[]

Kiracıyı evden çıkarmak

Arkadaşımla ortaklaşa bir ev almayı düşünüyoruz. Evi satan kişi yaşlı bir teyze. Arkadaşın ninesi. Kiracıyla sorun yaşıyormuş, bu nedenle evi satacakmış. Kiracı pek çıkmak istemiyormuş. Arkadaş evi gezerken demiş evi alınca içine geçcem falan diye. Kiracı da demiş; "kiracı isteyen birine ev satılsa daha iyi olur.".

Şimdi biz alacaz evi inşallah. 1/2 oranlı olarak. Yalnız kiracı evden çıkmak istemiyor. Bizse alınca evin içine geçmek istiyoruz. Çünkü şu anda ailemizle yaşıyor görünsek de kiradayız. Boşa kira ödeyeceğimize kendi evimizde oturmak istiyoruz.

Bu kiracının kontratı bitmiş. Kiracıyı evden çıkarma şartları nelerdir? Süreç nasıl işler? Nereye nasıl başvururuz? Sizce ne kadar sürede bu kiracıyı evden çıkarabiliriz? Kanuna dair bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım alabilirsem sevinirim.

 
ev sahibi önce kiracıya teklif etmek zorunda. kiracı kabul etmezse evi size satabilir. sattığı anda kiracı zaten hakkından vazgeçtiği ve yeni ev sahibinin insafına kaldığı için gelişine vurmak en güzeli. yalnız ev sahibinin teklifi resmi yoldan yapması çirkef kiracıya karşı alınacak güzel bir önlem olur. belirli bir süre içinde cevap vermezse yine hakkından feragat etmiş olur.


  • mimimi  (29.02.16 19:58:42) 
O kadar detaylı anlatmana gerek yoktu. Soru şu; ev başkasına satılınca içindeki kiracıyı çıkarma şartları nedir?

Cevap: Evi satın aldığınız anda kiracıyı evden çıkartma hakkınız var.
  • medre  (29.02.16 20:00:03) 
usuldur, ev dukkan vs satilirken oncelik her zaman icerde mukim kiracinindir. yani kiraci ben alacam dese size gore onceligi var. yok alamaycak ise isteyen alir. kanunu bilmem ama sonraki surecte resmi bildirim yapilir, tahliye istenir.(noter kanaliyla).
yalniz kontrat bittikten sonra bir iletisim olmamissa orada hukum nedir bilmiyorum. yani otomatik yenilenmis mi sayilir yoksa artik gecersiz midir bilmiyorum. bir bilen aydinlatir umarim.
kolay gelsin.
  • manimani  (29.02.16 20:01:15) 
Kontrat bitmis olamaz olsa olsa yenilenmistir. Kontrat bitimine 1-2 ay sure kala kiracinin cikmasi soylenir, bu sure de sozlesmede yer alir. Eger soylenmemisse otomatik yenilenir

Ev aldiginizda noterden ihtarname cekerek 6 ay sure icerisinde evi bosaltmasi istenebilir

Ama kiraci bokluk yapacaksa yapar

Hukukci degil, deneyimli ev alicisiyim
  • la noix  (29.02.16 20:05:37) 
konuyu nasıl "önce kiracı evi alsın"a getirdiniz bilmiyorum. Kiracı almak isterse zaten gider alır. Mesele şu. Evi biz alırsak bu kiracıyı biz evden nasıl ve ne şekilde çıkaracaz. Adam çıkmazsa napacaz?


  • siradisi00  (29.02.16 20:17:00) 
yaw diyoruz işte. alınca noter kanalıyla ediceksin. işler çirkinleşebilir. behold yourselves!


  • mimimi  (29.02.16 21:29:08) 
  • efruz  (29.02.16 21:35:21) 
adam çıkmazsa yapıcak pek bişi yok.
biz de içinde kiracı olan ev alacaktık adam çıkmam dedi sonra çok araştırdık ettik mahkemelerle uğraşmamız gerekiyordu.
1.5 sene adamı evden çıkartamıyorduk yani sizin kiracı da isterse 1.5 sene çıkmaz.
biz de vazgeçtik sonra almadık
  • sta  (29.02.16 22:26:57) 
kontratın süresi bitene kadar adamı çıkartamazsınız isterse ev 20 kere el değiştirsin kiracının hakkı sabittir


  • yeni dunya duzeni  (29.02.16 22:46:00 ~ 22:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.