[]

Bel fitigi ve yasaklar

Simdi benim bel fitigim var ve doktorlar agirlik calisma, futbol oynama, basketi birak, ziplama, oksurme, osurma herseyi yasakliyorlar. Arkadasim peki okadar fitikli insan nasil profesyonel futbol oynuyor. Futbolcularin cogu fitikli. Melo fitiktan ameliyat oldu 6 haftada dondu sahalara. Vucut gelistirme salonlari desen millet 2-3 fitikla calisiyor.

Simdi ben kaybettigim sporsuz gecen aylarimami yanayim, yoksa belimde hafif agri varken bana herseyi yasakliyan doktorlarami.

Niye yasakciyiz, niye hic birseyin ustune gitmiyoruz :(?

 
beline yuk gelmesinden kaciniyorsun benim bildigim. misal agirlik kaldirirken falan. belki ziplamakta da problem olabilir.

biraz abartmis olabilir belki ya da sizin durumunuz farklidir.
  • bohr atom modeli  (25.02.16 19:29:04) 
ciddi olsa ameliyat diyecegini dusunuyorum. agrilarimda cok uzun sure oturunca oluyor. Genelde boyle doktorlar. en iyi ihtimal yuzme diyorlar.


  • termostad  (25.02.16 19:35:29) 
şimdi ben sana detay vermeye kalksam burada çok ve karmaşık bilgiler olacak. o yüzden benim sana tavsiyem gerçekten ciddi işini yapan profesyonel bir spor salonuna üye ol. sports international veya mac tarzında. senin kişisel problemlerine göre sana antrenman programları düzenlesinler. işte o zaman fıtık sana sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.


  • ucurulmamak umidiyle  (25.02.16 19:44:47) 
Ana mantik beline fazla yuk bindirme zorlama.yuzmek en iyi gelen seylerden baya yarari olur.daha cabuk iyilesmen icin fizyoterapi sart melo 6 haftade dondu demissin.tabi seviyedine de bagli ama fizyoterapi bu sureci cok kisaltiyo,eski fonksiyonuna geri donuyo.istersen bi fizyoterapiste basvur daha iyi olursun.


  • eclipsed moon  (25.02.16 19:47:52) 
bi kere futbolcuların alayı kasık fıtığı oluyor bel değil(melo'ya bakmadım bilmiyorum).
ikincisi bu adamlar futbolcu, her maça çıktığında 50bin tl alan adamlar. sen fıtık olsan 45 dk oyna 50bin vereceğim desen oynarsın dimi?
3. bu adamlar bel fıtığını omurların mekaniğini doktordan bile daha iyi biliyor, futbolcular 10 yaşından itibaren vücutlarında sakatlamadık yerleri kalmıyor + dünyanın en iyi doktorları ve masörleri bunlara destek veriyor. senin bu imkanların var mı ? yok tabi.

doktorlar bel fıtığında sporu yasaklamaz, ağırlık kaldırma gibi amele işlerini yasaklar.
yoksa çık hergün 10 km yürü doktor bunu destekler, git pilates yap helal olsun der, ama gidip 100 kilo altına girersen o fıtığı patlatırsın başına da bela olur. ameliyat da çözüm olmuyor fıtık olayında.
  • crazy.boy76  (25.02.16 19:52:01) 
bende de fıtık var hafif. doktor yüz diyor da bana pozisyon belirtmedi. kime sorsam sırt üstü yüz daha iyi diyorlar. var mı bu konuda bilgisi olan, hangi yüzüş tarzı daha iyi gelir bel fıtığına? bi de bara asılmak falan iyi gelir mi acaba?


  • victum  (25.02.16 19:59:38) 
yani tamam agir kaldirma diyorsunuz ama vucut salonunda adamlar 100 kiloyu birakin 150 kilolarin altina giriyor. Fitikli adamlar bunlar.

ornek:

www.youtube.com

adam ameliyat oldugu halde birakmamis ve vucut gelistirme sporuna devam etmis. Benim sahsi dusuncem, insanlar korkuyor ve korkutanda genelde doktorlar oluyor. motive, destek olunmuyor. sakatsin artik otur oturdugun yerde deniyor.
  • termostad  (25.02.16 21:54:43) 
6 sene lisans 4 sene uzmanlık okuyan adam sana yapma diyor, ama sen yap diyen rastgele youtuber birisini dinliyorsan yapacak bişey yok.

profesyonel adamsan ya da etrafından profesyonel biri varsa zaten bize sormana gerek yok yaparsın. ama sen amatörsün her dakika seni düzelten birisi etrafında yok. her saniye konsantre olamazsın risktir bu.

zaten olay ağırlık da değil ters bir hareketinde olay bitiyor, 7 kilo dambılla belimi sakatladım ben(omuzdan yukarı kaldırma hareketinde). tek sebebi hareketi yaparken yan gözle tv izliyordum. aylarca süründüm sonrasında, buradan bir doktor "bol bol yürü" dedi de öyle geçti.
  • crazy.boy76  (25.02.16 22:04:46) 
@crazy.boy76 doktorlar ilgilenmiyor. 6 sene lisans 4 sene uzmanlık okumus ama o youtuber kadar anlatmiyor. problem burda zaten. hastalari teshis etmesi kolay. iyilestirmiyorlar. baslarindan sagiyolar.


  • termostad  (25.02.16 22:37:45) 
niye uzun uzun anlatsın ki? ben de mühendisim tavsiye istesen şunu al şunu yapma derim oturup sebeplerini anlatmam. adama günde belki 50 tane fıtık hastası geliyor.
"ağırlık kaldırma" deyip geçer oturup mekaniğini anlatmaz reyting alıp adsense geliri beklemiyor ki adam.

bu adamı da biliyorum aklı başında bir adam ama dediğim gibi sen spor yaparken bu adam başında durup seni düzeltmeyecek. prof. spor koçun varsa devam et derim.
  • crazy.boy76  (27.02.16 11:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.