[]

Monopoly'yi çözemedik?

Ufak yeğen ısrar etti gönülsüz oturduk başına ama zamanla iş ciddiye bindi. Kuralları bilmemezlik, para ve gayrimenkul hırsı da işin içine girince bi süre sonra herkes çirkinleşmeye başladı.
Şimdi arkadaşlar özellikle tapu belgesinde yazan şu şeyler ne anlama geliyor, kira sistemi nasıl işliyor bi aydınlatsanız size zahmet? görsel ektedir.



 
bu tapuya sahip kişide ev ve otel yoksa, arsa kirası alıyor.(belirtilen miktar) 1 ev varsa 70, artan ev sayısında belirtilen kadar, 1 otel varsa 950, ayrıca ne kadar figür varsa onların değerinin toplamı kadar. (Mesela 2 ev + 1 otel 1150 kira gibi)


  • makarnavodka  (26.02.16 23:57:52) 
zar attıktan sonra üzerine ilk sen gelirsen arsayı istersen satın alabilirsin. daha sonra üzerine gelen arsa kirasını sana öder. eğer tüm turuncu arsalar sendeyse 2. sıradaki arsa kira bedelini öderler. sen bu arsanın üzerine bir kez daha zar atıp gelirsen 1 ev kurabilirsin ve senin arsana denk gelen diğer oyuncular ev kirası öder. bu döngü otel kurana kadar devam eder. ayrıca ev kurarken senin 100m para ödemen gerekir. o da en altta yazıyor


  • burty  (27.02.16 00:01:19 ~ 00:02:16) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim +1

+ oyun kutusunda 32 tane ev var. bu yüzden çok fazla arsanız varsa evden otele geçmeyin. çünkü otel yaptığınızda oradaki evlerinizi oyun kutusuna geri koyacaksınız ve başları da ev alabilecek. bırakın 4er ev olarak dursun. millet ev alamasın.

otel kurabilmek için o arsada 4 tane ev olması lazım.

3 tane turuncun var ya mesela birinde 3 ev diğerlerinde 1er ev olamaz. 2-2-1, 1-2-2, 2-1-2 olabilir .
6 ev alıyorsan aynı renk dizisine 2-2-2 olmalı. anlatabildim sanırım. bir de bir roundda 1 arsaya sadece 1 ev alabilirsiniz. param çok hepsini 4lüyim 12 ev ver bana olmuyor. 3 ev alırsın. her birine 1er koyarsın.

eğer zarla bir yere geldiysen sahibi yoksa ama almak istemiyorsan açık arttırmaya girer.

oyunun amacı kapitalizmin pisliklerini göstermek. sık oynamayın. akrabalıklar zedelenebilir.

erken tekelleşmek oyunda iyi, hızlı bir şekilde tekelleşin ya da önünüze gelen yerleri alın. başkalarıyla pazarlığa girin, gökkuşağı yapın, osmanlıyı bitirdikleri gibi bitirin onları.

iskeleler saçma bir yatırım olarak görünse de 4ünü de alınca çok temiz para getiriyor. elektrik idaresi falan mantıksız. turuncu ve kırmızılar oyun bitirici bence. başlama noktasının yanındaki tarabyaya gelinmesi ve ev dikilmesi ölüm ama birisi geldiğinde tüm parasını sömürebilirsiniz ama başka yerlere yatırım yapmak daha mantıklı

otellerin maliyeti 100 + 4 ev demiş ya. demek istediği 500 yani toplamda. oteli dikmek için 500 değil 100 vericeksin.
  • glamdr1ng  (27.02.16 00:08:55 ~ 00:16:01) 
sadece turuncu harbiye sende ise 14
diğer tüm turuncu mekanlar sende ise (hepsi sende olmalı) 28
turuncu harbiyeye 1 ev diktiysen 70 diğer evsiz turunculardan birine geldiyse 28
turuncu harbiyeye 4 ev diktiysen 750 diğer evsiz turunculardan birine geldiyse 28
turuncu harbiyeye otel diktiysen 950 diğer evsiz otelsiz turunculardan birine geldiyse 28
ev veya otel dikebilmen için tüm renkleri alman (3 turuncu) ve sonra bir daha o turuncularda durman lazım. sadece durduğun turuncuya (mesela harbiye) ev dikebilirsin toplamda 4 evin olduğunda (aynı renkte ama farklı mekanlarda olabilir) otel dikebilirsin
ev otel fiyatları orada yazılı
ev 100
otel 4 ev + 100 yani 500
  • dedim dedim de kime dedim  (27.02.16 00:11:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.