[]

Ne Oluyorum Ben ? Sosyal Fobi vs?

merhaba arkadaşlar, daha önce de buna benzer bir konu açmıştım uzun zaman önce.
hala net bir fikrim yok kendim hakkında, sosyal fobi denilen merete mi sahibim? öncelikle hepsini okuyacaklar için şimdiden teşekkürler.

şöyle anlatayım kendimi; makine mühendisliği öğrencisiyim, erkeğim ve 21 yaşındayım. özellikle son 1 yıldır insanlardan sıkılır oldum özellikle belli bir kesimden. "az samimi olduklarım". atiyorum bölümden muhabbetim olan birisi var, bir grubun içersinde 100 metre uzaktan görüyorum beni görüp selam veriyor gelsene gibisinden ama gitmek konuşmak herkesin tek tek elini sıkmak veya selam vermek istemiyorum. içimden gelmiyor, bir arkadaşımı görünce ulan selam versem mi acaba diye düşünüyorum. üç tane çok yakın arkadaşım var, bir de kız arkadaşım var. onlarla bu konuda en ufak bir sıkıntım yok. hele kız arkadaşımla çok rahat ve neşeli bir insanım. onun yanında resmen kendimi buluyorum, diğer yakın arkadaşlarımla konuşacak ortak bir ilgi alanımız oluyor illaki, biraz nerd muhabbetlerine de kayyiyor ama bölümde mesela 10 kişilik bir grubun boş geyikleri beni gerim gerim geriyor. herkes kahkaha atarak en ufak bir gülme hissi oluşmuyor ben de çünkü inanın o kadar içi boş muhabbetler ki. bu insanları elimde olmadan küçümsüyor ve hep bir şeyler kaybettiklerini düşünüyorum. belki de onlar gibi gülüp eglenmeyerek kaybeden benim. mesela kendimle zaman geçirmeye bayılırım, evde hala top oynar, kronometreyle futbol turnuvası yaparım kendi kendime, tek başıma sinemaya gider, yine tek başıma maça giderim. ve hiç sıkılmam kendimden. ama.ha bide dışarda restoran, market gibi yerlerde personel ve esnaf ile çok iyi anlaşır hatta esprili bir dil kullanırım, ama bu bölümdeki arkadaşların muhabbetleri bana çok saçma geliyor, beni yakın goren adamlara selam vermiyorum, ayıp oluyor haliyle. dışardan bakıldığında burnu havada kimseyle takilmayan ve insanları küçümseyen bir kişi gibi gorunuyorum ki sonuncusu kısmen de olsa doğru. inanin sözlükte bu insanlarda gordugum klişeleri yazsam roman olur. ve belkide en çok merak edilen konu; karşı cinsle bu konuda problemim yok, yani kız arkadaşım var onunla çok iyiyim. sorun genel olarak yasitim ve yakın sayılabilecek cevrem ile alakalı.

 
hayır sosyal fobi böyle bişi değil.


  • sta  (01.03.16 00:55:32) 
sçtırtma lan fobine. sevgilisi var, 3 tane yakın arkadaşı var. öyle sosyal fobi mi olur. hastalık hastası veletler.


  • mimimi  (01.03.16 01:00:08 ~ 01:12:58) 
esnafla iyi anlaşan insanda kesinlikle sosyal fobi yoktur.


  • apdulera  (01.03.16 01:11:01) 
Bir sey olmuyorsun, kendine etiket aramaktan vazgecmelisin.


  • murakami  (01.03.16 01:21:37) 
Yasin biraz daha ilerleyince gecer. Arkadaslarindan daha olgun bir yapiya sahipsin. Sorun yok


  • kucukharfler  (01.03.16 01:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.