[]

İngilizce akademik kitaplar

Arkadaşlar iyi aksamlar.
Çok büyük bi sorun değil yalnız bi fikir almak istedim. Yüksek yaptığım program türkçe olmasına rağmen kitaplar ingilizce. Sorun değil bu hallediyorum. Ama ana dilim ya da uzmanlık alanım olmadığı için yavaş yavaş ilerliyorum. Mesela not çıkararak gideyim dedim 2 saatte nerdeyse 10 sayfa okudum. Böyle giderse salı ya kadar okumam gereken belki 70 sayfa için gün yetiremem. Bi diyorum düz okuyup geçeyim ama bişe ağlamaktan korkuyorum açıkçası. Yol yordam bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden sağolun.



 
Atlamaktan olacaktı. Cepten düzeltmedim.


  • evc  (26.02.16 19:45:08) 
Sorun sadece sende değil, herkesin yaşadığı bir problem. Ancak okuma yaptığın alanla ilgili akademik okumaların güçlendikçe (alanın kavramlarına, düşünürlerin cümle kuruş biçimlerine hakim oldukça) hızlanabilirsin. Uzun süren bir süreç.

Kısa süre için, anladığın kısımları, önemsiz gördüğün yerleri hızlıca atlayabilirsin ve türkçesi olan kitap/makaleyi türkçe okuyarak zaman kazanabilirsin.
  • protector  (26.02.16 20:13:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.