[]

iş başvurularında önyazı yazmamak

bir çok yere başvurup iş bulamamamın sebebi olabilir mi?
çünkü yazamıyorum. bana komik geliyor. dalkavukluk yapıyormuş gibi hissediyorum ve ne kadar niyetlensem de yazamıyorum.
üstelik bu özgeçmişimin çok taşaklı olmasından da kaynaklanmıyor. yani öz geçmişimde göze batan pek bir şey yok. bulunmaz bir nimet değilim.
yazmalı mıyım? genelde kurumsal ve sektöründe iyi yerde sayılacak firmalara başvuruyorum bu arada.

 
az da olsa bir şey yaz, bazen ön yazı olup olmamasına göre filtreliyorlar.


  • fakyoras  (02.03.16 11:21:40) 
"Hayat sürekli bir değişim ve gelişimdir. Hedefim sadece deneyim ve birikim değil, işimde en iyilerden birisi olmaktır. Bugüne kadar kazanmış olduğum iş deneyimimi daha üst düzeye çıkarabileceğime emin olduğum kuruluşunuzda görev alarak müşteri ve personel ilişkileri alanında uzmanlaşmaktır."

paragrafı kendine göre düzenleyebilir, ekleme ve çıkarma yapabilirsin.
  • burty  (02.03.16 11:26:23) 
Bakmiyor olsalar da gondermeniz arti puan bence. Maili yollarken de neden o is icin uygun oldugunuzu yaziyorsunuz degil mi?


  • bir varmis bir yokmus  (02.03.16 11:30:28) 
bulunmaz bir nimet değilsen kesin yaz. kendini övmek zorunda değilsin, en vurucu olan o işe neden uygun olduğunu belirtmen. ya da başvurduğun iş tanımında yer almayan, kriter olarak aranmayan ama olduğu takdirde işe yarayacak bir özelliğin ya da bilgin varsa kesin belirt ki diğer adaylardan farkın ortaya çıksın.


  • baba jo  (02.03.16 11:32:58) 
@birvarmisbiryokmus, hayır :(
"merhaba x hanım,
özgeçmişim ektedir.
saygılarımla" yazıyorum. hay allah ya bu yüzden kaç fırsat teptim acaba yaaa offff.

hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. biraz örnekleri okuyayım internetten.
  • lucky strike  (02.03.16 11:44:20 ~ 11:44:48) 
düzgün önyazi ve cv sayesinde basvurdugum cogu ilana mülakat icin cagriliyordum. son calistigim isimi de bence önyazi sayesinde aldim. adamlarin ilani yoktu, eleman ihtiyaci da sanirim acil olarak yoktu. benim basvurumdan sonra cagirip görüsüp begenip ise aldilar.


  • kucukharfler  (02.03.16 12:15:53 ~ 12:16:30) 
eger isi cok istiyorsan, cv'ni ve kapak yazini da ilana gore degistirirsin.
ki aslinda olmasi gereken de bu belki. 100 tane ise ayni cv'yi gondermektense, cok istedigin 3-5 ilana, cv'yi o ilan icin duzenleyerek gondermek daha etkili olabilir.
yapilacak sey aslinda, gereksiz seyleri cikarmak cunku cok dolu (bilhassa yazi coksa) cv'ler de hos karsilanmiyor. hem gozlerinden kacmasin onemli noktalar.

ayrica bir tuyo, is ilanindaki anahtar cumlelerin, kelimelerin altini cizin. hem mulakatta hem de basvuru yazisinda bu kelimeleri kullanmaniz kolaylik olur, bir de ilani okuyup anladiginizi gosterir.
  • bir varmis bir yokmus  (02.03.16 13:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.