[]

raki turk moonshinei mi?

Wikipediaya gore oyleymis de. Cidden oyle mi yav?




 
grek bir arkadaş açmış ya da düzenleme yapmış herhalde.

muhtemelen rakı o yörenin ortak içkisi gibi bir şey. eskiden sınırlar bu kadar keskin değildi ve içleri böyle tek renk değildi. sadece içki türklerin, yunanlar apardı ya da tam tersini demek doğru olmaz. rakı sizin coğrafyanın içkisi.
  • air  (01.03.16 23:09:22 ~ 23:15:20) 
moonshine'ın olayı süper yüksek alkol oranı değil, alkolle ilgili yasaklar ve düzenlemelerden sonra milletin kaçak olarak gizli gizli üretmesi ve de satması. rakı ile uyuşmuyor yani.

air +1 gibi.

zaten wikipedia gibi önüne gelenin istediğini değiştirebildiği bir sistemde böyle siyasi, dini vb. fanatizm içerebilecek her konuda bilgiler bilgi değil, propaganda.
  • nawar  (02.03.16 00:26:48) 
süper yüksek alkol oranı değil. ilk anlamı (argo) kaçak içki demek. hatta gece yapıldığı için adını ay ışığından almış deniyor.

ben ilk okuduğumda 'menşei'ni kastediyor olarak anladım. hani yunan-türk arası baklava, rakı, tavla alıp verememe olayı varya hani, o mevzu. ancak kaçak içki olarak kullandıysalar bu sefer saçma. sonuçta yeni rakı, tekirdağ vs devlet kontrollü, bandrollü üretiliyor.
  • air  (02.03.16 19:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.