[]

Kimin başkan olmasını isterdiniz?

Selam,

Olay abd'de geçiyor, cruz - trump cumhuriyetçilerin tarafında, clinton - sanders demokratların tarafında başkan adaylığı için yarışıyor.

trump - clinton 1 mart oylamaları sonunda büyük avantaj elde ettiler.

söylemlerine bakınca sanders başkan olsa sanki işler biraz daha iyileşecekmiş gibime geliyor. trump başkan olursa abd'nin kendisiyle beraber dünyanın bir bölümünü de içine alan bir kaos yoluna gireceğini düşünüyorum. clinton başkan olursa ise hiçbir şey değişmeden aynen devam edermiş gibi.

siz ne düşünüyorsunuz bu seçimler hakkında? genel konjüktür elbette değişmez ancak bush amerikası ile obama amerikası arasında farklar bulunduğu muhakkak.

 
bana ne diyorum kim gelire gelsin işler bizim açımızdan iyiye gitmeyecek.


  • basond  (02.03.16 09:20:02) 
amerikada denge oluyor genelde seçimlerde. demokratlar veya cumhuriyetçiler üst üste seçim kazanamıyor. yüzde 80 cumhuriyetçiler kazanacak diye tahmin ediyorum. trump başkan olursa amerikan dış politikası daha sertleşir doğal olarak. cumhuriyetçilerin genel yapısı budur. suriye'de savaş şiddetlenebilir mesela, ruslarla daha ciddi sürtüşmelere girebilirler.


  • cekilmis gayfe  (02.03.16 09:22:06) 
Gönül ister ki sanders olsun neler yapabileceğini görelim ama çok zor.

Bazen de köy gotune Trump olsun aga belki bu sayede 14 yıldır neler cektigimizi anlarlar diyorum.
  • Kovacic  (02.03.16 09:27:10) 
trump akar.
adam duvar orecegim diyor humanistimsiler agliyor. hayir ne desin meksikalilar tabii ki ulkemize kacak girebilirler, ne var ki bunda, hatta tuneller biz kazacagiz mi diyecek. adam isisi yok edecegim diyor, dinciler, trump muslumanlari oldurecek diye agliyor. en azindan clinton gibi cakal iki yuzlu degil. bi de clintoni yargilatirsa super olur.

  • baldur2  (02.03.16 09:36:38) 
Gönül Bernie ister ama Trump gelir. Burada da RTE gelmesi gibi. Kovacic +1


  • nawar  (02.03.16 09:39:16) 
En aykiri ikolo sanders trump mesela ama ikisinden biri olsa bile isler o kadar degismez. Adamlar bi sistem oturtmus. Amerikan baskani aslinda bi kukla muhabbeti degil ama hepsi birbirlerinin laciverdi.

Ama gonuller sanders reyizden yana.
  • la noix  (02.03.16 09:46:03) 
"şu mantık tamamen bilgisizlikten" deyip, meksika'ya gidenlerin sayısının abd'ye girenlerden daha fazla olduğunu iddia etmek de süpermiş. argümanlara bak. trump şiddet yanlısı, insanları dövdürtüyür :(( amerika'yı felakete sürükleyicik :(( feel the gominis bern :(( ya tamam ben de bernie amcanın fikirlerini çok beğeniyorum, "olsa ne güzel olur la" diyorum ama birbirimizi yemeyelim şimdi. böyle abuk sabuk argümanlarla gelmeyin bana. deyin ki trump şudur budur, o yüzden kötüdür. ben de diyeyim tamam kardeşim SEN DE HAKLISIN, SAYGI DUYARIM. ama böyle komik komik şeyler yani hiç lüzumu yok anlıyo musunuz.

sarı adam hepsini üst üste koyup sepetleyecek işalla. ben trump'ın seçilmesini istiyorum çünkü bu ılıklıktan, political correctness'tan gına geldi. sizin gibi siyasi deha değilim, alabama çomarıyım. burada "suriyeliler ühühü" diye ağlayan adamlar, herifin İLLEGAL göçmenleri sepetlemek istediğini duyunca zırlamaya başlıyor.

VUR TRUMP VUR KULAKLARINDAN TUT. hillary denen sinsi cadıdan her türlü iyidir trump. sanki şu an barış içinde yaşıyoruz da trump gelip abd'yi savaşa sokacak amk. ÖZGE AMERÜKA'YI BARONLAR YÖNETİYO TAMAM MIA
  • der meister  (02.03.16 09:54:40 ~ 10:03:19) 
obamanin nobel baris odulu aldigi dunyada trumpin dunyayi savasa surukleyeceginden korkuluyor. iyi bir nobel de trump alir belki.


  • baldur2  (02.03.16 10:04:38) 
seninle aynı düşünüyorum.


  • dieselsingle2  (02.03.16 10:18:58) 
amerika'da demokrasinin büyük ölçüde simülasyon olduğunu düşünenlerdenim. orada seçimler lobiler aracılığı ile yürür ve lobilerin en etkin kısmını büyük şirketler oluşturur. clinton'ın lobi desteği önde; zira evil corp denilen tohum/kimya şirketleri ile bile organik bağlantısı var. durum değişmez.


  • ukde  (02.03.16 10:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.