[]

Teledünya ve uydunet için gerekli teçhizat

Az biraz kendi çapımda araştırdım ancak ufak kafama takılanları sormak istedim.

1.Televizyonumuz DV-c mi nedir onunla uyumlu. galiba teledünya için kutu almama gerek yok. ancak bir kart varmış. Onu almam gerekiyormuş yine de. biberli filan bir şey diyordu. o kartlara baktım 2. elleri 150 liraya satılıyor. ancak türksatın verdiği hd kutu 72 lira 24 taksit nasıl oluyor bu iş?

2. sorum modem ile ilgili. Uydunetin bana 144 liraya satacağı modemden herkes çok şikayet etmiş. Onun yerine önerebileceğiniz güzel bir modem var mı? yoksa eski adsl modemi kablosuz bağlantı için kullanmamız mıdır en temiz yolu?

teşekkürler.

 
1) conax kart deniyor o kart'a, 150 lira civarında yazıcıoğlundan alabilirsin, internetten de alabilirsin.

2) modem çok iyi değil yan odadan çekmiyor kablosuz, ben eve kablo döşedim, başka bir sıkıntısını yaşamadım. başka modem bilmiyorum.
  • selam  (28.02.16 14:19:40 ~ 14:20:06) 
conax kart alıyorsun. smit ve technisat markalar var. karaköydede bulursun.

modem çok iyi değil ama ben yan odadan bile çekmiyor sorunuyla karşılaşmadım. eski adsl modemi bağlayıp kablosuzu oradan kullanabilirsin. uydunet modemin kablosuz özelliğinide kapatırsın. tek başına denersin memnun kalmazsan eski modemi devreye sokarsın.
  • sutlu nescafe  (28.02.16 15:25:24) 
abone olmadan evvel mutlaka sahibinden e bakın. ya birileri taahhütleri bitiği için yada başka yere taşındıklarından ötürü ellerindeki cihazları satıyorlar. biz kuzenime 30tl ye kablosuz modemi almıştık, gayet güzel çalışıyorda.
bende kablolu modemi var, linkys marka dağıtıcı ile kablosuz olarak yıllardır kullanıyorum.
hd kutu pek kaliteli değil. ben ilk abone olanlardanım o zaman pozitek marka veriyorlardı halen de kullanıyoruz memnunuz ama şimdikiler çok kötü. conax kart alırsanız tv ye herhangi birşey bağlamadan tv kumandasıyla kullanabilirsiniz.
  • copy paste  (28.02.16 16:15:37) 
Hızın 30 MPS ve üstü değil ise ikinci el Docsis 2.0 özellikli modemi 45 liraya sahibinden.com da bulursun.

ama hızın yüksekse yeni modemlerin 2. eli bile pahalı.
  • trklmsr  (29.02.16 17:08:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.