[]

duyuru doktorları, yardıma ihtiyacım var

Baharin gelmesiyle birlikte zaten alerjik olan bünyem iyice coştu; burun tıkanıklığı, boğaz kaşınmasi/ağrısı, hafif hapsurmalar derken dün akşam üstü 'geliyor benim sevgili alerjim' dedim, bir alerji ilacı içtim, takdir edersiniz ki 1 saat sonra uyudum. Saat 4.30 gibi kalktım, boğaz kaşıntım, burun tıkanıklığı devam ediyordu. Yarım saat dönüp olmayacak böyle diye düşünüp kalkıp bir hap daha içtim. Amacım bugün iyi olmaktı.


Sorun şu ki, zaten tek bir hapla tüm gün leyla olan ben su anda bacaklarimi hiç hissetmiyorum, bir şeyi tutup kaldıracak gücüm yok. Aksama kadar da eve gidip uyuyamam. Napayım da su ilacın etkisi çabuk geçsin? Bir de üstüne burun tıkanıklığım da geçmedi. Oturup aglayacagim birazdan.

Bir de şu alerji ilaçlarının daha az uyku getireni yok mudur? Bıktım sürekli leyla modunda olmaktan. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Kuzum aşı olma ihtimalini değerlendirdin mi? Gerçi bu sene için geçti ancak seneyi daha rahat atlatmanı sağlar.
Ben aerius kullanıyorum alerjim için, bende uyku yapmıyor. Hapı akşam yatmadan önce almayı dene, gün içinde alma.

  • kaymaktutmayansicaksut  (02.03.16 09:50:06) 
Kaymak, aşıyı küçükken oluyordum ama Son 7-8 yıldır olmuyorum. Sanırım gelecek sene için araştırmaya başlayacağım. Doktorum aşının da yan etkisi olduğunu söylediği için bırakmıştım ama böyle de aylarca çekiyorum bunu.


  • fraise  (02.03.16 10:26:17) 
Eczacinizla veya doktoeunuzla konusup daha az sersemleten bir şey içebilirsiniz.

Aerius bende de uyku yapmıyordu ama yayarken ya da yatmadan 1 saat önce alıyordum. Gün içinde almayın.

Xyzal ise sadece yarim tablet alsam bile uyku yapmasının yanında ertesi akşama kadar sarhoş ediyordu.

Bunyenize uygun doğru ilacı bulmaya çalışın ve geceleri alın.
  • balik kraker  (02.03.16 11:29:57) 
aerius deneyin. daha az uyku yapar ama hic yapmaz anlamina gelmiyor.


  • fayfim  (02.03.16 12:17:56) 
alerji ilaçlarının genelde kullanımı gece almak üzerine zaten.
aerius +1

not: bir de keçi boynuzu olayı var. bir dönem denedim, bayaa iyi gemişti.
lolclassic.com
  • pisekar v2  (02.03.16 12:36:24 ~ 12:38:00) 
yeni nesil antihistaminiklerin çoğu uyku yapmaz zaten. hele o kadar uyuşturacak kadar etki yapması çok beklenilen bişey değil ama bu yine de hastadan hastaya değişebiliyor.

iki önerim var : 1-) santral geçişi en az olan antihistaminiklerden olan kestine tablet kullanabilirsin 2-) antihistaminiklerin az da olsa bu uyku yapma durumu olabileceği için için montelukast sodyum kullanabilirsin( notta tablet filan) bunlar uyku yapmaz.

bir de bu kasıntınv için burun sprayi kullanmanı önerim. allerji tedavisinde hap ve sprey kombinasyonsuz bir tedavi pek düşünülemez. tabi bunları kbb doktorları veriyor.

ayrıca burnuna ılık su çekip sümkürmen şikayetlerini azaltacaktır. özellikle içine bir çay kaşığı tuz ve karbonat atarsan ev şartlarında.

budur naçizane önerilerim.
  • toluk  (02.03.16 14:14:11 ~ 14:15:06) 
montelukast leukotrien reseptör antagonisti. astim harici diger allerjik hastaliklarda da verilebilecegi, etkisinin oldugu konusunda calismalar olsa da allerjik rinit icin antihistaminik tedavisini tercih ederdim ben. demek istedigim evet montelukast dusunulebilir ama ilk olarak yazdinigiz gibi ikinci kusak antihistaminikleri tercih etmek gerekir bence.


  • fayfim  (02.03.16 14:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.