[]

Çek Kronu

merhaba,
Haftasonu Prag'a seyahat etmeyi planlıyorum. Sizce paramı dönüştürürken eurodan mı yoksa tl den mi bozdurmalıyım ? Hangisi daha karlıdır



 
tostum bu tamamen dönüşümü yapacağın yere bağlı.

Banka dersen çapraz kura bakarsın, hesaplarsın, hangisi iyiyse ondan yaptırırsın..

Sağlamlık acısından bankayı tercih etmeni oneririm.
  • anonymice  (01.03.16 13:29:11) 
buradan alıp gitmeyecek misin zaten?


  • cekilmis gayfe  (01.03.16 13:29:47) 
Biz ATM den 500 koruna çekmiştik ilk gün, 60-70 tl gibi bir şeye denk geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sonrasında da öyle devam ettik.

O kadar çok hikaye okudum ki dövizciler hakkında en mantıklısı bu geldi.
  • Aman Sen de  (01.03.16 13:41:23) 
ben yabancı ülkeye euro veya dolarla giderim, orda onu yerel paraya bozdururum. ayrılırken para kalmışsa euro-dolara çeviririm, ülkeye döndüğümde dövizciden türk lirası yaparım. en temizi bu gibi geliyor bana.

türk lirasını prag'da nerede bulacaksın allasen, sanki çok kullanılan ya da güçlü bi para birimi. ha bozan büro bulursun ama çok güzel geçirirler. ukrayna'da dolar üzerinden çevrim yaptığımızda 1 liraya 9 hrivna civarı alıyoduk biz mesela, arkadaş pantul cebinde türk lirası bulunca onu 7 hrivna'dan bozdurabildi anca.

bunun dışında ben atm'den türkiye'deki hesabımın kartıyla da az para çekmedim. komisyon almadılar ama kaçtan çevirdiler onu bilmiyorum.
  • der meister  (01.03.16 13:44:29 ~ 13:49:31) 
pragda dovizciler gercekten sikintili. bankadan karttan para cekmek +1 diyorum.


  • fayfim  (01.03.16 15:55:05) 
Bankadan çekmek en mantıklısı. Prag'da döviz bürosunda %38 komisyon görmüşlüğüm var. Başka bir şehrinde olsaydınız Euro'dan dönüşüm daha mantıklı olurdu ama Prag bir değişik.


  • Lim5  (01.03.16 19:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.