[]

Ah bu şarkıların gözü kör olsun

Müzik kulağı denen şeyden bende yok. Belkide bu yüzden hiç müzik kültürüm olmadı. Sonra kendi kendime "Acaba az müzik dinlediğimden mi oluyor? Du bakiimm oluyo mu ne?" diyerek başlayıp Vivaldi, Mozart vs klasikleri , Farid Farjad, Cihat Aşkın kemanlarını dinledim. Kitaro, İncesaz vs. derken yerli, yabancı, etnik, balkan, pop, country, metal böyle uzayıp giden geniş bir yelpazede müzikler dinledim. Ama olmadı, olamadı.

Buraya kadar müzik konusundaki durumumu belirtmek için yazdım. Şimdi başetmem gereken durum ise: Dans edemiyorum.

Oryantal, Latin dansları, Hip Hop, Modern Dans, Bale, değil demek istediğim. Ortalamanın üstünde bir sayıda akrabam var. 3-4 ayda bir düğün oluyor ve artık bir köşede oturup sadece izlemekten sıkıldım. Karadenizliyim. Şöyle kemençe horonuna dahil olabilsem, arkadaşlar arasındayken hareketli müzikte bende sağa sola sallanabilsem ve bunları yaparken dikkat çekmesem. Şu birkaç aylık yoğunluğumu atlatıp ocak ayıyla beraber ilgilenmek istiyorum bu durumumla. Yok mudur şöyle daha bir bizden dansları, figürleri, ayak hareketlerini en sıfırınddan öğretecek bir kurs?

Herkes dans edebilir sözüne inanmak ve "Dans edemediğim devrim benim devrimim değildir" demek istiyorum.

Düzenleme/Ekleme: İstanbul anadolu tarafında ikamet ediyorum.

 
madem ilk hedef düğünler, folklor kursları ideal olacaktır kanımca başlangıç için..

www.istanbulfolklor.com
  • dambil  (01.11.09 01:14:26) 
bence herhangi bir stildeki dans kursu da uyar sana. onemli olan ritm duygusunu kapmak vs olunca, kursta bu tip cekingenligini atip, azcik uc bes donme kismini halledebilirsin. amac bu zaten anladigim kadariyla.


  • pyro clustic flow  (01.11.09 10:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.