[]

Bildiğiniz çok garip bilgiler

Mesela, insan fetusu gelişiminin bir kısmında kuyruğa sahiptir...

Mesela psikiyatrik bir teknik olan bu hani şekilli bir test var ya (rorsasch testi) onda doğru cevap yoktur. Kişi anlamsız şekillere verdiği anlamlar çevresinde değerlendirilir. yani kediye benzeyen murekkep testinde o aslında kedi değildir, mürekkeptir sadece...

gibi... işinizden olabilir, çevrenizden olabilir... neler biliyorsunuz? Doğru olması şartıyla bi diyiverin bakiim.

 
  • mula  (01.03.16 16:07:59) 
@mula

ben buraya soruyorum.
  • anonymice  (01.03.16 16:08:47) 
atmden para çektiğinizde atm ne kadar çektiğinizi bilmez. atm sadece şu kasetten şu kadar para ver komutunu yerine getirir. verdiği paranın değerini bilmez. (yatırılan parayı daha sonra ödeme işleminde kullanabilen recycle özellikli olanlar hariç.)


  • inheritance  (01.03.16 16:18:16) 
büyük britanya bayrağının, üç ülkenin (iskoçya, ingiltere ve irlanda) bayrağının birleşiminden oluşuyor olması.


  • mermize  (01.03.16 16:20:51) 
Kuvarsı sıkıştırdığın zaman elektrik verir (çakmak manyetosu bu prensiple çalışır, çakmağa basınca sivri bir uç kuvarsa vurur ve amperi çok düşük olan yüksek bir voltaj elde edilir), elektrik verdiğin zaman titreşir (quartz yazan saatler pilden gelen elektrikle saniyede belli bir frekansta titreşim yapan kuvars sayesinde çalışır).

tr.m.wikipedia.org
  • yirmisantim  (01.03.16 16:21:14) 
kahvaltida ekmegine yag uzerine de recel surdugunde, eger ekmek elinden duserse mutlaka recelli kisminin uzerine dusuyor.

bunu da aciklamislardi, yuzey daha agir oldugu icin falan deyu.
murphy yasalari
  • exlibris  (01.03.16 16:38:03) 
İnsan, dirseğini öpemez :)


  • poseidon1  (01.03.16 16:54:20) 
burada yazanların aslında çok da garip/ilginç olmaması.


  • kuzey li  (01.03.16 16:56:47) 
@kuzey li

ilginc bisiler biliyorsan paylas kuzey li. or papa dont preach.
  • anonymice  (01.03.16 16:58:00) 
halihazırda bunlarla alakalı birçok entry yazmışım zaten. sonlardan bir örnek:

eksisozluk.com

illa buraya yaz dersen de, sistine madonna adlı tablo aslında çarmıha gerilmiş isa ikonuna bakar.
  • ruhen hastayim ben  (01.03.16 17:20:06) 
evrenin ışık hızından daha hızlı bir şekilde genişlediği düşünülmekte. bu durum yüzünden evrenin tamamanı -şuanki teknoloji ile- gözlemlemek mümkün değil. -şuanki teknolojimizle evrenin tamamının fotoğrafını çekmemiz hiçbir zaman mümkün olamayacak gibi. bu sebeple beş milyar yıl önce yaşanan kozmik olayları daha yeni yeni gözlemliyebiliyoruz ve tam şu an gerçekleşmekte olan kozmik olayları ise anca bir beş milyar yıl sonra fark edebileceğiz. bence ilginç bir bilgi.


  • darksdantes  (01.03.16 17:21:22) 
Uçaklarda geçerli 25 kg bavul limiti sen daha fazla eşya taşıma diye değil onu uçağa götüren adama fazla yük olma diyedir.


  • basond  (01.03.16 17:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.