[]

Hukukçular, Digitürk belalıları

Özet geçiyorum; Periscope'tan kaçak maç yayını yaptım, LigTV maç yayınlarımı kestiler. Digitürk'ün diğer kanalları ve maç olmadığında LigTV sorunsuz, maçlarda LigTV şifreli.

Müşteri hizmetlerini aradım, "Kaçak yayın yapmışsınız, o yüzden kestik" dedi, reddettim, nasıl açarız diye sordum. "Konuşmamız kayıt halinde. 'Bir daha internetten yayın yapmayacağımı taahhüt ederim' derseniz hukuki süreç uygulamayacağız, yayınınızı açacağız" dedi kadın. Ben de "Böyle bir şey söylersem böyle bir yayın yaptığımı kabul etmiş sayılırım ama yapmadım" diyerek reddettim.

Soru: Tamam, bir daha yapmayacağım böyle bir yayın... Ama bu cümleyi söylersem başıma bela açılır mı acaba hukuki açıdan? Kuzenim yapmış vs deyip bu taahhütü mü versem? Ya da "Böyle bir kaçak yayından haberim yok ama bir daha internetten yayın yapmayacağımı taahhüt ederim" şeklinde mi konuşsam?

 
sakın öyle bir ifade kullanma. tavrını sürdür, ben öyle bir yayın yapmadım demeye devam et.


  • dahili meddah  (29.02.16 09:47:53) 
Ama o zaman da LigTV'yi kapalı tutacaklar bana? Gerçi gidip LigTV aboneliğimi kapattım aslında. Bu aylık ücreti ödememe rağmen iki haftadır izleyemiyorum, bir hafta sonra kapanacak üyeliğim, ödemeyeceğim. Fakat muhtemelen gelecek sezon için açmak istersem aynı statüde kalacak durumum.


  • ikinci hesap  (29.02.16 10:11:37) 
çok daha ciddi sorunlar yaşayabilirsin, digitürk'ü falan boşver. bu şekilde kapatabiliyorsan kapat olayı.


  • dahili meddah  (29.02.16 10:17:24) 
Seneye başkasının adına açarsın aboneliğini boşver kapat gitsin.


  • porn star  (29.02.16 12:24:40) 
ekrana gelen üyelik numarası yayında göründü muhtemelen. yani yapmadım demenizi yemezler hiç bir şekilde.


  • etsiz cig kofte olmaz  (29.02.16 13:21:50) 
Evet yemezler de... Yani şu an "Bir daha yapmayacağım" deyip yapmazsam beladan kesin olarak kurtulur muyum, onu merak ediyorum aslında. Şu an üyeliğimi iptal ettirip başka bir işlem yapmazsam, askıda kalmış bir durum olarak önüme tekrar çıkmasın ileride yine?


  • ikinci hesap  (29.02.16 13:40:51) 
irade beyanı istemiş adamlar resmen.
valla işlem yapacak olsalar bence yaparlardı ama "git böyle söyle sorun olmaz" dersin adamlarda kaydın olacak, cezası çok fazladır muhtemelen haklı olarak. büyük para gömüyor adamlar.

ben olsam söylemezdim ama söylersen de bir şey olacağını sanmıyorum.
  • suq  (29.02.16 18:31:12) 
resmen pis işlere bulaşmışsın. nasıl yapıyorsunuz ya böyle şeyler, nasıl bulaşabiliyorsunuz aklım almıyor. biraz bana çekin düzgün olun :DD


  • mobydick  (06.03.16 23:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.