[]

sol arka ışık açık kalmış arabanın akü biter mi sabaha kadar ?

evet arkadaşlar soru başlıkta. aracı parkettim, farları kapattım yalnız sol arka ışık bir türlü kapanmadı. sabaha kadar bir şey olur mu akü biter mi ?




 
biteceğini zannetmiyorum ancak 5-6 saat sonra(gece kalkabilirseniz) arabayı bi 10 dakika çalıştırmanız faydalı olabilir.


  • yamuklu sucurta  (28.02.16 21:08:31) 
teşekkür ederim. sorunu çözdüm. araba mı fazla akıllı, ben mi salağım anlamadım. direksiyon sağa dönük diye sağ ön ve arka açıkmış şimdi farkettim. kilitli ve park halinde olduğu halde. kiralık araç bu arada kendi arabam değil, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. :)


  • dijital dunyadaki analog adam  (28.02.16 21:29:44 ~ 03.03.16 17:51:27) 
Yeni nesil araçlarda var bu özellik


  • Frederick Co  (28.02.16 21:33:09) 
marka model öğrenebilir miyim?

teşekkürler.
  • t3hn0  (28.02.16 22:10:06) 
bu özelliğin ne işe yaradığını anlayamadım,rica etsem açıklayabilir mi birisi?


  • eksisozlukokuryazari  (28.02.16 22:58:30) 
skoda octavia 2015, kusura bakmayın biraz geç bir cevap oldu. valla ben de anlamadım.


  • dijital dunyadaki analog adam  (03.03.16 17:50:54) 
yeni nesil araç salaklığı diyorum ben buna. adaptif var vs daha maliyetli olduğu için böyle elektronik yöntemler kullanıyorlar. sonra da iki de bir arıza.


  • mimimi  (03.03.16 17:55:48) 
salaklık değildir.

imgur.com
"Bahsettiğiniz olay yabancı ülkelerde sıklıkla kullanılıyor. Arabayı ışıksız biryere park ettiğinizde yol tarafındaki ışıkları açıp arabanın farkedilir olmasını sağlıyor. Ayrıca bazı arabalarda (bmw) çok şekil duruyor. Biz bunun yerine sadece acil durumda yakılması gereken dörtlüleri kullanıyoruz :)"
benim duyurudan alıntıdır.
  • Frederick Co  (03.03.16 18:01:36) 
bro, onun düğmesi vardır. mesela mercedes bunu 40 yıl önce yapmıştır. sağa çevirdiğinde farlar yanar. sola çevirdiğinde sol park ya da sağ park lambası yanar. direksiyon çevrili diye de yanmaz park lambası. yanıyorsa problemdir. stop lambası bozuldu diye ateşlemesi saçmalayan arabaların devrindeyiz.


(git:blogs.cars.com ) (git:upload.wikimedia.org )
  • mimimi  (03.03.16 18:10:24) 
sorun şu ki ben kapattığım halde yanıyordu.


  • dijital dunyadaki analog adam  (09.03.16 11:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.