[]

Renkten anlayan(?!?) tasarimci ya da tasarimci ruhlu kardeslerim

Size gore esnaflarla ilgili yapilan bi calismada kullanilmasi gereken renk paleti hangi 4 ana renkten olusmalidir ? Yani kirmizi mavi cok kurumsal duruyo mesela. Diger renkleri de bi turlu uyduramadim.

Bi de triad, tetrad, adjacent olayi var size gore onlardan hangisini secmeli ?


Ortada tek bir gercek var da onu ogrenme amacli sormuyorum. Fikir almak icin soruyorum her turlu fikir yararli olur.

Amacim sicak durmasi, kurumsal durmamasi. Ama modern de olmali. Evet oyle iste.

 
esnaflarla ilgili çalışma çok geniş kalıyor. biraz daha daraltabilirseniz daha sağlıklı olur.
logo - kurumsal kimlik olarak düşünüyorsanız 4 renk çok fazla diye düşünüyorum. tabi bir çalışma yapıldıysa onlara da bakmak lazım, tasarımın hatlarına göre mavi ve tonları düşündüğünüz kadar ciddi kalmayabilir.

onun dışında google'da renklerin uyandırdığı hisler ve anlamları üzerine bir arama yaparsanız sizi yönlendirebilir.

ben renk konusunda tıkandığım zaman hali hazırda çalışılmış işlere bir göz atıyorum, nasıl renk seçimleri yaptıklarına bakıyorum. onun için behance.net ya da niice.co gibi sitelere çalıştığınız işin anahtar kelimelerini aratıp bir göz gezdirebilirsiniz.
  • brakgn  (25.02.16 01:54:46) 
Cok tesekkur ederim. Acikcasi renkler hakkinda tam bir odunum diyebilirim. O yuzden 4 tane olmasi gerektigi gibi bi israrim yok. Ben de mavi tonlarini dusundum ama bikac kisiden soguk kalir cevabini aldim.

Bir de bizim ulkenin esnafi oldugundan yabanci kaynaklari arastirmak istemedim pek.

Mesela Mavi'nin yanina 2. renk olarak ne secerdiniz siz ? Turuncu cok mu cocuksu kalir ?

paletton.com

BOyle de bir site var. Vaktiniz varsa bi palet atarsaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler
  • Wilhelm  (25.02.16 01:57:17) 
çalışmanın ne olduğunu ve hedef kitlesini bilemediğim için çok farazi olur renk önermem.
ama mav-turuncu da zıt renk olduğundan daha çok dikkat çeker sadece. mesela FedEx logosu da turuncu mavidir ancak hatları serttir çocuksu bir hava vermez.

  • brakgn  (25.02.16 02:02:29) 
şu benim renk paletim: i.hizliresim.com internette orda burda gezerken aa ne güzel renk diyip biriktirdiğim renkler :D güzel bişey görürsen kullanırsın belki diye atıyorum

edit: linki güncelledim
  • freetakilir  (25.02.16 02:12:10 ~ 04:15:53) 
Link calismiyor ama :(


  • Wilhelm  (25.02.16 02:13:49) 
arkadaşım, öncelikle okulundan mezunum onu belirteyim, renklerin anlamları diye basit bir google aramasında da bir çok bilgiye ulaşabilirsin.

ama sana yardımı dokunacaksa eğer illustrator kullanıyorsan, önce renk paletleri indir, bedava. sonsuz sayıda adobe kuler gibi yerlerde renk paletleri mevcut.

sonra yaptığın logo en fazla 3 renkten oluşsun sonra re-color seçeneği var illustrator'de. benim en sevdiğim özelliği. bu indirdiğin renk paletleriyle logoyu farlı renklerle görürsün.

sayısız fikir sunar sana gözüne kestirdiğini kullanırsın. hatta birden fazla gözüne ilişen varsa, müşteriye sunarsın onlar seçer. bu kısa yolu.

uzun yolu üniversitede gerçekleşiyor,sana 2 yıl boyunca bilgsayarsız ortamda boyalarla renkleri kullanmayı guaj boyalarla anlatmıyorlar ama sen öğreniyorsun yaklaşık 60-70 projeyi tamamladıktan sonra.
  • mytituaEd Yourvenom  (25.02.16 02:17:13 ~ 02:18:21) 
@Yourvenom tesekkur ederim bilgilendirme icin.


  • Wilhelm  (25.02.16 02:20:42) 
arkadaşım çok genel bir kural, mavi - turuncu, kırmızı - yeşil, mor - sarı bunlar komplamanter/karşıt/zıt renklerdir. bunların yarattığı etki siyah ve beyaz ınkine benzer. esnaflarla ilgili yapılan çalışma ne? logo mu? iç mekan tasarımı mı? her halükarda 4 renk fazla. ek olarak esnafın hangi işle uğraştığı da önemli. misal balık satan bir yer yada deniz lokantası için mavi iyidir ama kebapçıda mavi pek hoş durmaz gibi sanki, daha kırmızıya yakın renklere meyledilebilir. sanıyorum ki daha çok logo gibi grafik çalışmalar için soruyorsun. uzmanlık alanım değil ama yukarı da verdiğim zıt renklerden birini baskın diğerini de dengeleyici olarak ikinci planda tutarak hemen hemen bütün iş dallarına yönelik logo vs çalışmalarında kullanabilirsin. ek olarak bunların açık koyu, kirli tonlarını da katarak zibilyon tane şey çıkartabilirsin.

aşağıdaki video bir buçuk dakikada bütün terimlerden bahsediyor. izlemeni tavsiye ederim:

www.facebook.com
  • dante  (25.02.16 05:55:29) 
www.dropbox.com

senle konuştuğumuz sıralar yeni logomu yaptım, eleştiri kabul ederim.
  • mytituaEd Yourvenom  (25.02.16 06:59:19 ~ 07:00:16) 
@dante

senden de
  • mytituaEd Yourvenom  (25.02.16 07:01:25) 
tasarımcıyım
yeşil sarı siyah ve bazen gri kullanıyorum artık benim için standart haline geldi bu renkler..
he benim işim tamamen makinalar üstüne kurulu ama yinede söyleyeyim dedim :D
  • mantarliborek  (25.02.16 07:23:34) 
tamamen kafadan uyduruyorum desene.


  • mytituaEd Yourvenom  (25.02.16 07:29:06 ~ 07:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.