[]

İngiltere-Erasmus

Seçenekler arasında İngiltere'den iki okul var ve ikisi de Londra'da bulunuyor. Öte yandan Londra'nın çok pahalı olduğuna ve bu seçimden kaçınmam gerektiğine dair birçok yönden duyum aldım. İngiltere'den Manchester Üniversitesinde It bölümünde çalışan bir tanıdığımdan da Londra'nın ekonomik yönden "hell" olarak anıldığına şahit oldum. Bu kadın gayet iyi maaşlı ve tek başına yaşayan birisi. Şayet onun pahalı olarak tanımladığı bir şey kim bilir bana nasıl gelir bilemiyorum.

Londra'da daha önce gerek erasmus gerek çeşitli sebeplerden ötürü bulunmuş yahut ikamet etmiş birisi durumla ilgili yorum yaparsa çok müteşekkir olurum. Teşekkürler.

Not: Durumumuz orta sınıf gelir kaynağına sahip bir aile.
Not2: Hibe aylık 500 euro.

 
Londrada aylık 1000 pounddan aşağı zor yaşanır. Ben gittiğim okulun yurdunda kalmıştım sırf oraya aylık 600 pound verdim. Hani eve çıkayım felan dersen biraz daha ucuz olabilir ama yine de hiben muhtemelen sadece kiraya gidecek.


  • Haldamir  (27.02.16 13:51:38) 
hiben kiraya bile yetmeyecek, ingiltere'den kaç.


  • ripolip  (27.02.16 15:49:26) 
valla ingiltere'ye hiç gitmedim ama canı sıkılınca papua yeni gine'deki emlak sitelerini karıştıran bir ruh hastası olarak londra'nın aşırı pahalı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

yurtta kalacaksan, ailenin göndereceği miktara da bağlı olarak bi ihtimal yaşayabilirsin ama ailen 1000 liradan az gönderecekse ve eve çıkacaksan 500 euro hibeyle ölürsün londra'da. fikir vermesi açısından şuraya bakabilirsin,

www.numbeo.com

12'li yumurta 2 sterlin diyor abi. bugün 2 sterlin 8.30 lira demek. ailen sana 1000 lira gönderse, 240 sterlin yapar günün kuruyla. pii.
  • der meister  (27.02.16 15:55:28 ~ 15:57:52) 
Merhaba. Erasmus icin kucuk bir sehri tercih edin. Eger calismiyorsaniz (ki bu Erasmus icin neredeyse imkansiz), ve devletten aldiginiz odenek ile gecinmeyi planliyorsaniz, asiri zengin degilseniz Londra ile basa cikamazsiniz ve tek sosyallesmeniz house party kavramiyla olur. Toplu tasimadan kiralara; her sey pahalidir.


  • pietro  (27.02.16 18:00:36 ~ 18:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.