[]

Terör örgütlerini anlayamamak

Şimdi bu adamlar bi arabaya 400kg amonyum nitratı doldurup patlatarak bir yerlere mesaj yollamaya çalışıyorlar.

İyi de neden bunu memurlara, 3000-4000 tl maaşla çalışan konuyla uzaktan yakından alakası olmayan zavallı insanlara yapıyorsun?

Yaptığın bütünü itibariyle vahşet ama bu vahşeti yaparken de bir mantık olması gerekmez mi? Askerlere mayın koyuyorsun da ne oluyor? Ne değişti 30 yıldır asker, memur, polis öldürüyorsun?

Bu ülkede veya diğer ülkelerde (bizdeki 13 yıldır iktidarda) hükümetin bir üyesi bile terör mağduru değil. Bir tanesinin çocuğu savaşta ölmemiş, birisi evlat acısı tatmamış. Hep başkalarının acılarını görmüşler.

Daha nasıl anlatayım bilemiyorum. Anlayan anlamıştır herhalde.

Aklıma tek bir olasılık geliyor, terör örgütleri dünya genelinde devletlerin himayesi altında. Gizli bir "birbirimize dokunmayalım" anlaşması var gibi.

 
Biz de anlayamıyoruz. Anlarız bir gün.


  • bigl0rd  (24.02.16 22:32:50) 
  • thewizardofearthsea  (24.02.16 22:39:04) 
Olaya ironi ile bakılması önemli değil.

Ortada kimsenin dillendirmediği bir gerçek var. PKK lafa gelince AKP'ye faşist, diktatör, katil demeyi biliyor. İcraata gelince garibanları öldürüyor.

Bana mantıklı gelmiyor. Mantıklı gelen varsa afiyet olsun.
  • merak ediyorum  (24.02.16 22:44:31) 
(bkz: bir terör örgütü olarak devlet)

bkz verdim içi boşmuş. devlet de vatandaşlarının haklarını bile isteye korumuyor ve onları bağıra çağıra ölüme yolluyor. kadın cinayetleri mi dersin,sokak hayvanlarına uygulanan işkenceler mi dersin, işçi ölümleri mi dersin, üçüncü cins bireylere yönelik şiddet mi dersin, doğasını tabiatını korumak isteyenlere saldıranlar mı dersin. bunlara karşı çıkıldığında kafana copu gazı yiyorken uyguladığın şiddete karşı şiddetin doğmasından daha doğal bir durum olmuyor -bence-.
  • rakicandir  (24.02.16 22:47:58 ~ 22:53:23) 
burası krallık mı dostum, sonuçta birilerini de başa bu halk getiriyor. halkın kendisi iktidardır zaten ve terör örgütlerinin de her zaman hedefi siviller olmuştur.


  • makarnavodka  (24.02.16 22:50:46) 
moruk adam kendini havaya uçuruyor, garibanı falan mı düşünür? ayrıca neye göre "gariban" diyosun ki yani, adam belki o ülkedeki her şeye düşman tamamen?

terör örgütlerinin olayı, adı üzerinde, insanları ve devleti terörize etmek suretiyle infial yaratıp mevzu çıkarmaktır. ses getiren eylemler de ne yazık ki insanların öldüğü eylemler olur.

yoksa istersen her gün parkta bomba patlat amk kim seni neden iplesin. insan ölecek ki terörize olacaklar.

yanlış anlaşılmasın terörü destekliyo falan değilim, çalışma mantığını söylüyorum sadece. adamların olayı bu yani. ne yapmalarını bekliyosun ki.
  • der meister  (24.02.16 22:52:07) 
@makarnavodka

Söylediğin mantıklı değil. Terör saldırılarında hükümete oy vermeyenler de ölüyor. Direkt bir bağlantı yok.
  • merak ediyorum  (24.02.16 22:53:12) 
@dermeister,

Demek istediğim net olarak anlaşılmamış,

Terör örgütleri kademe olarak hep memur, asker, polis ve sivil halkı öldürüyor.

Sen hiç ölen bakan, bakan çocuğu, bakan eşi hükümet yetkilisi gördün mü?

Ben gazeteci bile gördüm ama siyasetçi ne hikmetse hiç terör mağduru değil. Neden acaba?
  • merak ediyorum  (24.02.16 22:56:27) 
Terör örgütü dediğimiz oluşumların amacı daha fazla kişinin tepkisini çekmek aslında. Normalde tepkisi çekilen kitle o eylemin neden yapıldığını, önlemek için neler yapıldığını, neden önlenemediğini falan araştırır/öğrenir ve tepkisini öncelikli sorumluya yani faşist rejime yöneltir.

Siz de diyorsunuz ya statükodan kimse mağdur değil. Bir tanesinin çocuğu savaşta ölmüyor, hep başkası acı çekiyor.

Biat kültürü, teslimiyet gibi kavramlar işin içinde olmasa yani mantıklı insanlar olursa ortalıkta sorular sorulmaya başlanır;

Kardeş bi baksana, senin çocuğun niye komando olmuyor? Niye senin mahallene kadar giremiyor bu bomba koyanlar? Niye sadece rütbesiz/düşük rütbeli askerler ölüyor? Lan oğlum bu adamlar niye ölüyor? Niye ateşkes ilan eden bir tarafa durup dururken saldırıyorsun? Niye seninle alakasız bire yerdeki bir örgüte savaş açıyorsun? Niye Bütün komşularınla düşman oldun? Niye başka ülkelerin topraklarında can kaybediyoruz?


Terör örgütüne sorduğunda cevap da alabiliyorsun. Almasan da biraz mantıklı bakınca cevap geliyor. Terör örgütü diyor ki;

Ben benim yaşadığım topraklarda ırkım/dinim/dilim/görüşlerim yüzünden bana saldıran herkese savaş açtım. Bu savaşta baş düşmanım saldırıları üst elden kontrol eden x devleti. X devleti saldırıları ordusu ile yapıyor, ordusunu zorla askere aldığı çocuklardan oluşturuyor, bu çocuklar kafası basmadığı için devletin söylediği her şeye inanmış ve ordunun da beyin yıkamasıyla ölüm makinesinde farkı yok. Sokakta babasının yanında oynayan çocuğu bile öldürüyor. O zaman o da ölecek.

70 milyonluk halkın (hadi bizi çıkart hesaptan 50 milyonluk halkın) verdiği vergiden maaş alan, işi güvenlik sağlamak olan polis buraya gelip baskıcı rejimin sokaktaki kuvveti oluyor, işkence yapıyor, tecavüz ediyor, vuruyor, kırıyor. O da ölecek.

Terör örgütü dediğimiz yapı aslında çok basit düşünüyor. Bir de biz komplo teorileri kurmak yerine basit düşünsek gerisi gelir zaten.
  • godless frog  (24.02.16 22:56:47) 
terör 101 dersine girmedin mi?
terörün amacı budur. sivilleri hedef alırsın. halkı korkutursun, insanları olağan rutininden çıkarırsın, kimse rahat rahat sokakta gezemez vs.
bu şekilde o hükümet ile pazarlık yapabilir, istediklerini söyleyebileceğin bir zemine gelmeye çalışırsın. filistinliler, çeçenler falan buna kastılar. pkk da buna kasıyor.
  • cekilmis gayfe  (24.02.16 22:59:48) 
@godless frog

Terör örgütleri basit düşünüyor ise neden siyasileri öldürerek mesaj vermiyor?
  • merak ediyorum  (24.02.16 22:59:51) 
terörü desteklemek insanlık suçu ama terörün kendisi bu. devrimler bile dans ederek yapılmaz. birileri ölür. hiç mi v for vendetta izlemediniz :D


  • ghilleinthemist  (24.02.16 23:05:05) 
@ghilleinthemist

Senin verdiğin cevap da malesef tatmin edici değil ve soruya cevap olmaktan uzak.
  • merak ediyorum  (24.02.16 23:08:35) 
@merak ediyorum

Koruma, güvenlik tedbirleri ve ayrıca tepki çekme meselesi, Ülkemizden örnek vereyim; PKK'nın öldürebileceği en üst düzey bürokrat kim olabilir?

Tayyip değil, Başbakan da değil, Kabinedekiler çok zor ihtimal, yüksek risk. Herhangi bir milletvekili öldürülse de senden tepki çekmeyecek. çok gereksiz bir eylem için çok fazla efor sarfedilmiş oluyor. Halbuki TAK gibi kıçıkırık bir örgüt bile 15 gün içinde komutanlıklar bölgesinde çok daha büyük tepki çeken bir eylem yapabiliyor.
  • godless frog  (24.02.16 23:08:58) 
Koruma ve güvenlik tedbiri mi?

Bir daha düşünün bence.

Bu ülkede Gaffar Okkan'ın beyninden 20 tane mermi çıkardılar. Diyarbakır emniyet müdürü.

Sizce -Cumhurbaşkanı ve Başbakan hariç- öldürülemeyecek ve güvenlik zaafiyeti olmayan kişi var mı? Bence yok.

Terör örgütü gerçekten acı çektirmek ise, en azından bakanların çocuklarını öldürebilir. Ki 2 yaşındaki bebeğe kurşun sıkabilecek kadar gaddar bir örgüt bunu da pek ala yapar.
  • merak ediyorum  (24.02.16 23:12:56 ~ 23:15:17) 
Gaffar Okkan meselesi en başından çetrefilli zaten. İçeriden haberli, planlı, terör örgütü/gerilla normlarına uymayan bir saldırı zaten. Ki ölümü PKK'ya devletten daha çok zarar vermiştir. Latince "Cui bono" diye bir kalıp var, kimin işine gelir/kime faydası var gibi bir şey. Bir olay olduğunda önce bu sor sorulurmuş. Genel olarak insanlara tavsiyem durum ne olursa olsun biraz geniş/tarafsız bakmaya çalışıp olayla ilgili bu soruyu sormaları yönünde oluyor, sana da tavsiye ederim. Terör örgütleri ve eylemleri diye konuşuyoruz ama büyük çaplı eylemlerin çoğunu devlet yapar/yaptırır. Türkiye için de böyledir diğer ülkeler için de. O yüzden önce eylemi kimin yaptığına emin olup sonra neden yapıldığına kafa yormak daha faydalı olacaktır.


  • godless frog  (24.02.16 23:20:57) 
Soruyu tekrar sadeleştirelim o zaman:

Terör örgütleri neden siyasilere saldırmıyor?
  • merak ediyorum  (24.02.16 23:22:40) 
eşref bitlisi de es gecmeyelim.

t24.com.tr
  • thewizardofearthsea  (24.02.16 23:25:38) 
Ben de cevabı sadeleştireyim :)

Zor ve etkisiz.
  • godless frog  (24.02.16 23:25:41) 
Zor olduğu çelişkili. Dünyadaki hükümetlerin ve bizim hükümetimizin yüzlerce milletvekili ve bunların yığınla yakını var.

Bir o kadar da bürokrat var. Sizce bunların hepsi en üst seviyede korunuyor mu? Korunsa bile kararlı bir terör örgütünün elinden kaçar mı?

Etkisiz olduğunu da düşünmüyorum. Siyasilerin kendilerini kelle koltukta hissetmesi kadar etkili bir şey olabilir mi?

Sen terör örgütüsün ve karşındaki siyasi duruşa öfke duyuyorsun. Karar mekanizmalarındakileri mi öldürmek istersin yoksa adı bile hatırlanmayacak insanları mı?
  • merak ediyorum  (24.02.16 23:32:43 ~ 23:33:45) 
Açıkçası daha önce denemedim, planını da yapmadım ama milletvekillerinin (özellikle iktidar milletvekillerinin) en az bir eskort + 1 yakın korumayla gezdiğini biliyoruz. Yakın mesafe zor iş. Uzun mesafeden bir suikast yapabilmek için de hem içeriden bilgi gerekiyor hem de uzun planlama vb efor gerektiren safhalara giriliyor. Bir de örgütler kişinin canlı yakalanması taraftarı değiller.

Bir de şöyle bir durum var, öldürdüğün kişiyi yüceltirsen daha kötü, karşı olduğun görüş hem destek kazanır hem de ölen kişi şehit mertebesine yükselip baş tacı edilir.

Adnan Menderes gibi bir örnek var karşımızda. İdamı insanlık suçu olmasının yanında ideolojisinin daha da büyümesini sağlayarak gelecek nesilleri de etkisine alan saçma bir görüş olarak ülkeye büyük zararlar verdi.
  • godless frog  (24.02.16 23:45:25) 
@godless frog,

Yakın mesafeden zor demişsin. Sence bir terör örgütü birisini öldürmek istese yakını uzağı fark eder mi? Geçmişte öldürülen insanları bi gözünün önüne getir.

Ayrıca sivil halkı öldürürken de yüceltiyorsun aynı mantıkla?

Üstelik sivil halk öldüğünde devlet "Sivil halkı öldüren cani teröristler" diye bunu kullanabiliyor ve bu devletin işine geliyor, uluslararası camiada terör örgütüne baskı kurabiliyor.

Bu tez de mantıksız.
  • merak ediyorum  (24.02.16 23:54:21) 
Ben de benzer sebeplerle " Terör örgütleri ve eylemleri diye konuşuyoruz ama büyük çaplı eylemlerin çoğunu devlet yapar/yaptırır. Türkiye için de böyledir diğer ülkeler için de. O yüzden önce eylemi kimin yaptığına emin olup sonra neden yapıldığına kafa yormak daha faydalı olacaktır." demiştim.


  • godless frog  (24.02.16 23:56:49) 
Benim de anlamadığım bir meseledir bu. Madem siyasilere yaklaşamıyorsun, iktidarla ilgili derdin var, neden askere gitmeyen milletvekili oğlu kaçırmazsın? İktidar borazanı gazeteci kaçırsan daha büyük etkisi olmaz mı?


  • yine de şahlanıyor  (25.02.16 00:03:07) 
@yine de şahlanıyor

Mesele tam olarak budur, tebrik ederim.
  • merak ediyorum  (25.02.16 00:04:23) 
tabii ki devletlerin himayesi altında... pkk 4 devlet tarafından destekleniyor. abd rusya almanya ve de israil... bu adamlar pkk'ya silah yardımı yapıyor. yaparken de şartlar koşuyorlar... bu şartların içinde sivil ve siyasetçi öldürülmeyecek. çünkü bir siyasetçinin öldürülmesi devlet nazarında daha sert tedbirleri aldırıyor...atıyorum kandile girmeye mırın kırın adamlar, mecbur evet diyecekler. asker, polis düşünmezler o zaman. mhp ya da akp milletvekilleri her gün halkın içindeler öldürmek çok kolay. bunlardan birisi öldürülse devletin alacağı aksiyon çok farklı olur. pkk'ya yardım yapan devletlerin siyasetçileri de bu siyasetçilerle menfaat işbirliğinde... bir anda çıkar çatışmasına dönecek... pkk'ya yardım edenler bu sefer rahatsız olmaya başlayacak. türkiye rus pilotları öldürdü rusya ne yaptı? peki rusyadan önemli bir siyasetçiyi öldürseydi türkiye, rusya'nın aksiyonu daha farklı olacaktı.


  • gotic  (25.02.16 00:04:38) 
@gotic,

Söyleminden şu anlam çıkıyor: Terör örgütlerinin bir sınırı var o sınırı aşarlarsa yok olacaklarını biliyorlar ve o yüzden sadece polisi, askeri ve sivilleri öldürüyorlar.

Ayrıca şu anlam da çıkıyor: Devlet isterse terörü bitirir ancak kendi hayatları tehdit altında olmadığı için yeterince sert tedbirler almıyorlar.
  • merak ediyorum  (25.02.16 00:08:24 ~ 00:08:47) 
Bugün 5 yıllık iç savaşın içinde olan suriye'de bile hükümetten önemli isim veya yakını öldürülemedi. Yani orada becerilemiyor, burada mı becerilecek?

Siz zor olduğuna inanmayın, çok çok çok zor o tarz eylemler.
  • noluyo yaa  (25.02.16 00:10:07) 
dünya genelinde birçok devlet görevlisi terörden mağdur oldu yalnız, "bir tane bile olmadı" demek tuhaf kaçmış.


  • soso  (25.02.16 00:10:30 ~ 00:10:57) 
aynen... asala örneğine bakın... yabancı devletler asalaya bir yere kadar susmuşken iş siyasetçi ve büyükelçilere dokununca türkiye devleti nasıl aksiyon aldı ve de diğer devletler türkiye'Nin mit elemanlarının takır takır asala üyelerini vurmalarına ne diyebildiler. cılız bir ses çıkarabildiler.


  • gotic  (25.02.16 00:12:54) 
Bir milletvekili'ni öldürmek bu kadar zor demek? Siz nerede yaşıyorsunuz çok merak ettim. Norveç'te mi?


  • merak ediyorum  (25.02.16 00:13:56) 
Terör örgütünün hedef tahtasına alt kesimdeki insanları koyması bana mantıklı gelmiyor.

Hakeza, aynı şekilde, terör örgütünün de üst düzey yöneticileri öldürülmüyor. Öldürülemiyor.

Bir nevi anlaşma varmış gibi. Genç ve gariban insanlar ölsün, savaş orda ceryan etsin, yaşlılara, elitlere ve onların çocuklarına sıçramasın gibi bir mantık var.
  • merak ediyorum  (25.02.16 00:16:56 ~ 00:18:51) 
sivillere saldırı yapılınca daha çok ses getiriyor sanırım olay.

ben de hep merak ederim neden böyle parti mitingleri, eylemler ve pazar yerleri gibi yerlerde yapmazlar diye. ikinci söylediğim de oldu malesef geçen sene.

ayrıca milletvekiline suikast gayet de düzenleyebilirler. zaten planlıyorlardır, istihbarata takılıyordur. abd'nin 4 başkanı bile suikast sonucu öldürüldü. dünyada pek çok lider bu şekilde öldürüldü.
  • historien  (25.02.16 14:10:27) 
Terör örgütlerinin amacı ne? Önce bu soruyu cevaplamak lazım.

Terör örgütleri bireysel bir kin tutmazlar(!). Genel olarak toplumları hedef alarak halkı korkutmak, var olan devleti itibarsızlaştırmak/dağıtmak için eylemlerini gerçekleştirirler.

Bir bakanın oğlu kaçırılsa öldürülse, tabi ki bu önemli bir olay olur ama toplumu çok etkilemez(tartışılır). Siviller ölüyorsa halkta bir huzursuzluk olur ve kargaşa meydana gelir(bizim ülkemizde olmuyor quzum, raad adamlarız).

Tabiki yüksek mevkilerde ki insanlara yapılan suikastlar vardır ama bu biraz şahsi meseledir. Abdullah Öcalan yakalanmadan önce herkes ölsün, yakalansın pkk biter dendi. Noldu?

Terör örgütleri siyasilere saldırmıyor, nedeni sivil halka saldırılması daha çok baskı ve yankı uyandırır. Ülkeyi kaosa sürükler, farklı oluşumlara olanak sağlar ve bu durumdan faydalanmak için iyi şartlar oluşmuş olur.
  • arockm  (25.02.16 14:28:06) 
eksisozluk.com

arkadaşlara ilham kaynağı olmuşuz.
  • merak ediyorum  (27.02.16 22:51:31) 
Evet yine bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Yine aynı senaryo.

Yine masum insanlar.

Bir şeylerin farkına varın artık.
  • merak ediyorum  (13.03.16 21:12:02) 
Anlaşılabilse adı terör örgütü olmazdı zaten. Teröristin amacı toplumda infial yaratmaktır. Bunu da en rahat sivil asker öldürerek yaparlar.

Benim asıl anlayamadığım kendilerini hümanist, entel, solcu gören arkadaşlar nasıl oluyor da dünyanın en barbarca eylemi olan insan öldürmeyi destekliyorlar.

Bu ülkede terör örgütleri çok şanslı. Öyle güzel, öyle kolay algı yönetimi yapıyorlarki sanki suçlu tc ve hükümet. Terör örgütünün hiç suçu yok.
  • victum  (13.03.16 21:19:48) 
Butun teror orgutleri bir otoriteden destek alir. Mutlaka cikarlarin kesistigi bir nokta olur, eger boyle bir nokta yoksa da teror orgutu boyle bir ortak cikar yaratmak zorundadir, aksi halde teror orgutu varligini surduremez. Varligini surduren tum teror orgutleri, bir takim aktorlerden destek alir ya da ortaya cikarken almistir. Pkk'si, isid'i, el-nusra'si hepsi..

Teror orgutu otoriteyi sarsmak icin sivillere saldirir zaten. Amac otoriteyi bir sey yapmaya zorlamaksa ikna edici yontenmlerle otoriteyi zorlarsin. Otoritenin uyelerini yok edersen yerine yenisi gelir, onlari zorlarsin bu sefer. Devlet sivilden sorumludur, sivil guvende degilse devlet de guvende degildir. Bir teror orgutunden beklenen sey zaten sivillere saldirmasidir, cunku o bir teror orgutu.
  • stavro  (13.03.16 21:45:17 ~ 21:48:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.