[]

Kufuru neden bu kadar cok seviyoruz?

Dikkat ediyorum, bol kufur icerdigi bilinen filmler sinemada full oynuyor, bos koltuk yok. Bir degil iki degil, defalarca rastladim buna. Dunya'da da boyle mi bilmiyorum ama en azindan Turkiye'de boyle.
En son ornegi de Deadpool. Super kahraman filmleri bu kadar cok ragbet goruyor muydu gercekten? Bana kufur icerdigi icin salonlari full dolduruyor gibi geliyor. Sanirim 3. haftasi, ben de bugun izledim, salon full idi. Osman pazarlama diye bir film de var sinemada, 4-5 salonda birden oynuyordu film. Gisa hasilatina baktim, ortaligi dagitmis. Fragmanina baktim dusundugum gibi mi diye, hic sasirmadim.
Kufur neden bu kadar cok seviliyor?


 
bayağılık ile içtenlik arasında ince bir çizgi var küfür konusunda. bayağı olanından uzak durmaya çalışırım ama içten olanına kanım ısınır.


  • devilred  (27.02.16 22:59:19) 
Ictenlikle kufur nasil oluyor?


  • stavro  (27.02.16 23:02:24) 
icten kufurlu:

(bkz: sarmasik)
(bkz: gemide)
ufuk bayraktar filmleri vs.
  • brkylmz  (27.02.16 23:05:13) 
Küfüre mesafeliyim ama devilred'in de dediği mevzu var. Mesela behzat ç'deki küfürler rahatsız etmiyordu beni, aksine cuk diye oturuyordu. Yani o adamlar, o masada, muhabbette küfürsüz konuşamazlardı mesela, olmazdı, yapay dururdu. Bunun gibi.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (27.02.16 23:08:59) 
Turk toplumu boyle evet. Gecen bir savas oyununa gittim. Bir anda ates acildi. Komedi falan yoktu bildigin savas! Bir adam siktir diye bagirdi salonun yarisi gulmeye basladi. Sanki birinin karsisina gecsem senin anani babani diye kufre gecsem durum gulecekler.


  • Traveller  (27.02.16 23:19:49) 
insanlar genelde bir duyguyu uzun uzun tasvir edemediği ve anlatmak istedikleri ruh halini yazılı veya sözlü olarak ifade etmeyi beceremediği için küfür ediyorlar. Özellikle negatif duyguları eş şiddetle ifade etmenin kısayolu küfür ve eğitim seviyesi düşük toplumlarda daha sık gözlemlenmesi de tesadüfi değil.

Deadpool'un gördüğü ilginin temelinde ise süperkahraman filmlerinin genelde tabi olduğu kuralların ötesine geçmesi, denenmemiş bir durum olması yatıyor temelde. Bu yeni bir şey duygusunun heyecanlandırdığı görece küçük bir grubun beklentisinin yarattığı etki de kartopu etkisinin yaratıcısı oldu.
  • rygard  (28.02.16 00:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.