[]

zararı kim tazmin eder? (kargo içerir)

türkiye'de tek bir yerde teknik servisi olan bir ürünümüz var ve bu ürün bozuluyor, teknik servisin anlaşmalı kargo firmasıyla ürünü gönderiyoruz. ürün tamir oluyor, aynı kargo firması ile yollanıyor ama biz ürünü almıyoruz (biz bunu çok sonradan fark ediyoruz, zira teknik servisin yavaşlığına yormuşuzdur her şeyi). servise gönderimin üzerinden çok zaman geçince arayıp soruyoruz "ne oldu bizim ürün" diye. çoktan gönderdiklerini söylüyorlar, hatta kargo takipten bakıp bizim teslim aldığımızı da ekliyorlar. allahın belası kargı firması utanmadan teslim alındı diye belirtmiş kargoyu. kargo şubesine gidip durumu anlatıyoruz, şubede olabileceğini söylüyorlar kargonun, onlardan haber bekliyoruz en son.

yukarıdaki durumda (kargonun kaybolduğunu farz edersek) zararımızı kim tazmin eder? bir tazmin eden çıkar mı ya da? kargo firması? o kargo firmasını kullanan teknik servis? kimse etmezse ne yapmalı?

pek önemli not: bu kargo firmasını hepiniz tahmin ettiniz değil mi? evet evet, o işte, yurtiçi kargo! evde bulamamayı geçtim, artık almadığımız kargoyu bile aldık gösterip sonrasındaki uzun zamanda da getirmeye zahmet etmeyip ölü taklidi yapabiliyorlarmış.

 
kargoyu alırken kağıda imza atıyon benim bildiğim, kimse teslim almadan öyle bişey yaptılarsa kimin teslim aldığını söylesinler, senin adını verirlerse kağıda bak isim soyad yazıp imza atılmışsa işin rengi daha da değişir.


  • masa penisi  (24.02.16 21:39:46) 
ben teslim almış görünüyorum, almadım oysa. buralarda zaten imza alma gibi bir eylemleri yok, "al!" diye eline tutuşturuyorlar kargoyu insanın. işin rengi nasıl daha da değişebilir ki? almadığıma eminim zaten.


  • devilred  (24.02.16 21:41:57) 
  • masa penisi  (24.02.16 21:47:11) 
yahu zaten hiç imza almıyorlar, benim yerime on beş kere aynı kişinin imzası çıkabilir. zaten sorun da bu değil, gidip de sahte imzadan dava edecek değilim firmayı. zararı kim tazmin eder, soru bu.


  • devilred  (24.02.16 21:53:11) 
off davayla falan tehdit edin, evrakta sahtecilik büyük suç.


  • bobinhoo  (24.02.16 21:54:39) 
Kargoda kaybolduysa kargo şirketi öder, www.yurticikargo.com


  • slayerrr  (24.02.16 22:06:41) 
gönderen firma "siz teslim almışsınız" diyor ısrarla.

dün o sinirle kargonun çağrı merkezini arayıp söz konusu şubeyi şikayet ettim. en sinir bozucu olanı da otobüse binip şubeye gidiyorum (yürüme mesafesi değil yani) ve şubedeki görevli bana "şu an tek başıma olduğum için kargonuzu arayamam şubede" diyor. hepsini teker teker anlattım çağrı merkezine, şikayet oluşturdu da oradan bir iş çıkacağını da sanmıyorum. "telefonlara bakılmıyor" dedim, "yoğun oldukları için bakmıyorlardır" dedi, zihniyet aynı zihniyet kısacası. yine de yazılı, sözlü bir kanıt oldu elimde hiç değilse.
  • devilred  (24.02.16 22:20:14 ~ 22:21:22) 
size ürünü teslim eden şahıs tc kimlik numaranızla beraber imzanızı almalı, eğer almadıysa onun işini eksik yapmasından dolayı kendisi suçludur. iyi o zaman ben sizin adınıza gideyim yasa dışı malzeme göndereyim, yakalanırsa sizi alsınlar içer, yakalanmazsa ben teslim alıp sizin adınıza teslim alındı gibi göstereyim, tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz.

ben sizin yerinizde olsam ilk olarak size teslik edildiğine dair belge ister ve orada bir imza görürsem en yakın savcılığa gider durumu anlatır, hatta evrakta sahtecilikten bile dava açarım.


aynı durum benim pasaportta oldu, bekle bekle gelmez, ondan sonra gittim sordum ptt kargoya yaa siz şu gün teslim almışsınız dediler, dedim ben almadım, alsam burda olmazdım zaten, bi karıştırdım piyasayı akıllara zarar, siz dedim benim kimlik niteliğindeki pasaportumu nasıl benden başkasına verebilirsiniz, ortalık fena karıştıydı, sonra kargoyu teslim eden şahsı sorguladılar, eşgal aldıkta kapı kapı dolanıp bulduk.aynen imze attırmışlardı birde benim adıma.
  • killerbee  (24.02.16 22:35:27 ~ 22:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.