[]

Düğün Oturma Planı

Evli & evlenecek çiftler,
çift yakınları & arkadaşları;
sorum size.

Düğününüz için oturma planınızı nasıl oluşturdunuz? Tek başınıza mı, nişanlınızla mı, yoksa aileniz veya tanıdıklarınız mı oluşturdu? yoksa mekan sahipleri mi? Oluştururken kağıt kalem mi kullandınız, yoksa excel vs. gibi bir araç ile bilgisayarda mı?

herkes kendi yaşadıklarını çok kısaca anlatabilirse sevinirim.

bonus sorular: oturma planı oluştururken yaşadığınız, lanet olsun dediğiniz bir şeyle karşılaştınız mı? oturma planının düğün gününe yansıması nasıl oldu? düğün günü davetlilerin oturma yerleriyle kim ilgilendi?

 
beni bir kaç sene önce "gençler masası"na koymuslardı, kuzenler olarak hepimizi. sonra şu oldu, tamam sohbet ettik iyi güzel ama masa masa gezildiğinden mütevellit, ailemin olduğu fotoğraflarda ben yokum. çok sinir bozucu. sanki ben alakasız bir insanmışım gibi hissetmiştim sonradan.


  • dasher  (24.02.16 22:45:01) 
abi her çeşidini gördüm bu işin. salon planını veren salon da var, masa sayısını verip buyrun buradan yakın diyenini de.


nisan'da düğünüm var benim de ben arkadaşlarımın ve ailelerin oturduğu yeri belirleyip gerisini koy götüne şeklinde halletmeyi düşünüyorum açıkçası. yukarıdaki arkadaşın yakındığı gibi kusursuz bir oturma planı yoktur, az votka vardır. gerek yok insanları kasmaya.
  • syozkn  (24.02.16 22:50:14) 
oturma planini aileyle beraber hazirladik. once excelde hazirlayip aileye gosterirken kagida cizdik. mekan sahibiyle ilgili bisey degil.

oturma plani hazirlarken zorluklar, o bu masada sikilir mi vs.

anneler oturtma isini ayarlar, kapida hosgeldin dedikten sonra masalarina eslik eder.

kendi aralarinda yer degistirmeler olmustur illa, farketmedik bile biz.
  • ocaan  (24.02.16 22:50:50) 
aileler kendi davetlilerini biz kendi davetlilerimizi yerleştirdik. excel işleri kolaylaştırdı. girişte her davetli ve masa listesi vardı, yer gösteren görevliler vardı. buna rağmen bazı çok bilmiş insanlar oturma planında belirtilen yere değil kendi kafalarına göre oturdular.


  • avonkatalogu  (24.02.16 23:09:16) 
Herkes kendi tanidijlari icin masa olusturdu once
1 aile masasi, 2 akraba masasi, 3 genc masasi vardi. Genc masalarini esimle beraber olusturduk (onun 3 grup arkadasi vardi onlari dahittiktan sonra benim arkadaslarimi birbirlerini tanima, eski sevgililik, bekarlik durumlarina gore dagittik). Genc masalari 20ser kisilikti, diger masalar 8 kisilik. O 8 kisilikleri de yine ayni algoritmaya gore oturttuk. Tabii ki excel kullandik.

  • la noix  (25.02.16 08:02:13) 
gelin damat masasının yanında ki 3 aileyi koymuştuk eşimin ailesi benim anne tarafım ve baba tarafım.
kalan yerlere de iş arkadaşlarım ve gençler kuzenler vs diye ayırmıştık otelde masaların üstüne yazmıştı gel gör ki asla kimse söylenilen yere oturmadı başta ruh hastası annem olmak üzere bin inin yinini itirmim dedi ve boşuna plan yapmış olduk herkes ayrı telden çaldı..

  • mantarliborek  (25.02.16 08:19:13) 
Biz plan yapmadık, herkes bulduğu yere oturdu.


  • mandalina kokusu  (25.02.16 08:53:23) 
Teşekkürler arkadaşlar güzel cevaplar geliyor devam edebiliriz :)

düğün yapmayacağım, başka bir araştırma için soruyorum. teşekkürler :)
  • sensible soccer  (25.02.16 09:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.