[]

Antidepresan etkisini ne zaman gösterir

Antidepresanlar etkilerini ne zaman gösterir?




 
Plasebo saglamsa aynı gün bile gösterir. Normalde 10 gun-iki haftaya başlar.


  • fallopian  (27.02.16 06:56:15) 
en erken etkisini duzenli kullanim halinde 4-6 hafta arasinda gosterir. oncelikle uyku ve yemek aliskanligi gibi seyler duzelmeye baslar, enerjin artar.
eger intihar dusuncelerin onceden varsa bu donem tehlikeli, vucudun dinc ama hala depressif hissedebilirsin ve bu da intihar plani onceden varsa uygulama ihtimalini artabilir. bu donemde genelde hastalar hic bir degisiklik farketmez. ama etrafdaki insanlar degisiklikler farkedebilir. eger 10-12 haftaya kadar hic bir degisiklik yoksa (tam ya da kismi iyilesme) gibi baska bir anti depresala degistirilebilir. degistirmeden once o antidepresanin tedavi edici maximum dozunun denenmis olmasi gerekir. kisinin hangi antidepresana yanit verecegine bilimin bir cevabi yok malesef. bu sekilde bir kac sinif antidepresan denendikten sonra augmentasyon (yani destekleyici tedavi) baslanabilir, bunun icin de antipiskotik ilaclar eklenebilir (ama psikoz icin degil, antipsikoz ilaclar da serotonin uzerinden etki ettigi icin depresyonu iyilestirebiliyor) ya da duygu durum duzenleyiciler verilebilir. eger ilac tedavisi yetersiz kaliyorsa bundan sonra baska tedavi yontemleri de denenebilir (elektrosok gibi).

depresyonun cesitlerine gore de tedavi sekilleri degisiyor tabi. daha cok biyolojik nedenlerden dolayi depresyon varsa, ilaclar daha cok ise yariyor. ama sizin depresyonunuz dis etkenlere de bagliysa (yakin zamanda travma, kisilikteki zorluklar, iliski problemleri vs) ilac kullansaniz da stress kaynagi dis etken devam edecegi icin, ilaca cevap verme zorlasir. bu durumda da psikoterapi ile destek olmak da onemli.

major depresyon atagi isminden de anlasilacagi gibi ataklarla gelen bir hastalik. yani bir yerde baslayip bir zaman sonra da sona erecek bir sekilde. onemli olan bu surec icerisinde sabirli olmak ve guvenliginizi saglamak.
  • agah olan eren  (27.02.16 07:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.