[]

das kapitali okumak için

das kapitali anlamak için ondan önce hangi kitaplar okunmalı? sırayla mesela önce x sonra y sonra z en son kapital




 
direk aç oku. öyle kasacak bir kitap değil.

elinin altında bi kalem kağıt olsun ama. bazen takip etmek zorlaşabiliyor.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.02.16 14:26:50) 
das kapitali okumak diye bir kitap vardı yanlış hatırlamıyor isem


  • rakicandir  (25.02.16 14:27:50) 
das kapital'in aciklamalarini iceren kitaplar var.


  • bohr atom modeli  (25.02.16 14:29:28) 
çok istersen alaatin bilgi'nin kapital hakkında yazılmış kitabı var. kendisi kapital'in ilk türkçe çevirisini yapan adam.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.02.16 14:43:59) 
İthaki'den çıkmış, kapital'i okumak isimli büyük bir derleme var. Ne kapitali ne de [çok eleştirilen] Althusser ile Balibar'ın kapital yorumlarını okudum. Ancak, bu iki yorumu da içeren (hatta Althusser'in üstünde yükselen) bu derleme, belki işe yarar.

Onun dışında kapital'in hafif bir kitap olduğunu sanmıyorum, iyi bir ekonomi-politik bilgisi gerektiriyordur muhtemelen. Bir de 3 cildi okuyup grundrisse'yi okumamak olmaz (500-600 sayfalık ve kapital'e giriş gibi bir şey; ancak alıntılandığına çok şahit oldum).
  • protector  (25.02.16 14:44:22 ~ 14:47:50) 
1844 el yazmaları
ücret, fiyat, kar
kapital'e giriş tadında bir kitap ya da david harvey'in videoları
kapital'e başlamadan önce 7. bölüm yeniden-üretim'i okuyun sonra 1. bölümden başlayın derim.
  • solskjaer  (25.02.16 14:45:07) 
iktisadi terminolojiye hakimsen çok çok çok zorlanmazsın. ama yine de okumasını yapmak kolay değil, hatta okumak için atölyeler falan kuruluyor bazı bazı yerlerde.

ben de okuyorum yaklaşık 1 senedir. Ama roman okur gibi değil, not alarak ve istediğim bölümleri seçerek. başucu kitabı gibi düşün :) daha rahat oluyor.
  • mrtkbl  (25.02.16 15:24:13) 
das kapital'in manga olan versiyonu var, onu oku, çok eğlecenli.


  • gezegen olan pluton  (25.02.16 15:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.