[]

Nüfus Cüzdanı değiştiğinde hangi bilgiler değişir ?

Nufus cüzdanımızı kaybettik nüfustan yeni bir cüzdan aldık.

Ya da evlendik . Cüzdanımız değişti diyelim.

Aile Sıra No
Cilt No
Sıra No
Nüfus Cüzdan Serisi
Nüfus Cüzdan Numarası

Bu bilgiler değişir mi ?


Yada bu bilgiler hangi durumlarda değişebilir ?

 
evlenmeyi bilmiyorum.

kayıp olunca hiçbiri değişmiyor, sadece veriliş nedeni kayıp oluyor. seri ve numara da değişiyordu sanırım :)
  • fakyoras  (24.02.16 15:36:09 ~ 15:36:35) 
asıl öğrenmek istediğim

örneğin bayanın evlenip erkeğin nüfusuna geçme durumunda aşağıdaki bilgileri de değişiyormu

Aile Sıra No
Cilt No
Sıra No
  • ataman  (24.02.16 15:43:04) 
veriliş yeri aldığınız nüfus müdürlüğüne bağlı. öncekiyle aynı yerden alırsanız değişmez.

serisi değişir
numarası değişir
veriliş tarihi değişir
cüzdan kayıt no değişir

bunlar kayıp için. öncekinde de hayıp yazıyorsa o da değişmemiş olur.

evlenince medeni hal değişir, veriliş nedeni illa ki değişir. ayrıca kadınlarda soyadı değişir, önceki soyadı kısmına da eski soyadı yazılır (iki soyadını kullanıyprsa bile yazılır), nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, cilt no, aile sıra no, sıra no hepsi değişir, kadın kocasının kütüğüne girer. nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe hatta cilt no ve aile sıra no kocasınınki ile aynı olur. sıra no ise kocasınınkinden farklı olur.

bi de ek bilgi olarak, iki değişim arasında herhangi bir nedenden dolayı ilçeler birleşmiş, değişmiş olabilir, nüfusa kayıtlı olduğunuz ilçe, hatta il bile durup dururken değişebilir. yani bartın il olmadan önce il zonguldak, ilçe bartın yazrıyordur, iki değişim arasında bartın il olur, il bartın ilçe merkez yazar mesela.
  • kibritsuyu  (24.02.16 15:46:10) 
Değişmez onlar. Seri no değişir


  • i ve been mistreated  (24.02.16 17:06:04) 
benimki şöyle bir durum: evlendim kütüğüm başka bir ile taşındı,alakası var mı bilmiyorum ama 3. bir ilde çıkarttım nüfus cüzdanımı. seri, sıra, cilt yazdıklarının hepsi değişti. Hatta sen nüfus cüzdanını çıkartmadan önce nüfus sisteminde değişiyor bilgiler. nikah memurunun kütüğünüze işlenmesi için bildiriyorum demesi yalan değilmiş. birkaç hafta boyunca eski kimliğimi kullanmaya çalıştım, bu bilgiler gereken yerlerde hata verdi. mesela e devlet şifresi alamadım.
kaybetmede nüfus cüzdan numarası değişiyor olabilir, sonucta kütüğün ailen değişmiyor.

  • curukturpkokusu  (25.02.16 01:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.