[]

Sabit telefon arayan kimliği cihazı ve uygulaması

Sabit telefona gelecek olan aramaları adresleme ve müşteri tanımlama işlemini yapacak bir yazılım üzerinde uğraşıyorum. Bunun için caller id cihazlarına ulaştım internet üzerinden ama çoğusu usb ile işlem yapıyor. Bu pek önemli bir detay olmasa da gelen aramaların telefon numarasını alıp web tabanlı uygulamamda bir işlemden geçirmek istiyorum. Fakat gelen aramaları xml, json ya da text olarak uygulamama nasıl iletebilirim ?

bunun için nasıl bir cihaz kullanmalıyım. ya da farklı bir şekilde önerebileceğiniz yöntemler var mı?

0850 li hatlar ile bulutfon.com da bunu yapabileceğimi düşünüyorum ama apileri inceledim fakat sabit hatlarda nasıl yapılabilir diye bir yol arıyorum.

cevaplar için teşekkür ederim.

 
Bence arduino ile yaparsin bunu. Arduino icin bir caller id modulu alirsin hem dusuk maliyet.


  • pinman  (25.02.16 00:22:58) 
USB HID Logger indir, usb'den bağlanan cihazın iletişimde gönderdiği dataları görebilirsin. Daha sonra bu veriyi almak için herhangi bir programlama diliyle usb hid kütüphanesi vs bulup istediğin verileri "parse" edersin.


  • kimlanbu  (25.02.16 08:39:08) 
Bulutfon ile sabit telefon numarasi alabilirsin veya sabit hattını aktarabilirsin. Bulutfonxm ve bulutfon webhook ile istedigini çok kolay şekilde yapabilirsin.


  • isyanim ey yesterday yesterday  (25.02.16 18:38:21) 
Bulutfon Sabit Telefon hatlarıyla (212, 216) da çalışıyor.


  • edardstark  (25.02.16 18:53:56) 
Bulutfon u denemeni tavsiye ederim


  • 4031  (25.02.16 20:24:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.