündüm.

 
eğer firmaların pozisyon açığı varsa işe yarar, yoksa çok zor.

özel sektörde maliyet her şey olduğu için olabildiğince az elemanla işler yürütülmeye çalışılıyor. eğer ihtiyaç varsa gerçekten ihtiyaçları var demektir ve ilan açarlar bir yerlerde, sen de haberdar olursun iş arayan biriysen. ilanları yoksa elemana çok büyük ihtimalle ihtiyaçları yoktur ve ekstra özelliklerin yoksa pek tercih edilmezsin. ellerinde cv'in olsa bile sonradan oluşacak ihtiyaç halinde "hmm önceden gelmiş cv'lere bakalım" diyen ik sayısı çok yüksek değil. bunun için de özellikli bir aday olman lazım ki cv'ni ayrı bir yere koyup "bak şöyle şöyle biri vardı onu arayalım bakalım hala işsiz mi" derler. ve hatta genelde bu tarz özellikli adayların boş kalmayacağını düşündükleri için "kesin bulmuştur bu" diye bile düşünebilirler.

kısacası; çok beklentin olmadan başvur, kötü bir intiba bırakmaz. belki de işini hakkıyla yapan, düzenli bir ik'ya denk gelirsin, yukarıda saydığım profesyonellik dışı süreçler yaşanmaz.
  • baba jo  (02.03.16 11:47:09 ~ 11:47:26) 
gidilebilinir. onların formunu doldurursun .


  • all girls dream  (02.03.16 12:09:09) 
Hiçbir yararı olmaz. Zaten etkileyici bir cv'n varsa sana internetten de ulaşırlar, mail sonrası dönüş de yaparlar. Kalifiye değilsen istersen şirkete 5000 kere git yine daha kalifiyesine linkedin'den ulaşırlar.

Bir de aşırı kurumsal bir yer değilse ik'yı buyütmeyin arkadaşlar. İk işe alım falan yapmaz.

Tavsiyelerim;

Şirketlerin mail gruplarına cv atmayın, sadece gülüyorlar.
İk mensuplarına mail atmayın. İşe yaramaz.
Çalışmak istediğiniz departmanın direktör veya müdürüne ismine hitap eden etkileyici bir mail atın. Sade bir dil kullanın. Hatta adamın-firmanın geçmişini araştırıp şöyle şöyle başarılarınız var, beni de ekibinize dahil edin falan diyin. 2 paragrafı geçmesin. Göreceksiniz, size ulaşacaklar bir şekilde. Olay cv'nizi şirket içinden birinin ik'Ya atması.

Başarılar...
  • gates  (02.03.16 12:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.