[]

Vücut Geliştirme- Bölgesel Programlar hakkında bir soru

linkteki yazıda bölgesel programların bu işi yapanların yüzde 95'i için uygun olmadığından bahsediyor, katılıyor musunuz ? Fikriniz nedr?

www.kasvekuvvet.net

---- alıntı---
Split programlardan uzak durun.

Split programlar derken her gün ayrı bir vücut bölümünü çalıştırdığınız programlardan bahsediyorum:

Pzt: Göğüs
Salı: Sırt
Çarşamba: Bacak
Perşembe: Omuz
Cuma: Biceps ve triceps

Split programları hem yeni başlayanlar hem de amatör vücutçular için berbat bir seçimdir. Değerli zamanınızı ve eforunuzu boş yere harcarsınız. Bu tarz programlar profesyonel, İLAÇ KULLANAN ve çok üstün genetikli sporcular için uygun
---- alıntı---

 
yazıyı okumadım, sadece alıntı yapılan yeri okudum. ben de split programların pek etkili olmadığını düşünüyorum. beş altıya bölmeden, ikiye bile bölünmesinin pek gereği yok bana kalırsa.


  • fakyoras  (02.03.16 08:12:10) 
Hocam vucut tamamen dinlendirilmeli antreman sonrasi. Hergun antreman bosa kurek cekmek demek.


  • termostad  (02.03.16 08:58:28) 
istediginiz kadar bolun vucud icin programlari. bir gun gous yaparken, sirt ve omuz mutlaka izometrik olarak calisacaktir. o yuzden bu kadar parcalamaya gerek yok.


  • evimin paspasi  (02.03.16 09:02:43) 
bence göğüs, omuz, sırt günü değil de; bench press, squat ve deadlift günleri olmalı.

mesela; bench press gününde bench press ve destekleyici hareketler,
squat gününde squat ve destekleyici hareketler diye gider.

bu üç temel harekette öyle zorlayacaksın ki vücudu, o yüzden geri kalan hareketler destekleyici olacak.

bu mantıkla; bench press ve squat'ı aynı gün yapmak kolay değil.
  • juninho77  (02.03.16 09:30:12) 
Split programın amacı nedir öncelikle bunu bilmek lazım. Split programlarda amaç, çalıştırılan yeri olabildiğince büyütmektir. Lakin burada devreye ne yazık ki genetik giriyor. Yani bir kolun doğal olarak büyüme miktarı bellidir. Ben buna 40 cm diyeyim sen 41 cm. Fakat 42 cm olmaz. O zaman, 42 cm olmayacaksa eğer, senin bir gününü dumbbell curl'e ayırmanın ne mantığı var. Kolun zaten büyümeyecek. Yani sen 20 yıl boyunca dumbbell curl yapsan da, kolun hiçbir zaman 40 cm'yi geçmeyecek. O zaman bu vakti neden tek bir bölgede harcayasın ki? Misal compound/bileşik egzersizler yaptığında hiç biceps triceps çalışmadan da kolun yine aynı ölçüye gelecek, üstelik tüm vücudunu aynı anda çalıştırırken. Yani sen barbell row yaptığında da triceps'in çalışacak bench yaptığında da. O zaman izole çalışmanın ne mantığı kalıyor. Ayrıca, izole çalışma türü sadece kas büyütmeye odaklı bir tekniktir, yani güç olarak çok yol alamazlar. Zira yaptıkları çalışmalar sinir sistemine çok etki etmez. O nedenle tırt bir endojenik çalışma sistemleri vardır. Bununla birlikte, bu spora direkt izole başlayan kişilerde genelde simetri problemleri olur. Bu da bilgisizlikten kaynaklanır. İzole çalışma bu anlamda bu spora en az bi 5 yılını verdikten sonra anlam kazanır. Onun dışında oldukça gereksiz bir uğraş.

Kısaca; 20 yıl boyunca ilaç kullanmadan izole çalışanla compound çalışan kişi ölçü olarak aynı noktaya gelecektir fakat birisi ek olarak daha estetik daha güçlü postürü daha düzgün hareketlere daha hakim birisi olacakken diğeri sadece şişmiş olacaktır. İzole çalışmak bu nedenle saçma bir tekniktir diye düşünüyorum ben.
  • angelus  (02.03.16 09:59:09) 
Yeni başlayan birinin tek bölgeye bir haftalık recovery ihtiyacı doğuracak kadar yoğunlaşması imkansız.


  • arnold schwarzeneger  (02.03.16 09:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.