[]

Yeşil Pasaport bitimine 6 ay kuralı.

Merhaba. Ağustos'da yeşil pasaportumun süresi bitecek. Nisanda Almanya'ya gitmeyi planlıyorum 2 aylığına. Pasaport şubeden 'sen çıkamazsın moruk.' diyorlar. Ama internetten araştırdığım kadarıyla hiçbir sorun olmadan çıkıyormuş herkes. Bu durumda yurtdışına çıkan varsa tecrübelerini öğrenmek isterim.




 
google diye bir icat var çohacayip
www.mfa.gov.tr

  • cekilmis gayfe  (01.03.16 09:03:48) 
Teşekkür ederim. Gönderdiğin link vize başvurularını kapsıyor, ben yeşil pasaport sahibi olduğum için vize başvurusu yapmayacağım. Ayrıca sorun kural sorunundan daha çok pratik bir sorun o yüzden benim durumumda olup bunu yaşamış insanlar varsa diye buradan sordum.


  • ronniejamesoyledio  (01.03.16 09:15:55) 
ben yanıtlayayım. yıllar önce yeşil pasaportumun bitmesine 1 ay kala yurtdışına çıkmıştım, hala da çıkanlar var ama burda şöyle bir detay var. gerek türkiye çıkışında gerekse de avrupa girişinde polisin seni ülkeden çıkarmama/ülkeye almama hakkı var. vize almak için şart olan bu kural aslında ülkeye giriş için de var yani. polisin insiyatifinde. almazsa niye almıyorsun diyemezsin. ülkeden çıkışına izin verilmeyenler de oldu. ben olsam o riske girerdim


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (01.03.16 09:22:13) 
Pasaport polisi kapıdan döndürüveriyor 6 ay süre yoksa. Artık eskisi gibi değil, oldukça sıkı kontrol var. Tavsiye etmem. Başkasına olmaz, size oluverir.


  • whoosie  (01.03.16 09:28:34) 
@kaynakları etkin kullanmayan iktisatci Teşekkür ederim. Bir iş imkanını 'ben almanyaya gidicem ulan' diye reddettim, o riske çoktan girdim yani :)

@whoosie teşekkürler. yakın bir arkadaşım pasaportunun bitiş süresine 1 ay kala çıktı yurtdışına, daha birkaç hafta önce. bu işin pasaport polisinin insafına kalmış olması can sıkıcı cidden.
  • ronniejamesoyledio  (01.03.16 09:35:46) 
Ukrayna, Azerbaycan falansa olabilir. Yukarıda verilen linkteki bilgilere uyun derim yine de.


  • whoosie  (01.03.16 09:58:30 ~ 09:58:59) 
Bi arkadasimi ucahin kapisindan geri cevirmisler. Got gibi kalmamak icin yenile.


  • karlmarx  (01.03.16 10:02:02) 
Seyahat etmek icin is teklifi de geri cevrilmezmis ya:(

Neyse umarim alirlar. Bu kuralin sebebi su, 6 ay icinde 90 gun kalma hakkin var ya, onu gecirmemek icin.

Ama polisin (hem turk hem alman tarafindaki) inisiyatifine kalmis.
  • kuehles blondes  (01.03.16 10:03:13) 
@whoosie o da Almanya'ya gitti kısa bir süre önce.

@karlmarx yenileme şansım yok 25 doluyor ağustosta. Arkadaşının yeşil pasaportu mu varmış? Çünkü baktığım kadarıyla yeşil pasaportta sorun yaşamıyor insanlar.
  • ronniejamesoyledio  (01.03.16 10:17:48 ~ 10:18:35) 
açılın ben geldim.

Bak ronnie beni iyi dinle, en yakın arkadaşımla "yeşillerin süresi bitmeden" son bi tatil yapalım diyorduk, onun bitimine 1 ay kalmıştı benim 7-8 ay vardı. Bu 6 ay kuralından da haberimiz yoktu. Biz güzelce gittik havaalanına valizleri veriyoruz, ben verdim geçtim, arkadaşım veriyordu ki beni çağırdı. Görevli kadın (Hollanda'ya gidiyorduk) orası minimum 6 ay pasaport süresi olmasını istiyor, ne yazık ki geçemezsiniz dedi ona. Valla giremedi, havaalanında mini bi kriz yaşadık mecburen ben gittim (oradan İngiltere'ye geçecektim, orada master yapıyordum zaten) o kaldı. Sadece vergileri alabilmiş iade olarak da.

böyle. Gayet havaalanında kalırsın yani. Ha o görevli dikkat etmeseydi -sonra polis de bakmasa ki ona baktıklarını sanmıyorum- uçağa binerdi, fakat gittiğimiz ülkede geri çevrilse daha kötü. Ki ben sonradan araştırdım bazı ülkeler 3 ay, bazıları 6 ay böyle süre istiyor. Bazı ülkeler "bazı ülkelere" böyle bir limit koymuyor. Mesela ABD vatandaşları için böyle bi 6 ay olayı yoktu galiba.

yeni pasaport alıp vize al.
  • rodriguez2  (01.03.16 10:24:25 ~ 10:25:23) 
@rodriguez2 böğrüme hançeri soktun.


  • ronniejamesoyledio  (01.03.16 11:01:20) 
2 mayısta vedalaşıyoruz kendisiyle ve pazar günü yurtdışından döndüm sürem bitene kadar 2 3 yere daha planlıyorum son 6 aylık süreçte de 3 kere giriş çıkış yaptım.
hollanda diyenlerede söyleyim pazar oradan geldim sadece girerken polis dönüş günümü ve otel rezervasyonumu sordu gayet sempatik davranıp geçirdi .

yunanistan sırbistan ve hollandada hiç sorun yaşamadım aslında arabayla da almanyaya geçicektim son anda döndüm .
  • gokch3  (01.03.16 13:46:19 ~ 13:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.