[]

KPSS' ye Hazırlanıyorum son netlerim hakkında görüş rica ediyorum

bu sene iibf alan dan gireceğim sınav.

hedefim;
kpss b genel kültür/yetenek; 85
kpss a alan; 80
yds; 50
-----------
benim son deneme netleri;

tarih; 30-28
türkçe;30-26
coğrafya- 18-11
vatandaşlık-12-12

matematik 30 da 0 bakamadım

alan dersleri
muhasebe 30-18
ıktisat-30-7
maliye- 30-26
hukuk- 30-28

matematiğe zaman ayıramadım türkçeyi çözüyorum ama 1 soruya 10 dakika ayırıyorum özellikle paragraf sorularına. hızlanmam lazım...tarihim hukukum tüm eğitim hayatım boyunca iyidi zaten. sevdiğim dersler bu ikisi.

hedeflerimi tutturma şansım var mı, görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum^^

bu arada tek hedefim var bursa'dan kaçmak. ıstanbul veya ankara'da ne olursa olsun biyere memur olarak atanmak hedefim.

ama olursa hayır demiyeceğim; bddk, spk, vergi müfettişi, güzel bir ünide öğrenci işleri, sgk aklıma başka memurluk gelmedi şu anda:)yıllardır bu şehirdeyim artık büyük şehirlerden birine gitmek istiyorum:) istanbul veya ankara'ya günü birlik gidiyorum inan geri dönünce piskolojim bozuluyor:d

 
gayet iyi ama 1 soruya 10 dakika falan, matematiksiz hele olmaz o iş. bol bol deneme çöz. son 1-2 hafta diye bekleme. başka yol yok.

ama tarihte 27 soru var artık. vatandaşlık 15 soru, eski deneme mi çözüyorsun ? şayet eski deneme çözüyorsan soru tipleri çok dğeişti.
  • akatreil  (27.02.16 15:37:45) 
Ankara istiyorsan o kpss a'yı bi 85 filan yap bence.


  • elorelia  (27.02.16 17:55:05) 
Maliye eh,
hukuk iyi,
muhasebe en kolayıdır, biraz yüklen Max. 5 tane kaçar.
İktisata yüklen bi hayli.
Gy gk ye fazla da zaman ayırma. Çünkü İktisat için ayıracağın zamanın geri dönüşü daha fazla olur artık.
  • Tyler89  (27.02.16 18:14:39 ~ 18:15:47) 
muhasebe biraz daha çabayla iyi bir hal alır ancak iktisata epey yüklenmen gerekiyor. zira a grubu için kpss'nin kendi başına pek bir anlamı yok. kpss'den istediğin puanı alsan da kurum sınavlarında yine karşına çıkacak bu iktisat. çoğu kurum sınavında da ortalama 65 olmak şartıyla en az her alandan 50'yi geçme şartı aranıyor. ayrıca genel hedefini de 80'in biraz üstünde tut. sınavlara başvuru şartı en az 80 olsa da başvuranların puanını sıraladıklarında en az 81-82 puanda kapatıyorlar. yani şöyle 85 falan alırsan kafan rahat olur, yoksa riskli. ayrıca biraz matematik de şart. en az 10 tane herkesin yapacağı çok kolay sorular oluyor. en azından onları işaretle. bol şans.


  • karasin  (27.02.16 19:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.