[]

Evde nargile

Eve çıkan bir arkadaşım nargileyi çok seviyor. Ben de ev hediyesi olarak nargile almak istedim. Sizce evde nargile nasıl olur? Evin büyükçe balkonu da var yaz için. Kömür vb sıkıntısı olur mu? Bir de nargileyi nereden almak gerek model falan önerebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.




 
haftada bir içen biri olarak:

güzel olur. içiyoruz. balkonda olmak zorunda olmuyor. pek kokmuyor.

kömürü hazır etmek zor, ocağı batırır, ortalık batıyor. her yer kül toz. her seferinde temizlemek gerekiyor. közü taşırken yere ateş falan düşerse hemen yakıyor. o nedenle ortamı iyi düzenlemek gerek. gazete falan sereceksin, gerekirse naylon türevi koruyucular kullanacaksın.

valla bakırcılar çarşısında pek iyi olmuyor, binevler tarafında bir mekan var, adam 65 tl'ye tüm seti veriyor, yanında kömürüyle 2 çeşit tütünüyle birlikte. köşede. reno servisini geçince.
  • siradisi00  (29.02.16 19:26:59) 
Uzun olabilir, silinmesin lütfen :)

Şimdi. Şehir neresi belirtilmemiş o yüzden İstanbul için konuşucam. Eminönü' ne gideceksin. Sobacaların olduğu yerde epey nargileci var, herhangi biri iş görür fakat önerin var mı dersen, adını unutmakla birlikte ana caddede (sobacıların olduğu yerin hemen dibindeki cadde) orada bir dükkan var, camekan bir dükkan zaten görmemen imkansız, içeride 50-60 tane nargile var. Oraya git tüm seti oradan al. İsteyeceğin şeyi söyle zaten kralını verirler zaten(ha bu arada burayı bulamazsan sakın ve sakın süs, hediyelik eşya satan yerden nargile alma. Hepsi süs çünkü gerek yok).

Nargile kafelerde gördüklerin kahveci diye geçer, döküm nargile de derler. Cam kısmı da klasik zaten, bu iki parçayı cebet at. Marpuç için ucuza kaçma, en ucuzunu alma. Marpuç çok önemli. Eğer birden fazla farklı aroma kullanacaksa arkadaşın, ona göre birden fazla marpuç al ve dediğim gibi acıma paraya bunlarda, zaten öyle inanılmaz fiyat farkı yok aralarında. Genelde 2-3 çeşit olur bu marpuçlar eğer çok ekstrem bir dükkana girmezsen. Aslan, ceylan deresi falan epey sayarlar.
Geriye kalan tek parça lüle, bunda zaten şaşamazsın tek tip hepsi, kilden bir lüle işte. Lüle dediğimde tütün konan şey işte. Nargile seti hazır, geriye aparatlar kaldı.

Şimdi, öncelikle aluminyum folyoyu bunlardan al, buralardakiler kalın oluyor en güzeli onlar. Markette satılanlar özellikle BİM deki marka adını bilmiyorum, çok ince. Kalın al dememin sebebi ince folyo hemen yakar içerideki tütünü, tatsız olur. Folyonun dışında, bant al. Bunlarda kağıt tarzı bir bant var. Epey lazım olacaak uzun kullanımda.

Nargileni orada adama hazırlat, bant işi bilmeyen acemiler için hafiften zor olabilir. Zor dediğim düzgün yapılmazsa hava alır, ya da hiç almaz tıkanır falan. Adam nasıl yapıyorsa sen de öyle yap. 3 yere bant atacak (ya da atabilir diyelim), teki lülenin nargileye girdiği yer, ikincisi cam ile nargilenin birleştiği yer (boğaz) üçüncüsü ise marpucun nargileye girdiği yer. Amaç nargilenin sadece lüleden ve marpuçtan hava alması. Eğer hava kaçağı varsa, nargileyi içerken yorar, duman gelmez, keyif vermez.

Tütün ve kömür olayı da var tabi. Paket halinde tüütnleri boşver, gereksiz onlar.

Kömür içinde. Adam gibi meşe odunu kömürü al. Ha yeni bir tip kömür çıkmıştır bilemem ama en bilineni, en çok kullanılanı meşedir. Tabi ki kömür işin içine girdiği için kömür tepsisi ve maşa da almak lazım. Kömür tepsisi dediğim şey 3-4 ayaklı metal bir kova gibi bir şey ucunda sapı var. Bunu niye al diyorum, çünkü kömürü koyacak başka bir yer bulamayacaksın. 4-5 parça kor kömürü sürekli içinde bırakacaksın bunun, onlar sürekli yanacak. Tek nargile olduğu için kömürle doldurmana gerek yok. Kullanamayacağın için hepsini, diğer kömürler kül olacak hali hazırda yanan kömürlerin sönmesini sağlayacak. Şart değil ama varsa tepsinin altına mermer parçası falan koy. Zemini yakmasın.

Ha ocak falan demiş üstteki arkadaş. Balkon var diyorsun, evin içine kömür sokmaya gerek yok. Zaten evde yakacağın kömür meşe olamaz, meşe odununu öyle ocakta yakarsan tüm mutfak is olur, simsiyah kalır tüm duvarların tavanın. En temizi piknik tüpü ve pürmüz. Kömürü tepsiye koyup pürmüz ile yakacaksın. Maksiumum 1 dakikanı alır kömürü yakman. 5 dakikada kendi ısılarında içten yanmasını bekle sonra iç.

En dikkat edilmesi gereken nokta, en azından sağlık için kömür. Yarın öbür gün kömürün biter, sakın ve sakın marketten bakkaldan bakkal kömürü alma. Meşe odunu deseler de alma, emin ol değildir. Ben zehirlenip bayılmıştım. Bildiğin zehirliyor yani.

Bir nargileden optimum keyfi almak ancak böyle olur.

Ha tütünden bahsetmedim, gidip TEKEL bandrollü salak saçma tütün alma. Belli başlı markalar var, hepsi de zaten dediğim dükkanda veya civar dükkanlarda var. Pahalısından ucuzuna gidiyor, kalite de paralel gidiyor. Bu noktada bütçe senin olduğu ve koku/tat sana kaldığı için ne istersen al. Karton pakette olanları almadığın sürece sorun yok. El fakir derler, düzgünü nasıl yazılıyor üşendim bakmaya ama en premium tütün bunlarındır genelde. Gerçi bıraktım epeydir nargile yapmıyorum yeni markalar çıkmış olabilir.

Havalar da güzelleşti şimdi, demle bir çay bak keyfine. Şu dediğim sistemle hazırlanan nargile ilk bir saat tadını çok güzel korur. Sonrasında hafiften geçmeye başlar tadı ama hani o duman gelme olayı minimum 3 saat sürer. Ondan sonra zayıflamaya başlar. Aynı marpuç ile birden fazla kişi içecekse sipsi unutulmamalı. Eğer tek kişi içecekse sipsi kullanmasın kim içiyorsa. En güzeli sipsisiz.

Çay, tuzlu fıstık ve çok üşütmeyecek serin bir havada tadına varılmaz şu meretin. Evin içinde yapmayın, baş ağrısı yapar, koku siner, perdeler sapsarı olur.
  • liriamer  (29.02.16 19:47:02 ~ 19:52:38) 
Tavsiyeler güzel de lokasyon ankara yahu :/
Ben şöyle düşündüm internetten bir siteden söyliyeyim nargileyi gelsin. Yanına el fakher damla ve nane aromalı tütün en sevdiğimiz o çünkü. Artık kendisi farklı aroma isterse marpuçunu alır :D

  • Atimi  (29.02.16 20:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.