[]

Mayış Sorusu

Bugün ilk maaşımı aldım yalnız kafam da acayip karıştı.

İşe girerken maaşı 2500 tl olarak konuşmuştuk, patron brüt net ayrımına girmeden tamam demişti, başladım sonrasında. İlk hafta lazımsa avans alabilirsin dediler, 1250 tl aldım. Bugün de avansın ne kadarını ödeyeceksin dediler, 1000 tl'sini ödeyeceğim dedim, elime 833 tl para geçti.

Bu şartlar altında benim maaşım brüt 2500 tl olarak mı hesaplandı, nedir olay?

 
hesap hatası olmuş. brüt olarak hesaplanıcaksa maaşınız önceden belirtilir. siz net maaş konuşmuş olmalısınız.


  • Sskywalkeremre  (01.03.16 19:20:37) 
iki ihtimal var

1. sigortayı düşük göstermek için bankaya yatan para harici elden ödeme yapıcaklar (hukuksuzdur)

2. brüt yatırmışlar. gidip konuş.
  • KidLazer  (01.03.16 19:47:50) 
- Ben net maaştan bahseden yerlerle karşılaşınca şaşırıyorum. Özel sektör brüt üzerinden dönüyor.

- İmza attığın anlaşmaya bak; brüt mü yazıyor net mi?

- İşe ayın başında girmediysen maaşın girdiğin gün kadar yatıyor. Fark olabilir.
  • Yahuda  (01.03.16 19:50:35) 
@kidlazer Yok sırf ikmaetim başka şehirde diye iki hafta uğraştırdılar, banka hesabı da açtırdılar zaten bu avans mevzu yüzünden bu seferlik elden veriyoruz dediler.

@yahuda Anlaşmanın kopyası yok bende de yarın isteyeceğim. İşe tam bir Şubat'ta başladım bir de.
  • chicha  (01.03.16 20:16:39) 
aynen kurumsal yerler brütten konuşur hep çünkü vergi dilimine tabi tutulursun. mesela 2 sene önce izmitte dünya devi bir firma beni kafalamaya çalışmıştı 5k para veririz sana diye. halbuki vergi diliminden ötürü sene sonunda eline kuş kadar para geçiyor.


  • KidLazer  (01.03.16 20:17:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.