[]

4x4 Arac Kullanimi Hakkinda

Haftasonu Izlanda'ya gidiyoruz ve biraz daha buyukcene qashqai tarzi bir arac kiralayayim diyorum daha guvenli olur diye. Fakat sorun su ki daha once suv ya da 4x4 arac kullanmadim. polo, golf, astra vb araclar kullandim. Ne gibi bir farki var bu tip araclarin? Nasil bir problem yasarim kullanimda? Ya da en iyisi yine bildigim segmentten bir arac kiralamak mi?

Kia ceed manuel icin rezervasyon yaptirmistim fakat bunu opel astra sedan ya da daha buyuk bir aracla degistirme imkanim var hala


 
qashqai gibi araçların senin kullandığın golf, astra gibi araçlardan tek farkı birazcık yüksek ve iri olmaları. başka bir farkı yok.


ilk birkaç park manevrasında bekli zorlanırsın, sonra da başka bir sorun yaşamazsın. yüksek olmaları yola hakimiyetini artırıyor bile. bu bakımdan avantaj.

dert edecek kadar fark yok.


edit: uzun yolda ve şehir içinde eski kasa qasqai kullandım çokça. yeni kasayı da yine şehir içinde bir müddet kullandım. 2001 landrover discovery kullandım bir süre de.
  • fever  (02.03.16 09:43:47 ~ 09:45:01) 
peki bir de soyle bir soru sorayim. kiraladigim yerde manuel qashqai ve otomatik kia sportage var. kiralamada da yaklasik 100-150 tl oynuyor. deger mi otomatik almaya?


  • odlek bedenin kancik kellesi  (02.03.16 09:53:19) 
Yüksek olduklarından çok sert fren yaparsan biraz çalkalar. Daha sakin kullan alışana kadar.


  • arnold schwarzeneger  (02.03.16 09:54:33) 
dur kalk trafikte kullanmayacağına göre değmez :)

kia'dansa nissan tercih ederdim. düz de olsa.
  • fever  (02.03.16 09:56:48) 
tesekkur ettim cevaplar icin :)


  • odlek bedenin kancik kellesi  (02.03.16 10:00:23) 
4*4 araçların yola tutunması daha iyi oluyor. buzlu yollarda kullanacaksan bir lastiğin yola tutunması yola devam etmeni sağlayacaktır. 4*4 akıllı olanı değil de sürekli 4 çekeri olanı varsa ondan kiralamanı öneririm. subaru varsa gözün kapalı kirala.


  • pascaldiscoda  (02.03.16 10:17:30) 
kaşkai'nin 4*4 olmadığını biliyorsunuz değil mi?


  • dahili meddah  (02.03.16 10:21:29) 
Her modeli degildir ama 4*4 modelleri de var.


  • fever  (02.03.16 15:43:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.