[]

İşe giriş sözleşmesi

Bu sözleşmede iş veren minumum 2 yıl çalışmak zorundadır yahut iş öğretecekleri için işten çıkarken belli bir miktar para talep etmesi ya da girerken senet imzalatması gibi saçmalıkların kanunda bir yeri var mı dır? İşe girdik 6 ay sonra devlete atandık işten ayrılırken bunlar yolumuzu tıkar mı?

Edit: işveren öyle özel bir eğitim vermeyecek sadece iş yerinin mevcut işleyişi içerisindeki bilgiler ayrıca asgari ücret verecek.


 
girerken imzalanıyor ama çıkarken o paranın talep edildiğine henüz ben şahit olmadım.


  • hypervaskulerdondurucu  (01.03.16 14:40:51) 
bizim iş yerine bayan bir elaman alacaklar yeni. Şu anda ona öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kızda öğretmen olarak atanabilir çok az farkla kaçırmış. İşe de ihtiyacım var diyor benim yanımda çalısacak zaten. Benim de bir süre sonra gideceğimi biliyorlar eşimin durumundan ötürü bu yüzden bu kıza bir yaptırımları olabilir mi acaba merak ediyorum.


  • yue  (01.03.16 14:49:00) 
iş kanununu ihlal eden herhangi bir sözleşmenin yasalar karşısında tanınması mümkün değil. sana sözleşmede isterse "her gün 19 saat çalışıp günlük 10 lira alacağım" maddesini koyup imzalatsın, sen 4857'yi ihlal eden herhangi bir durumdan dolayı şikayetçi olursan "ama sözleşmeye imza attı" diye bir savunmaları olamaz; o sözleşme geçersiz kalır.

ancak iş kanununda işverenin sözleşmeye şöyle bir madde koyma hakkı var: verdiği eğitimlerin parasını isteyebilir ya da sektörde kilit bir konumdaysan bir süreliğine rakip başka şirkete geçişini engelleyebilir. çok karşılaşılan durumlar değil tabii bunlar, ancak büyük sorunlarla ayrılma durumunuz olur ve şirketi köşeye sıkıştırırsanız kullanmaya kalkabilirler.
  • baba jo  (01.03.16 14:54:59 ~ 14:58:20) 
baba jo +1

Bizim hoca, neyin altına imza atarsanız atın hiçbir şey olmaz demişti. Çok ayrılan oldu kimseden para istemediler (ki 5 ay otelde kaldık ve eğitim aldık ona rağmen)
  • lcha  (01.03.16 14:58:34) 
@acemi
çektiğin kredi derken

  • yue  (01.03.16 17:26:44) 
yatırım varsa alabilir. belgeleyemedikleri şeyi isteyemezler de. zaten bariz masraf yapmadılarsa bu işle uğraşmazlar da. hiçbir şey olmaz bahsettiğiniz şartlarda.


  • prodeq  (02.03.16 06:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.