[]

Bir kadının ilk sevgilisi olmak ve onunla evlenmek

Sizce bu durumun avantajları ve dezavantajları neler?

Mesela; geçmişi yok evet ama ilerleyen yıllarda başkalarını merak eder mi sorusu kafamı kurcalıyor.

Siz tercih eder miydiniz kadının ilk sevgilisi olarak evlenmeyi?

 
Kişisine göre değişir. Ben ilk sevgilimle evlenmek istemedim ve "gözümü açtım onu gördüm, evlendim" olsun istemiyorum diye savunmuştum kendimi. Ama düşünüyorum da çok sevmiyordum zaten.

Buna kadının kendisinin karar vermesi gerekir.
  • lcha  (29.02.16 10:21:28) 
Evlilik sadece cinsellik değildir. Evlendikten Üç ay sonra hevesini alınca anlarsın öyle olmadığını. Cinsellik ahlakla, karakterle alakasızdır. Partnerin cinsel geçmişini değil de karakterini, iç dünyasını ve güzelliğini anlamak elzemdir.


  • hasmetizm 2046  (29.02.16 10:23:08) 
Böylelerinin erkeği de kadını da aç oluyor. Dezavantajı bu. Avantajı var mı bilmiyorum.


  • angelus  (29.02.16 10:27:59) 
ben tercih etmezdim. her ilişki bir tecrübedir. lisedeki acemilikle üniversitedeki ilişkiler bir olmaz. bunun iş hayatı da var. bence sağlıklı bir ilişki olmaz.

edit: tecrübe diyince hemen seks anlaşılmasın. iki insan arasındaki ilişkiden de bahsediyorum.

kadın.
  • ruhen hastayim ben  (29.02.16 10:35:10 ~ 10:36:14) 
her ilişki bir tecrübedir +1

insan başkalarıyla etkileşime girdikçe öğreniyor, şekilleniyor. ilk başlarda yaptığı hataları yapmamaya başlıyor, eskiden inanılmaz dert ettiği (ve dolayısıyla ilişkide dert haline getirdiği) şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu fark ediyor. yaşla da alınan tecrübeler bunlar ama sırf yaşa bakmamak lazım. ben en az 2 uzun ilişkisi (2+ yıl) olmayan bir adamla evlenmek istemem mesela.

edit: tabii 10 ilişkiden sonra yine aynı düzlükte, sıkıntıda insanlar yok mu, var. şans işi ya amaaan.
  • freya  (29.02.16 10:42:31 ~ 10:44:10) 
Küçük değil aslında. 27 yaşında.


  • bambum  (29.02.16 10:59:18) 
Kesinlikle istemem.
Sadece beni görmüş tanımış, benim yaşadığım şekilde ilişki şeklini biliyor ve başka hiçbir şeyden haberi yok. Bu kadına da haksızlık, belki daha farklı şeyler daha çok mutlu edecek kendisini.

freya+1

Daha önce tecrübeler edinip gelsin benim doğru kişi olduğumu düşünüyor ise bakarız duruma. Öyle el değmemiş prenses havalariyla gelip de sonradan beni değiştirmeye calismasin.
  • Kovacic  (29.02.16 11:03:53) 
birisinin geçmişi olması/olmaması o kişiyle sevgili olmak ya da evlenmekte bakılacak bir kriter değil benim için. niye olmamış diye düşünürsün, sorar sorgularsın sadece. hayatına birisini almak istememiştir, değer görmemiştir, başka öncelikleri vardır...o tarz durumlarda muhtemelen zorluklar olacaktır ama bu o kişiyi birlikte olunmaz kategorisine direkt olarak sokmaz.

ha ama ilişkisi olmamasının sebebi atıyorum ruh hastasıdır, bencildir, fazla köşeli bir insandır vs. gibi sebeplerse öyle birisiyle zaten ilişki yürütemezsin.

himym bir bölümü vardı "everybody's got baggage" herkesin belli yaş ve olgunluğa geldiğinde başkasına tuhaf gelecek yaşanmışlık-yaşanmamışlıkları vardır mutlaka. yargılamamak lazım.
  • patiska  (29.02.16 11:18:46) 
ben 4-5 sene sevgili olupta, evlendikten 6 ay sonra boşananları biliyorum. uzun süreli veya çok kişiyle ilişkisi olan kadınla evlenmek iyidir diye bir şey yok.
aksine ilişki sayısı 10'ları geçen kişiler gönül yorgunu oluyor. Karşı cinse karşı, "ya bunların hepsi aynı bok" tarzı bir yaklaşımları oluyor.
Kadına bakacaksın, evlenmek istediğin kriterleri sağlıyorsa evlenirsin. ilk olmasının avantajı bir çok şeyi ilk olarak beraber yaparsınız, birbiriniz için daha özel olursunuz.
  • kartallar yuksek ucar  (29.02.16 11:29:37) 
7 senelik ilişkim vardı, ona kalsa hala devam ederdi, üniversite bitti, baktım ciddileşmeye başlıyor iyice. iyi ki bırakmışım, başkalarıyla birlikte oldum, gram da pişmanlığım yok. ekşi'de süsleyip duruyorlar ilk sevgilileriyle evlenenleri. dünyaya bir kez gelip tek kişiyle olma fikri korkunç bence.


  • nice tnetennba  (29.02.16 12:48:51) 
Çok isterim. Berkecan beni çok iyi boşaltıyordu derdin olmayacak bir kere. Oh mis.


  • habib  (29.02.16 14:30:46) 
bu benim. avantaj ve dezavantajlarını bilmiyorum ama başkalarını merak etmiyorum.


  • sayns  (29.02.16 14:52:40) 
ben tercih etmem, kadın-erkek fark etmez.
ilk ilişkimi yaşadığım zamanlardaki bakış açım ve şimdi arasında dünyalar kadar fark var, buna dayanarak söylüyorum. ilerisi için başkalarını merak etmesi filan değil, asıl mesele bu. ilişki insanı olgunlaştırır.

  • vecihi ile fikret  (29.02.16 14:52:55) 
Burada bu soruya dürüst cevap alman zor. Tribün izliyor.


  • arnold schwarzeneger  (01.03.16 08:56:09) 
Cinsel hayatı olmuşsa sorum değil, ama ilk kez benimle yattıysa pek sıcak bakmam. Deneyimsiz bir kadının beni tatmin edebileceğini sanmıyorum.


  • yirmisantim  (01.03.16 09:23:47) 
bir yeriniz kalkmadığı zaman eskisiyle kıyaslayacaktırç.
öpüşmelerinizi, bedeninizi, her bir şeyini bir olumsuzluk anında kıyaslamaya başlayacaktır.
ilk sizin olsun. sizinle şekillensin.
işin psikolojik durumu da ayrı bir konu zaten..
  • empty man  (06.03.16 01:58:03) 
@arnold +1 tribün var burda. meriç ve şişman hanım kaynıyor.

doğru cevap: ederdim, ederim, çok şart değil yine de. merak edebilir başkalarını, o risk hep var.
  • jangbogo  (06.03.16 02:23:50) 
KOMPLE DEZAVANTAJ. KAÇ.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.03.16 02:26:38) 
garı güzelse olabilir.


  • anonymice  (06.03.16 08:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.