[]

THY yemek artıkları nereye gidiyor?

Başlıkta okuduğunuz gibi arkadaşlar, böyle bir sorum var. Birkaç THY çalışanı arkadaşın(hostes, pilot falan) konuyla ilgili endişeleri var. Bildiğimiz kadarıyla azcık ucundan koparılmış ekmekten, bir çatal alınmış etli yemeğe kadar her şey çöpe gidiyor. Sizden ricam, konuyla ilgili bilginiz varsa "yoh yav atmıyolar" demeniz ya da yapabileceklerimiz konusunda fikirlerinizi belirtmeniz.




 
tabıki çöpe gidiyor, ayrıca gitmeside lazım. yani ucu kopartılmış ekmeğin kalanını servis edecek değiller ya aynı şekilde diğer yiyeceklerde atılıyordur. atılmıyorsa sağlam bir rezalet başlığını hak ederler.


  • kuzey li  (24.02.16 19:09:03) 
businessta artanlari ekonomodekilere verebilirler mesela.


  • partizan  (24.02.16 19:11:54) 
Yalnızca thy değil, gıda sektöründe hizmet eden belli operasyonel düzene sahip bütün büyük zincirler için de aynı şey geçerli. Hatta geri gönderilenler değil, bazı işletmelerde gün sonunda satılmayanlar, raf ömrü dolanlar(ki bu donuk olmayan ürünler için genelde max 2 gündür) vs. hepsi çöpe gider.


  • patiska  (24.02.16 19:13:56) 
Mallığıma gelmiş herhal, soruyu yanlış sordum. Hayvan barınaklarına falan verseler ya gibisinden demeliydim. Aa bak arkandan ağlar diye ağzına sokmasınlar milletin canım.


  • beastangel  (24.02.16 19:26:14) 
barınaklara, hayır işlerine ve yeniden dönüşüme götürmek bu ve benzeri şirketler için maliyetli bir iştir. Genelde tüm bu tekrar değerlendirme sürecini yöneten başka şirketler olur ve onlar gıda artıklarını toplamayı, transfer etmeyi, depolamayı, ayrıştırmayı ve dağıtmayı organize eder, bunun için de firmalara hizmet bedeli yansıtır. Türkiyede maliyeti yüksek olduğundan ve misal İngiltere gibi konuya dair bir toplumsal talep ve dolayısıyla uygulanması durumunda firmanın elde edebileceği artı değer olmadığından yapılmaz. Ülkede bu tip bir sistemi işleten bilmediğim bir firma varsa da istisnadır, istatistiğe etki etmeyecek kadar küçük oranda yemek dönüştürüyordur.


  • rygard  (24.02.16 19:47:13 ~ 19:48:56) 
O zaman şöyle mi söylesek? THY'de çalışan arkadaşlar mümkünse bu durumla ilgili bilgi toplayıp bir kampanya başlatmamız için bize önayak olsunlar.


  • beastangel  (24.02.16 19:59:16) 
mevcut Thy yönetimi ile, hele ki dev zarar açıklamışlarken mümkün olabileceğini düşünmüyorum.


  • rygard  (24.02.16 20:01:54) 
Şaka mi yapıyorsunuz siz ya ?

En fazla hayvanlara verilir, belki veriliyordur da. Kimse baskasinin artigini yemez neticede
  • nucleon  (24.02.16 20:44:34) 
beledeiyelerin bazıları restoranlara, pastanelere, otellere ayrı torbalar dağıtıp yemek artıklarını alıyor. thyden de alınıyor olabilir, alınmıyorsa belediyelerle veya özel çöp ayrıştırma tesisleriyle iletişime geçsinler onlar alır.

hem hayvanlar için hem de aslında çöp ayrıştırmasında en kıymetli olan şey organik çöpün ayrıştırılması. organik çöp yüksek oranda komposta dönüştürülüyor hatta aslında doğru ayrıştırılsa biogaz bile üretilir.
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (24.02.16 21:01:28) 
uçağa gelen yemek yerde bir miktar ısıl işleme tabii tutulmuş olarak gelir. uçakta ortalama 20 dk ısıtılarak yolcuya servis edilir. yerdeki ısıtma + havadaki ısıtma bittikten sonra yemeğin yenme süresi 1 saat civarıdır. bu sürede yenmeyen yemek insan sağlığına zararlıdır. turkish do&co talimatıdır.

yenebilecek kısımları var mıdır bilgi sahibi değilim teknik konu ama olabilir. varsa bile geçen sene 55 milyon yolcuya(iç hatlar oranını bilmiyorum) yemek hizmeti sunan bir şirketin bunları ayıklaması ve hayvanlara sunması maliyeti milyon dolarları bulur basit anlamda. şirket içi finansal dinamikler, hissedarlar ıvır zıvır faktörüyle beraber 2016 yılı kapitalizmin iliklerde hissedildiği atmosferde bu tür insani yaklaşımları gösterebilecek, bu maliyetin altına yatabilecek babayiğit yönetim kurulu bulabilirseniz tebrik ederim.
  • il padrino  (24.02.16 21:18:07 ~ 21:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.