[]

siyah üzüm kurusu

ferritin yine alt sınırın altına düşünce aile hekimi iştahını açar diye ilaç vermiyorum, onun yerine günde bir avuç çekirdekli siyah üzüm kurusu yiyeceksin, 3 ay sonra da kontrole geleceksin dedi. peki dedim, aldım üzümü geldim. iki gündür de sabahları yiyorum. ama normalde sabah kahvaltıdan sonra öğle yemeğine kadar 5 saatte normal seviyede acıkan ben, 3 saatte deli gibi acıktım.

1 aydır meyve yerken bile glisemik indeksi düşük olanları seçiyorum, sebze ve et, süt ürünleri hariç bir şey yemiyorum. tam kan şekerimi yoluna koydum, günde 3 öğün yemeği düzene soktum derken bu üzüm alt üst etti dengemi -ki yanına badem ceviz falan da ekliyorum kana yavaş karışsın diye.

nasıl tüketeyim ben bu kuru üzümü? önemli olan çekirdeğidir deyip aktarlarda satılan çekirdeklerden mi alayım? onlar işe yarıyor mu ki?

 
bir avuc uzumu tek seferde yemek yerine gunun degisik saatlerinde yersen bence sorun ortadan kalkar. Eger ugrasamam onla dersen sana tavsiyem yogurtla karistirip yemen..


  • lifeframe  (25.02.16 11:33:46) 
@lifeframe
demir almak istiyorum o çekirdeklerden, o nedenle süt ürünleri ile birleştiremem. ama günün farklı saatlerine bölerim. o aklıma gelmemişti. işimin adı ne :) zaten çoğu zamanım yediğimi içtiğimi planlamakla, sporu ne kadar yapacağımı düşünmekle geçiyor bu ara.

teşekkürler :)
  • in pyjamas  (25.02.16 11:38:20) 
Rica ederim bu arada Demir alabileceğin diğer kaynaklara da öğünlerinde yer verip Demir almak uğruna kan şekerini oynatmayabilirsin. Sanılanın aksine kırmızı et dışında tahıllardaki ve bakliyat yüksek oranlarda Demir bulunuyor.


  • lifeframe  (26.02.16 14:12:45) 
biliyorum bilmez miyim :) ömrümün son 3-4 yılını demir almaya adadım hatta. koyu yeşil yapraklı sebzeler/otlar, bakliyat, yumurta, kırmızı et, c vitamini (emilimi artırmak için), süt ürünleri ve çayı kahveyi dikkatli tüketim vs. hayat tarzım oldu artık. bu konuda çok dikkat ettiğim halde yaşıyorum demir düşüklüğünü. bir tek üzüm-pekmez işine hiç girmemiştim bugüne kadar. bi değişik oldu :)


  • in pyjamas  (26.02.16 19:51:50) 
Sözlükte bu konuyla ilgili bir yazı görmüştüm bir çeşit serum uygulamasından bahsediliyorlardı, bir bak istersen ilgini çekebilir

eksisozluk.com
  • lifeframe  (29.02.16 10:59:40) 
ben o venofer'i kullandım. bir buçuk ay değil ama on günlük bir kür ben de almıştım. o dönem biraz yukarı kıpırdandı kan değerlerim. hatta burada soru da sormuştum onunla ilgili, hatırlıyorum. daha sonra başka bir şey oldu ve normale döndüm.
ancak şu anda yaşadığım o zamanki kadar ağır bir durum değil anladığım kadarıyla. hemoglobinim hala normal değerler arasında, ferritinim düşük. demir almakta vücut neden sıkıntı yaşıyor bilmiyorum açıkçası (entry'de yazaılan gibi ben de pek çok bölüme gidip kendimi kontrol ettirdim) ama sürekli bunun peşinde koşmak yorucu. hele hele o ferrosanol'u içmek zorunda kalmak dünyanın en berbat şeyi benim için. o nedenle ilaç öncesi henüz hayat kalitesini yerlere düşüren bir sıkıntı yaşamıyorken gıdaları denemenin sakıncası olmaz diye düşündüm (doktorun önerisi o nedenle mantıklı geldi).

zaten doktorlar venofer'i kimi alerjik reaksiyonlara neden olabileceği gerekçesiyle ve hastanın her gün hastaneye gitmesi gerektiği için son tercih olarak görüyorlar. hatta çoğunun aklında öyle bir olasılık yok bile. ferrosanol verip aylarca mide sancılarıyla yaşamamızı on gün hastaneye gitmemizden daha iyi görüyorlar. o tercihi hastaya pek bırakmıyorlar nedense?
  • in pyjamas  (29.02.16 13:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.