[]

vasi tayini

bu konu daha önce sorulmuş fakat üstünden epeyce bir zaman geçtiği için uygulamanın değişme ihtimaline karşı tekrar sormak istedim.

acaba vasi tayini nasıl yapılır? kulaktan dolma bilgilerimize göre mahkemeye gidip dilekçe veriliyormuş. sonra mahkeme eve bir tebligat göndererek duruşmaya çağırıyormuş. duruşmaya kadar geçen sürede de hastanelerden vasi atanacak kişinin raporları vs. alınarak kontrol ediliyormuş.

işleyiş bu şekilde mi? ben öncelikle bir hastaneden rapor alınır, sonra mahkemeye başvurulur ya da mahkemeye başvurduktan sonra öncelikle bizi bir hastaneye sevk ederler diye düşünmüştüm. acaba online veritabanından kayıtları mı alıyorlar? özel-kamu tüm hastanelerin verilerine ulaşabiliyorlar mı?

bir de vasi olarak atanması istenen kişiyi hangi aşamada bildireceğiz? mahkeme kafasına göre şu kişi vasi olsun demiyor değil mi? vasi atandıktan sonra her türlü işlemi yapmaya yetkili mi oluyor yoksa belli kısıtlamaları var mıdır? ya da bizim yapılmak istenen işlemleri bildirmemiz gerekli midir?

şimdiden teşekkürler.

 
Mahkemeye başvuracaksınız, mahkeme sağlık raporu alacak. Gerisi mahkemede. Vasi olmak isteyen açacak davayı. İtiraz vs olmazsa mahkeme onu atar.


  • pomolilik  (26.02.16 13:27:50) 
Vasi olacağın kişinin durumuna gore sağlık raporu değişiklik gösterir. Akıl sağlığı sürekli hastalık vs. Vasi olan her konuda sınırsız işlem yapman anlamına gelmiyor ne için vasi olucagina gore değişir banka gayrimenkul konulari mahkeme kararında belirtilir


  • Fritz-X  (26.02.16 13:35:27) 
Teşekkürler yanıtlar için.

Mahkeme sağlık raporunu direk hastanelerden kendisi alıyor o zaman değil mi? Bizim hastaneye gidip rapor almamız gerekmiyor yani?

İşlem yetkileri duruşma esnasında mı görüşülüyor acaba?
  • orient blue  (26.02.16 13:46:36) 
mahkeme, kısıtlı adayının yakın olduğu bir hastaneye müzekkere yazıyor. bu müzekkere ile gidip randevu alıyorsunuz, daha sonra gidip muayene oluyor, söylenen tarihte de gidip raporu alıyorsunuz. sonra mahkemeye bırakıyorsunuz. siz davayı açın, gerisi gelir.


  • pomolilik  (26.02.16 19:35:00) 
önce bi dilekçe yazıyosun dilekçede kimin vasi olacağını belirtiyorsun. sonra mahkeme bi devlet hastanesine gönderiyo ordan rapor almıyosun ama sadece kontrol, hastane adliyeye bilgi veriyo.


  • lorne malvo  (26.02.16 20:00:39) 
Teşekkürler arkadaşlar. Dilekçe vericez bakalım...


  • orient blue  (26.02.16 23:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.